Ensimmäiset 5½ päivää metabolismikuuristani ovat kuluneet,ja se on ollutkin helpompaa kuin luulin.En tosin vielä tunne mitään laihtumista,mutta Kress sanookin kirjassaan,että ensimmäisellä viikolla sitä ei huomaakaan. Tämähän ei ole mikään pikakuuri vaan matka pysyvään ruokavalion muutokseen.Kress myös suosittelee,että punnitsiminen tapahtuisi vain kerran kuukaudessa.Myös liikunnan merkitystä korostetaan kirjassa:viisi kertaa viikossa vähintään 30 minuuttia,mikä ei tällä hetkellä ole mitenkään helppoa,helteistä johtuen.Olen kuitenkin yrittänyt kävellä paljon,kuumuutta uhaten!
Yllätyin siitä,ettei minulla ole ollut mitään erityistä kaipuuta hiilaripitoiseen ruokaan,mutta tämä kai johtuu siitä,että olen muutenkin elänyt terveellisesti ja välttänyt pahoja hiilareita.Luulen,että henkilö,joka on tottunut syömään runsaasti sokereita ja ns.huonoja hiilihydraatteja,laihtuukin minua nopeammin tälle ensimmäiselle vaiheelle siirryttyään. Tosin olen kaivannut hedelmiä smoothieissani,mutta hedelmänä olen käyttänyt sallittua sitruunaa ja makeuttanut smoothien stevialla. Quinoaa,tattaria ja linssejä olen myös jonkun verran kaivaillut, mutten liikaa.Pidän ruokapäiväkirjaa,ja kirjoitan JOKAISEN syömäni murun ylös.
Tänään poikkesin aikaisin aamulla Vanhan Juna-aseman luomutorilla,ja mukaan tarttuivat ylläolevassa kuvassa olevat ainekset,joista erityisesti portulakka ja auringonkukanversot ovat herkkuani. Huomasi,että portulakka tuli suoraan luomuviljelijältä;kun laitoin kimpun kotona keittiön pöydälle,huomasin siellä pian pieniä muurahaisia....Lehtikaalissa taas on runsaasti proteiinia,joten sillä saan proteiininälkäni osittain tyydytettyä.
Koska olen toistaiseksi jättänyt pois usein käyttämäni quinoan,linssien,kauran ja tattarin,olen lisännyt tofun määrää,joka siis on sallittu vaihtoehto. Entisen kerran viikossa sijaan olen nyt syönyt tofua kaksi kertaa viikossa.Eilen tein tofusta ja kesäkurpitsasta pihvejä,joihin lisäsin hieman yrittiöljyä,mausteita ja pellavansiemenjauhoa.Pihvit kypsyivät uunissa ja olivat tosi herkullisia.Pitkän tauon jälkeen olen myös käyttänyt luomumunia,pari kertaa viikossa.
Olen myös lisännyt puolikypsien valkoisten juustojen määrää. Täällä on todella ihanat valikoimat tällaisia juustoja,ja ostamani juustot ovat joko lampaan-tai vuohenjuustoja,ja pienten juustoloiden tuotteita.