Sivut

perjantai 27. marraskuuta 2015

Linssikeitto with a twist ja kuvia ruokamessuista

Alkuviikosta iski paha flunssa päälle ja muutaman päivän olin tosi huonokuntoinen mutta eilen ajattelin että voisin mennä ammattilaisten ruokamessuille,johon  olin saanut kutsun, flunssasta huolimatta, Ei ehkä ollut ihan fiksu päätös sillä  tulin kotiin kahta kipeämpänä ja tämän viikonlopun pyhitän täysin paranemiselle. Tänään tosin tuntuu että parempaan päin ollaan menossa flunssan kanssa. Messuilla maistoin taatelituotteiden osastolla taatelilla maustettua linssikeittoa,joka oli hyvää ja lämmittävää : taateli keitossa antoi kivan makuvivahteen ja hieman makeutta suolaisuuden ohella.Tänään tuntui että jaksaisin tehdä keittoa ja teinkin oman versioni linssikeitosta sillä en saanut ohjetta taateliyrityksen keittoon,mutta he käyttivät keitossa taatelisiirappia kun taas minä käytin kokonaisia ja liotettuja taateleita.

Linssikeitto with a twist
  • 3,5 dl liotettuja vihreitä linssejä
  • 8 taatelia,liotettuna+ liotusvesi
  • 2 suurehkoa sipulia
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 porkkana
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä chilipippuri josta siemenet poistettu
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl öljyä (käytin saamaani Bonredin punaista palmuöljyä)
  • 3 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 3 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • 3-4 litraa vettä
  • soijakastiketta maun mukaan
Linssit laitetaan likoamaan veteen muutama tunti ennen muiden ainesten käsittelyä.Kaikki vihannekset pilkotaan pieniksi kuutioiksi.Taateleista poistetaan kuoret ja nekin pilkotaan pieniksi kuutioiksi.  Kattilassa lämmitetään öljy,ja siinä ruskistetaan ensin sipulit,jotka muuten saivat kivasti väriä punaisesta palmuöljystä. Sen jälkeen lisätään taatelit,paistetaan muutama minuutti,lisätään porkkanakuutiot ja taas paistetaan muutama minuutti  ,minkä jälkeen lisätään paprikakuutiot,sellerikuutiot,chilikuutiot,tomaattikuutiot sekä valkosipuli. Niiden annetaan paistua muutama minuutti.
Linssit lisätään vasta lopuksi ,samoin kuin mausteet,taatelien liotusvesi ja vesi. Sopan annetaan kiehua kiehumispisteeseen ,jonka jälkeen lämpö alennetaan lähes minimiin,kattila peitetään kannella ja keiton annetaan hiljaa poreilla liedellä noin tunti tai kunnes kaikki  ainekset ovat kunnolla pehmenneet.Nyt lisätään soijakastike. En laittanut määrää koska itse suosin vähäsuolaista versiota ja parasta on tuossa vaiheessa maistella keittoa ja lisätä soijakastiketta maun mukaan.Keittoa keitetään vielä joku minuutti ilman kantta minkä jälkeen kattila otetaan liedeltä. Soseutin osan keitosta sauvasekoittimella mutten kuitenkaan halunnut kokonaan soseuttaa keittoa. Tämä oli hyvää ja toivottavasti auttaa flunssaa vastaan;D
Israfood-messut ovat ammattilaisten vuotuiset ruokamessut,ja siihen kuuluvat myös konditoria-alan messut ,hotellialan messut sekä kaikki mikä liittyy tuotteiden pakkaamiseen sekä suurkeittiö/ravintolalaitteisiin. En ottanut siellä kuin muutaman kuvan koska olo oli vähän hutera...
Hammerschlagin osastolla oli uusia kotileipureita helpottavia tuotteita.Onhan nuo käteviä mutta ainakin itse teen tuollaiset mieluummin ihan alusta saakka.Näihin tuotteisiin lisätään vain vesi ja hups niin pian ovat macaronsit valmiita....
Osastolla oleva pupukakku oli kyllä tosi  hieno!
Jauhomyllyn osastolla sain kuvassa näkyvän purkin ja sen sisällä olevan ruisjauhopussin tältä mukavalta mieheltä. Itse asiassa purkeissa oli kilon paketti munkkeihin sopivaa jauhoa sillä pian täällä vietetään Hanukka-juhlaa,johon munkit kuuluvat  olennaisesti,mutta satuimme keskustelemaan ruisjauhoista ja mies kävikin hakemassa minulle ruisjauhopaketin takahuoneesta:)
Maistoin jälkiruokaa osastolla joka valmistaa aineksia jälkiruokiin suurkeittiöille.
Halvaa oli parillakin osastolla
Lisää halvaa ja tahiniakin;samaa jota yleensä ostan ja jota Helsingissä myydään Zaafranin kaupassa Helsingin Malminkadulla.
Toisen yrityksen kotileipurien hommia helpottavia tuotteita...
Miki Delicatessenin valmissalaatteja.
El Nakhlehin  osastolla nautin pienen kupillisen hyvää arabialaista/turkkilaista kahvia.
Mutta paras näkemäni juttu tuolla messuilla oli ravintola/suurkeittiölaitteiden puolella näkemäni sveitsiläisen Brunner Anliker -yrityksen ravintoloille ym. tarkoitettu  vihannesleikkuri,joka hetkessä teki vaikka minkälaisia muotoja vihanneksista. Aika hieno!

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Outi;kiitos;) Ja kiitos,parempaan päin on menossa mutta vielä on köhinää.

      Poista
  2. Rakastan ruokamessuja, voisin hengailla useamman päivän aamusta iltaan...; )

    Bonred on ollut kyllä testissä ja tykkään itse kovasti. Punainen väri antaa kivan säväyksen, voi kyllä suositella.
    Pikaista paranemista ja mainiota kohta alkavaa joulukuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli;ihan sama juttu,ja menin jopa nyt kuumeisena ruokamessuile,mikä ei ehkä ihan fiksu veto ollut mutta kun niin halusin,,,
      Bonred on tosiaankin ihana öljy,ja sipulistakin tuli paistettaessa kauniin väristä sen ansiosta:) Kiitos:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack snälla du:)Förkyllningen inte ännu över men håller på att bli bätre:)

      Poista
  4. Upeita kuvia olet napannut ruokamessuilta. Pupu kakku on kyllä melkoinen taidonnäyte. Vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäpinnaisuutta....
    Pikaista paranemista ja viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo;kiitos kaunis:) Pupukakku on mahtavan upea mutta voiko sellaista edes syödä;D En itse pidä sokeritaikinasta mutta niistä saa kyllä taitavilla käsillä upeita juttuja.Kiitos,ja samoin sinulle hyvää viikonloppua:)

      Poista
  5. Kiva idea tuo taateli linssikeitossa. Voin kuvitella, että makuyhdistelmä toimii hyvin. Ja tuollaisen vihannesleikkurin voisin kyllä ottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: ihan kivasti maistui pieni määrä taateleita keitossa,ei olisi tullut mieleenkään ilman noita messuja;D Ja tuo vihannesleikkurii;vau!!

      Poista
  6. Linssikeitto <3 se on kyllä yksi ihanimmista keitoista! onpa hauska idea laittaa keittoon taateleita, ei ole käynyt itsellä mielessäkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:tosiaankin ,helppotekoinen ja täyttävä ja herkullinen keitto tulee linsseistä.Taatelit antoivat kivan lisän keitolle:)

      Poista