torstai 24. lokakuuta 2019

Kurpitsa-arepat

Ihana kurpitsa-aika 🎃 Kurpitsa on kyllä niin monipuolinen  kasvis, ja tällä kertaa palasin aikaani Venezuelassa,  ja ihaniin gluteenittomiin  arepa-leipäsiin,  jotka tehdään esikypsytetyistä maissijauhoista.   Mutta arepoita voi tehdä myös erilaisista kasviksista,   kuten kurpitsasta ,  ja nämä kurpitsaiset  arepat ovat tosi ihania:  rapeita päältä ja  pehmeitä sisältä.   Kurpitsa-arepat ovat sekä gluteenittomia että laktoosittomia.
Olisin halunnut tehdä nämä myskikurpitsasta,  mutta lähikaupassa oli vain tavallista kurpitsaa. Pidän paljon enemmän myskikurpitsasta,   mutta näissä arepoissa ei ole väliä käyttääkö myskikurpitsaa vai tavallista kurpitsaa.

Kurpitsa-arepat (6 kpl)
  • 400 gr kurpitsaa, kuutioituna
  • 75 gr  riisijauhoa
  • 75 gr hienojakoista maissijauhoa 
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl  öljyä paistamiseen 
1. Kuori ja kuutioi kurpitsa,  ja keitä kuutiot pehmeiksi.  Kuutiot laitetaan lävikköön  jäähtymään ja valumaan.

2.  Hieman jäähtyneet kurpitsakuutiot survotaan  mahdollisimman hyvin.  Tässä  voi tietysti käyttää myös monitoimikonetta,  mutta itse suosin survomista.

3.  Sekoita molemmat jauhot,  sokeri sekä suola kurpitsan joukkoon, vähän kerrallaan,  ja sekoita hyvin, ensin lusikalla,  ja kun taikina hieman paksunee, käsin.  Taikinaa vaivataan käsin kunnes siitä on muodostunut löysähkö, tasainen taikina. Taikina laitetaan jääkaappiin lepäämään vähintään 15 minuuttia ennen paistamista.

4. Lämmitä  1 rkl (per 3 arepaa) öljyä pannulla,  ja ota taikinasta noin mandariinin kokoisia paloja.  Muotoile taikinasta  öljytyin käsin pyöreitä palloja,  jotka litistetään  , ja asetetaan pannulle.  Paista kurpitsa-arepoita 4 minuutin ajan molemmin puolin,  keskilämmöllä , kunnes arepoiden pinta on rapeahko ja ruskistunut.
Kun kurpitsa-arepat ovat jäähtyneet sen verran että niitä voi käsitellä sormiaan polttamatta,   leikkaa niihin varovasti veitsellä "tasku".  Arepat voi nyt täyttää haluamallaan tavalla; minulla oli tässä  lampaanfetaa ja persilja-koritanteritahnaa.  Juusto sulaa hieman kuumassa taskussa,  mutta juustolla täytetyn arepan voi myös hieman paahtaa kuivalla pannulla ,  tai grillivastuksen alla jos haluaa että juusto sulaa kunnolla.  Arepat ovat ilman täytettä laktoosittomia ja gluteenittomia.
Nam,  niin hyviä:)

Kurpitsa-ohjeita on tässä  blogissa tehty tosi monta, tässä muutama niistä:

17 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä leipäsiä. Upea värikin näissä on <3
    Ihanaa torstai-iltaa sinulle Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos, näistä tuli tosi onnistuneita.Oma versioni noista kurpitsa.arepoista. Ja kurpitsasta tulee niin upea väri:) OIkein hyvää loppuviikkoa OUti:)

      Poista
  2. Voi nam kun näyttävät hyviltä!! Mukavaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos Päivikki, tosi hyviä olivatkin.Tein 3 ja loput 3 pakastin seuraavaksi kerraksi:) OIkein hyvää loppuviikkoa sinullekin:)

      Poista
  3. Aivan uskomattoman ihanan näköisiä! Voisin kokeilla näitä vaikka heti, kun hamstrasin myskikurpitsaakin (:-D), mutta ei ole riisijauhoja eikä maissijauhoja. Täytyy siis kokeilla myöhemmin. :-)

    P.S. Hienon väriset kynnet. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu:Kiitos paljon:) Tosi hyviä ovatkin eivätkä niitä pahoja arepoita mitä näit Kolombiassa;D No hyvä kun sait myskikurpitsaa hamstrattua, toivottavasti tilanne pian palaa siellä normaaliksi. Ja jos ei sulla ole riisijauhoja eikä maissijauhoja, niin voisi käyttää tavallisia jauhoja,tosin ne olisivat sitten aivan erilaisia. Ja jos sulla sattuisi olemaan Harina P.A.N jauhoja, niin ne käyvät hyvin ilman riisijauhoa.
      Kiitos, mulla on nyt tummansinistä kynsilakkaa, ja peukalonkynteen lisäsin väritöntä lakkaa jossa on tuota bling blingiä;D

      Poista
    2. Kiitos Harina P.A.N -jauhovinkistä! Olen nähnyt sitä kaupoissa (ja muistan jopa miltä se pussikin näyttää), mutta en ole koskaan kokeillut. Oon tosi huono tekemään mitään maissijauhoista, enkä ymmärrä miksi. Kai pelkään ostavani vahingossa jotain maissitärkkelystä. :-D

      Poista
  4. What a mouthwatering snack! I can imagine so many different fillings, both sweet and savory, working wonderfully inside the fritters. I'm thinking about brown sugar, cinnamon, pecans, and maybe cream cheese for dessert...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah: Thank you so much:) I fell in love with arepas when I lived in Venezuela, but this is the first time I tried pumpkin arepas, and they were really yummy,and easy to make too:) Yes, cinnamon and those other things you mention would be great with these:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Katarina: Jätte goda, egentligen bättre än jag trodde:)

      Poista
  6. Ai miten ihania! Mä teen näitä heti tulevalla viikolla :)
    Olen niin superiloinen, että löysimme joskus toisemme täällä blogimaailmassa. Sun ruokajutut on niiiiin herkullisia ja ihania reseptejä tulee aina vaan lisää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: KIitos, kommenttisi "made my day", olet ihana:) Toivottavasti joskus tapaamme oikeastikin.

      Poista
  7. Näyttävät ihan superherkullisilta! Näitä täytyy varmaan kokeilla omassa keittiössä joskus.
    Mukavaa sunnuntaita Jael - meillä saa juuri Espoossa ensimmäsen kerran räntää nyt syksyllä.
    Tosin se sulaa heti....Minnie ei taide silti haluta lähteä juuri nyt ulos...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:Kiitos paljon, olivatkin tosi hyviä:) Yleensä teen vain tavallisia arepoita, mutta nämä kurpitsa-arepat olivat yllättävän hyviä:) OIkein hyvää sunnuntai-iltaa sinulle Marjo. Teillä on nyt tulossa talvista jo aikaisin tällä kertaa,viime syksynä oli lämpimämpää kun olin siellä. Ei ihme ettei Minnie halua mennä ulos kun tulee räntää,eilen täällä tihkutteli koko päivän eikä Bambi halunnut lainkaan mennä sateeseen.

      Poista
  8. Niin upean näköisiä ja tsiisus nuo täytteet! Minäkin olen arepoja tehnyt, jäivät kyllä mieleen ja pääsivät blogiinkin! Loistava idea käyttää kurpitsaa taikinassa, noita voisi nyt kutsua halloween-arepoiksi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Kiitos, ja oli hyviäkin:) Juu muistan ne sunkin arepat,Venezuelassa niitä tuli syötyä ihan päivittäin kun arepapaikkoja oli joka puolella.Tel Avivissakin on muutama. Kurpitsa antoi kyllä kivasti makua ja väriä näille arepoille:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...