tag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post4334415632021448014..comments2024-03-25T14:36:55.115+02:00Comments on appelsiinejahunajaa: Mitä tapahtui kun punajuuri kohtasi porkkanan......Jaelhttp://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-64038988750795936292014-01-09T11:39:47.005+02:002014-01-09T11:39:47.005+02:00Punajuuri on yksi parhaimmista juureksista minun m...Punajuuri on yksi parhaimmista juureksista minun mielestäni. Pitää joskus kokeilla porkkanamehussa keittämistä. Varmasti tulee punajuuriin enemmän makua.:) Pikkuruisista punajuurista tulee kaikkein parhaat etikkapunajuuret, kun ne voi säilöä kokonaisina. Ainoastaan kova työ niiden pesemisessä ja kuorimisessa. Onneksi yksi tuttavamme on punajuuriviljelijä, niin punajuuria saadaan aina pikkiriikkisistä jättiläisiin käyttötarkoituksen mukaan. Tietysti omalla kasvimaallakin punajuuria tulee usein rivi kasvateltua, ja ne syödään aina sitä mukaa, kun sopiviksi kasvavat.:)Katjahttps://www.blogger.com/profile/07189682566315231406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-61969918696126341222014-01-05T19:10:06.609+02:002014-01-05T19:10:06.609+02:00Satu,mutta eikös kesän lopussa saa niitä vauvojaki...Satu,mutta eikös kesän lopussa saa niitä vauvojakin;D tosin se niiden aika taitaa olla aika lyhyt.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-19103680006763746652014-01-05T15:11:53.231+02:002014-01-05T15:11:53.231+02:00Vauvapunajuuuri. ♥ Harmittaa, kun punajuuret ovat ...Vauvapunajuuuri. ♥ Harmittaa, kun punajuuret ovat Suomessa aina niin jättimäisiä (ja minusta myös vähän mauttomia). Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-51807069373727731862014-01-04T20:43:39.106+02:002014-01-04T20:43:39.106+02:00No tuohan oli loistava tapa käyttää pois ne ruisma...No tuohan oli loistava tapa käyttää pois ne ruismannaryynit(pitääkin ostaa niitä sitten kun olen taas Suomessa....) Pääasia on ettei heitä pois vaan käyttää ne jollain tapaa:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-21958329046233637252014-01-04T19:38:38.535+02:002014-01-04T19:38:38.535+02:00Hei kaikki,
erityisesti te, jotka hyödynnätte täh...Hei kaikki,<br /><br />erityisesti te, jotka hyödynnätte tähteet! Kerronpa tarinan viime viikolta: olin ostanut viime helmikuussa Vääksyn Myllyn puodista kilon ruismannaryynejä. Ne ovat kuin mannasuurimoita, mutta tehty rukiista. Jostakin syystä en saanut niitä käytettyä siihen mennessä kun parasta ennen -päiväys umpeutui. En raaskinut heittää tuota 3 euron pussia pois, vaan keitin niistä kahdella jättikattilalla mannapuuroa (keittoaika lähes 30 min.) ja pakastin puuron pusseihin! Käytän nuo 10 pussia tässä kevään aikana sämpylätaikinoihin. Yhdet sämpylät jo tein ja niistä tuli loistavia. Tyttärenikin totesi, että ei tuossa tainut säästöä tulla, kun meni sähköä puuron keittämiseen + pakastepussien hinta, mutta en vaan voinut heittää mannasuurimoita poiskaan. (meillä ei ole sellaisia elämiä, joille ne olisi voinut syöttää). Samoin keitin loput linssilastut, pakastin niitä pari rasiaa ja käytän sämpylä-/leipätaikinaan. Taikinaan voi piilottaa myös juustojen loput, sosekeitot, vaikka porkkanapateen lopun, keitetyn riisin/ohran/cuscusin jne. Sämpylämme ovat aina uniikkeja! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-34852887079982442872014-01-04T13:22:19.521+02:002014-01-04T13:22:19.521+02:00Sofia,jag kastar aldrig bort resten när jag gör sa...Sofia,jag kastar aldrig bort resten när jag gör saft.Morotskex blev jättegoda,suosittelen sullekin:) Kiitos!Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-63739693253343845372014-01-04T13:21:24.727+02:002014-01-04T13:21:24.727+02:00Mun oma koneeni on melkein nimetön,mutta silti 120...Mun oma koneeni on melkein nimetön,mutta silti 1200 vattinen kovaääninen tehohirmu:D olen kuullut että Brevillen kone olisi hyvä mutta löytyy niitä varmaan muitakin.Tuon tapaiset laitteet ovat käteviä,koska niihin voi laittaa vaikka kokonaisen ompunkin ja kuitumassa menee erilliseen,isoon säiliöön.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-685317382667810892014-01-04T13:19:06.565+02:002014-01-04T13:19:06.565+02:00The beets became really delicious when done this w...The beets became really delicious when done this way. I think I will use this idea with other veggies too! And the carrot crackers were so yummy:) Thanks Hannah:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-4860707123149674162014-01-04T12:56:54.608+02:002014-01-04T12:56:54.608+02:00Laitoin punajuuret juuri tulemaan, enkä malttaisi ...Laitoin punajuuret juuri tulemaan, enkä malttaisi millään odottaa niiden valmistumista ;-)<br /><br />Olen niin tyytyväinen tähän pieneen kotiini, mutta juuri keittiölaitteiden kanssa on näitä tilaongelmia. Toisaalta kun tilat on pienet, niin ei pysty millään keräämään ylimääräisiä tavaroita (vaikka mies kyllä yrittää tehdä sitäkin salaa ja yllättävän tehokkaasti, heh heh).<br /><br />Vielä menee tovi ja sitten pääsen herkuttelemaan =DBirgittahttps://www.blogger.com/profile/17042236437325782956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-88935595823099341642014-01-04T11:58:05.235+02:002014-01-04T11:58:05.235+02:00Vilken fin idé, att göra kex av resterna från moro...Vilken fin idé, att göra kex av resterna från morotssaften - oikea instant hävikistä herkuksi. Hatun nosto!Sofiahttps://www.blogger.com/profile/12521480800387312483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-46098094819191293432014-01-04T09:34:19.897+02:002014-01-04T09:34:19.897+02:00Pitäis kanssa joku tuollainen mehustin löytää. Osa...Pitäis kanssa joku tuollainen mehustin löytää. Osaako kukaan suositella hyvää?<br /><br />Ja torikateus senkus kasvaa!Ankerias Vipunenhttps://www.blogger.com/profile/03682012761367582918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-51111258482591739052014-01-04T04:36:15.771+02:002014-01-04T04:36:15.771+02:00What beautiful beets! I never thought about cookin...What beautiful beets! I never thought about cooking them in carrot juice, but that added earthy sweetness sounds absolutely incredible. Great use for the pulp, too!Hannahhttp://www.bittersweetblog.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-78008701484514343102014-01-03T20:23:57.966+02:002014-01-03T20:23:57.966+02:00Hih,rosolli,nin tietenkin;D Kasvismehut sopivatkin...Hih,rosolli,nin tietenkin;D Kasvismehut sopivatkin tosi hyvin tuollaiseen ja kun tein tuota,ajattelin että myös appelsiinimehu voisi käydä tuohon...<br />Raw kräkkerit olivat tosi ihania tuolla tavoin tehtynä:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-62466496011437510872014-01-03T18:18:21.660+02:002014-01-03T18:18:21.660+02:00Olisin veikannut, että rosollia.... Mutta arvasin ...Olisin veikannut, että rosollia.... Mutta arvasin kyllä, että jotain innovatiivisempaa on kohtaamisen seurauksena. Hieno ohje! Monet huippukokitkin suosittelevat kypsennykseen juuri kasvismehuja pelkän veden tai liemen sijaan. Tuo enemmän makua. Ja herkut raw-kräkkerit myös :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-35493298439595043392014-01-03T15:49:12.832+02:002014-01-03T15:49:12.832+02:00Minna,punajuuret ovat kyllä ihania,ja niin monessa...Minna,punajuuret ovat kyllä ihania,ja niin monessa muodossa:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-62459319904957811702014-01-03T15:48:42.587+02:002014-01-03T15:48:42.587+02:00Keksit ovat tosi ihania;sellaisia oikeita napostel...Keksit ovat tosi ihania;sellaisia oikeita napostelukeksejä;D Mehustin vielä kyllä aika paljon tilaa ja sen vuoksi minullakin on se muiden tavaroiden takana.Aivan liian paljon keittiölaitteita jo tässä huushollissa;DJaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-50881598638766572912014-01-03T14:51:47.991+02:002014-01-03T14:51:47.991+02:00Oi nam - minullakin on menossa jonkunlainen punaju...Oi nam - minullakin on menossa jonkunlainen punajuurikausi. On ollut itse asiassa koko viime syksyn. Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-57671444606743823772014-01-03T14:34:27.127+02:002014-01-03T14:34:27.127+02:00Ai että, onpa maukkaan kuuloiset keksit :) itsellä...Ai että, onpa maukkaan kuuloiset keksit :) itsellä on mehustin / mehulinko ollut haaveissa jo jonkin aikaa, mutta minne ihmeeseen sen saisi mahtumaan? :Dannemi / 52 weeks of deliciousnesshttp://www.52weeksofdeliciousness.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-35306900008073487072014-01-03T14:15:56.962+02:002014-01-03T14:15:56.962+02:00Båda var jättegoda.Så att man kan göra de här pä n...Båda var jättegoda.Så att man kan göra de här pä nytt;D Tack det samma till dig!Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-38179367456332304972014-01-03T14:15:18.447+02:002014-01-03T14:15:18.447+02:00Birgitta.tuo mehustimeni on löytö,jonka tein muuta...Birgitta.tuo mehustimeni on löytö,jonka tein muutama vuosi sitten:tosi vahvatehoinen mehustin tosi halvalla. Joo koneet kyllä vie aika lailla tilaa,juuri sen vuoksi joudunkin aina siirtämään niitä muita tavaroita kun otan tuon laitteen esille... Porkkanakeksit tai kakkuset ovat tosi ihanai,vähän rapeita ja sellaisia ihania naposteltavia:) Punajuurista ja kastikkeesta tuli hurjan hyvää,nami:)<br /><br />Kiitos sinullekin Birgitta ihanista kommenteistasi ja kirjoituksistasi omassa blogissasi.Toivon sinullekin oikein hyvää ja antoisaa vuotta!Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-47368627148467605852014-01-03T12:41:28.031+02:002014-01-03T12:41:28.031+02:00Låter jättegott! Och kexen ser också så goda ut. H...Låter jättegott! Och kexen ser också så goda ut. Ha en fin helg.Katarinahttps://www.blogger.com/profile/15158381323468184120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8210701823759951519.post-52303578733707370852014-01-03T12:29:45.692+02:002014-01-03T12:29:45.692+02:00Voi rähmä, mä heti ajattelin, että ostan vain pork...Voi rähmä, mä heti ajattelin, että ostan vain porkkanamehua, koska mulla ei ole ole mehustinta (juuri sen vuoksi, että keittiö on kamalan pieni eikä täällä ole tilaa säilyttää koneita), mutta sitten näin nuo raakakakut ja rupesin epäilemäänn. Porkkanakakut näyttää siis todella herkullisilta. Voih...<br /><br />Taidan kuitenkin nyt ensiksi käydä ostamassa porkkanamehua ja teen vain nuo punajuuret. Ne ovat varmasti mahtavan makuisia =)<br /><br />Kiitos Jael viimevuodesta ja paljon kaikkea hyvää ja maukasta tälle uudelle vuodelle. Tiedän, että olen taas paljon rikkaampi makujen maailmassa, kun saan käydä täällä luonasi etsimässä uusia herkkureseptejä ja katselemassa kauniita kuviasi.Birgittahttps://www.blogger.com/profile/17042236437325782956noreply@blogger.com