Perjantaina kaaduin rappusissa ,ja loukkasin jalkani; ja koska tämä teki kaupoissa käymisen ja yleisestikin liikkumisen hankalaksi; käännyin kaapeissani olevien ainesten puoleen. Jalka on nyt jo parempi,ja käveleminenkin sujuu jo kohtalaisesti,mutta huomasin keittiön kaappieni olevan täynnä pähkinöitä,siemeniä ,ryynejä ja sen sellaista,joita voi käyttää eri tavalla. Ja nyt kun minulla on tämä kuivurikin,niin kaikenlaisista ryyneistä ja pähkinöistä saa sillä vaikka mitä aikaiseksi. Kuten elävän keittiön keksit,“raw crackers”. Olen näitäkin tehnyt parisen vuotta, mutta kuivurin sijaan kuivattelin niitä uunissa, alimmassa lämpötilassa ja uuniluukun ollessa raollaan. Nyt kun on kuivuri;sujuu keksien teko paljon helpommin, vaikka kohtalaisen hyvin se sujui kyllä uunissakin.
Näihin kekseihin tuli seuraavat ainekset: 1 ½ dl pellavansiemeniä,1½ dl vettä, 1 punainen paprika, 1 chilipiipuri (siemenet pois) ,puolikas tomaatti,1 rkl öljyä, 1 rkl soijakastiketta, pippuria, suolaa, pari valkosipulinkynttä, ½ dl auringonkukansiemeniä, kuivattua oreganoa, basilikanlehtiä, `+ ½ dl jauhettua pellavansiementä. Pellavansiemenet liotetaan ensin vedessä,ja kaadetaan tunnin liottamisen jälkeen tehosekoittimeen tai vastaavaan, lisätään paprika, chilipippuri ja muut ainekset paitsi auringonkukansiement ja pellavansiemenjauho. Jauhetaan hienoksi ja lisätään sekoittaen lopussa auringonkukansiemenet ja pellavansiemenjauho.
Tältä seos näytti sen jälkeen,kun olin sitä ohuesti levittänyt lastalla kuivurin mukana tulleen reiättömän pohjan päälle. Koska minulla on vain yksi tällainen pohja, leikkasin leivinpaperista ympyrän muotoisen pohjan,joka sopi kuivuriin. Tätä voi tehdä myös levittämällä seosta ohueksi,tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle ja kuivatella uuninpellillä alhaisimmassa lämpötilassa uuniluukun ollessa raollaan.
Tältä se näytti kuivumisen jälkeen:se oli rapeaa ja maut olivat tiivistettyjä.Kuivaamisen puolivälissä pitää tämä kääntää ,jotta myös toinen puoli pääsee kuivumaan yhtä hyvin. Nämä keksit ovat tosi maukkaita,ja niitä voi napostella ihan noin vain, tai vaikka laittaa tomaattia päälle,kuten kuvassa ylhäällä.
Kuivurissani on 5 kerrosta, ja samalla kuivatin myös näitä pikkuleipiä,joihin tuli saksanpähkinöitä, mantelia,omenaa,kanelia, hieman ihan vain omenista tehtyä sokeritonta tiivistettä..Tosi hyviä,ja vain lievästi makeita;makeus tulee pelkästään omenista. Hyvä energiapitoinen välipala! Jotta pikkuleivät pysyisivät tietyn muotoisina,painoin jauhetun pikkuleipämassan ensin silikonimuotteihin,jotka laitoin pakastimeen puoleksi tunniksi.Tämän jälkeen ne poistin ne muoteista ja asetin kuivuriin.
Vajaa viikko sitten Amazonilta tilaamani kirjat saapuivat myös.Kuivuria varten tilasin tuon kuivaamista käsittevän kirjan;vaikuttaa ihan hyvältä. San Franciscossa sijaitsevan Gratitude nimisen kahvilan jälkiruokakirjan hankkimista olen harkinnut jo pitkään, ja nyt sen hankin. Kirjassa on tosi hyviä elävän keittiön jälkiruokaohjeita,mutta kuvat vaikuttavat hieman vanhanaikaisilta,ja niitä olisi voinut olla enemmänkin;rakastan visuaalisia keittokirjoja!
Siisko kirjat tulevat alle viikossa Amazonilta? Oliko joku pikatilaus? Nopeaa.
VastaaPoistaPikaista paranemista jalalle!!
Paranemisia jalalle!
VastaaPoistaVoi miten joku jaksaa väännellä uusia reseptejä ja erikoisia herkkuja. Peukku sille!
Those biscuits looks so unusual and good Yaelin! I've never seen biscuits with bell peppers before! :)
VastaaPoistaHarmi jalkaasi mutta wiisas huomaa että vastoinkäymiset ovat kuin kosmoksen tapana potkaista meidän uusille urille totutusta. Sulle tuli potku tutkia kaapit ja tehdä löytöjä. Ei hassumpaa:)
VastaaPoistaAnu:Tuli alle viikossa,uskomatonta! Kun tilasin (ihan normaali tilaus) siinä luki että joskus lokakuussa, mutta alle viikossa nämä kuitenkin tuli:-)Kiitos,jalka voi jo paremmin.
VastaaPoistaMizyena:Kiitos,jalka alkaa jo parantua:-) Olen vielä uuden kuivurin innostamana tekemässä kaikenlaista!
Lorraine:Raw crackers are really yummy.One can use any vegetables in them.
Rita;juu,en varmaankaan ilman tätä haveria olisi niin perusteellisesti tutkinut kaappejani....
Oikein ihailen sinun energisyyttäsi, että jaksatkin touhuta noiden ihanien kuivausruokiesi parissa. Tuo liottaminen, jauhaminen ja kuivaaminen kuulostaa suuritöiseltä. Luultavasti tuo elävän ruoan käyttö antaakin sinulle energiaa.
VastaaPoistaHienoa, että jalkasi voi jo paremmin.
Unelma:itse asiassa tuo näiden juttujen tekeminen ei ole lainkaan kovin suuritöistä.Ei tarvitse keittää ,paistaa jne. Elävä ruoka on energisoivaa,kun sitä syö pääasiallisesti.Yhteen aikaan tein niin,nyt en.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, vaikka olenkin tehnyt vastaavia, sai taas veden kielelle ja innosti tekemään. Nämä keksit tulevat vielä todella edullisiksi, kun ei tarvitse pähkinöitä:) paranemisia.
VastaaPoistaJopas olet taas aheroinut!
VastaaPoistaOnko Bambi basenji?
pikaista paranemista. :)
VastaaPoistaTosi kiinnostavia reseptejä. Ehkä annan pian pikkusormeni kuivaukselle ja kokeilen ensin siellä oman uunin alaritilällä. Toi ohje vaikutti sen verran simppeliltä.
VastaaPoistaParantavia ajatuksia sun jalalle Kahvila Vegaanista!
Heidi:kiitos;-)Jeps,edullisia ovat ja hyviä ja kauheasti eri vaihtoehtoja.
VastaaPoistaDea:-) Bambi on sekarotuinen;enimmäkseen kääpiöpinsseri mutta aivan pienikokoisen basenjin näköinen. Näin joku aika sitten basenjeja ja ne olivat ihan Bambin näköisiä,vain suurempia.
Nelle:Kiitos! Jalka oli vielä pari päivää sitten ihan muodottomaksi paisunut,mutta nyt jo paljon parempi.
Okriina:kiitos toivotuksista! Kokeile ihmeessä;näitä keksejä on helppo tehdä ja ne ovat tosi hyviä.
parempaa vointia täältäkin toivotellaan!
VastaaPoistaonpahan mielenkiintoisia herkkuja mitä väsäilet. en ole ymmärtänytkään mitä kaikkea tuolla kuivurilla voi väsätä.
Merituuli>Kiitos:-) Kuivuri on itseasiassa aika monipuolinen juttu.
VastaaPoistaOh, onpas tosiaankin ihanan mielikuvituksellinen ja mielenkiintoinen resepti! Taatusti hyvääkin :) paranemisia!
VastaaPoistaSanna;noissa kekseissä voisi periaatteessa käyttää melkein mitä siemeniä tahansa ja vihanneksia/yrttejä ja hyviä niistä tulee.Kiitos, paraneminen sujuu oikein hyvin:-)
VastaaPoistaIhanan kuuloinen resepti! Osaatko arvioida kuinka pitkä kuivatusaika on uunissa tehdessä?
VastaaPoistaHei Anonyymi:Yleensä tein näitä miniuunissani, ja siinä se minimilämpötila oli korkeampi,eli ehkä parisen tuntia. Eli riippuu uunista.Keskivaiheessa pitää kääntää,jotta molemmat puolet ehtivät kuivua.
VastaaPoistaAuts, toivottavasti jalka on nyt viikossa jo parantunut!!
VastaaPoistaMe ollaan harkittu kuivurin ostoa, ihan vain marjojen, sienten ja hedelmien yms. kuivatukseen - ei ole ollut käynyt mielen vieressäkään että sillä vois tällaisiakin väsätä.
Jokatapauksessa kuivurin hankinta saa odottaa, kun kaapeissa ei kertakaikkiaan ole juuri nyt ekstratilaa...
Patalintu: jalka on jo paljon parempi,kiitos kysymästä! Kuivurin hankintaa mietin todella kauan,ja sille löytyi paikka keittiössä olevan pienen keittiövaunun päältä.Eli aina esillä,ja näin sitä tulee myös käytettyä..
VastaaPoistaTyttäreni kuivattaa kaikkea, kalaa ei toki ole vielä uskaltanut... Mutta hän on savustanut kalaa.
VastaaPoistaAikaisemmin kuivatti uunissa, nyt hän sai äitini kuivarin. Minäkin mansikoita kuivasin, ihan kuin karkkia..
Hannele: Odotankin mansikka-aikaa ,että saan kuivattua mansikoita!
VastaaPoista