perjantai 11. syyskuuta 2009

Salaattia paahdetuista munakoisoista ja yrteistä

Munakoisoa Rakastan munakoisoja! Täälläpäin ne ovat edullsia, joten niitä tulee usein käytettyä;Suomessa taas paljon harvemmin.

Munakoisohan on tosi monipuolinen kasvis, jota voi tehdä monella monella eri tavalla,ja se on yleensä aina hyvää. Seuraava resepti on täkäläisen ravintolan,jota olen hieman muunnellut.

Salaattia paahdetusta munakoisosta ja yrteistä

  • 2 munakoisoa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä chilipippuri
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl hienonnettua minttua
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • suolaa,mustapippuria maun mukaan

Munakoisot paahtumassa

Paahda ensin munakoisot ja punainen paprika. Paahdoin munakoisot tällä tavoin kaasuhellan liekin päällä,mutta nämä voi myös paahtaa uunissa grillivastuksen alla,kunnes ovat sisältä pehmeitä. Paprika paahdetaan samalla tavalla,jaMunakoiso auki siitä poistetaan kuoret.

Munakoisot avataan keskeltä ja hedelmäliha poistetaan. Siinä on paljon nesteitä,joten kannattaa laitta munakoiso lävikköön,kunnes suurin osa nesteistä on poistunut.

Silppua sillävälin sipuli, chilipippuri, minttu ja persilja sekä paahdettu paprika. Lisää munakoiso ,etikka,suola, murskattu valkosipuli, öljy, sokeri ,suola ja pippuri. Sekoita ja anna salaatin vetäytyä jonkin aikaa.

Munakoisosalaatti

15 kommenttia:

  1. Yum! I love eggplant too and I love that it's so healthy but doesn't taste like it is (you know all nice and soft and creamy) :P

    VastaaPoista
  2. Maistuukohan tama baba ganoushilta... nayttaa ainakin samanlaiselta joten sen on pakko olla hyvaa!

    VastaaPoista
  3. Lorraine: Eggplant is so yummy!

    Anna;näyttää mutta ei ole samaa.Munakoisohan on niin monipuolista,että siitä voi tehdä monta eri salaattia,mäkin olen postannut jo pari sellaista. Baba ganoushissa on tahinia, tässä ei vaan yrttejä ja muita vihanneksia, sekä etikkaa että sokeria hieman.Tosi hyvää on!

    VastaaPoista
  4. Kertakaikkisen namikkaalta näyttää! Tiirailin tuota parilan olla olevaa juttua. Onko seillä kaasun ja parilan välissä jotain amuniinijuttua, vai? Jos on, niin miksi?

    VastaaPoista
  5. Lissu:tosi namia onkin! Laitoin sinne sellaisen hopeafoliosta tehdyn jutun,joka suojaa sitä mun teräksistä hellaani.Ensimmäisen kerran kun käytin sitä munakoisojen paahtamiseen, tuli niistä tippuvasta nesteestä läikkiä,joita en ole saanut poistettua,joten nyt laitan aina tuota hopeafoliota suojaamaan.

    VastaaPoista
  6. Tätä pitää ehdottomasti tehdä!

    VastaaPoista
  7. Mina paahdan munakoisot ihan suoraan liekilla. Siita tulee mielestani paras maku. Mun hellani on valkoinen, ja siita olen saanut valumisjaljet hyvin pois, ei ole jaanyt mitaan pysyvia laikkia.

    VastaaPoista
  8. Allu:-)

    Anu: Mun nirostahellaan jäi ensimmäisesta kerrasta jäljet,joita en ole saanut millään pois. Ja tuo juttu,johon laitan nuo munakoisot,niin se liekki yltää niihin ja tulee samanlainen maku kuin suoraan liekille laitettu.

    VastaaPoista
  9. Hannele:Juu ,munakoiso on tosi hyvää!

    VastaaPoista
  10. Kiva, vähän uudenlainen "munakoisomössö"!

    VastaaPoista
  11. Näyttää hyvältä! Tekisi mieli kokeilla "tahnasalaatteja", harmi vaan että täällä esim. mintun saatavuus on aikas torirajoitteista. Siis joillain toreilla sitä myydään, mutta meikälikka ei jaksa sinne mummojen tönittäväksi mennä, palaa vaan turhaan käämit. Isommalla "maahanmuuttajatorilla" tuolla keskustan toisella puolen olisi hyvät valikoimat, mitä afrikan mantereelta tuotuihin aineksiin tulee, mutta kerran sinne mentyäni edessäni kävelevältä mieheltä ryöstettiin reppu silmieni edessä ja totesin että no thanks, ei mua varten. T niinkuin trauma. Odottelen mintun saapuvan naapurin vihanneskauppaan, merkiten reseptisi korvani taakse!

    VastaaPoista
  12. Sitruunainen:Täällä tuollaiset "tahna"salaatit ovat suosittuja,esim. erilaiset hummusvaraatiot jne.Harmi jos teillä ei marketeista minttua saa.Tosin voi sitä itsekin kasvattaa.Ja kyllä tuon mintun varmaan voisi tuosta jättää pois.Huh,aika paha paikka tuo maahanmuuttajatori....

    VastaaPoista
  13. Ihana, minäkin rakastan munakoisoja. Tätä olisi päästävä kokeilemaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...