sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Black & White nuudeliannos

black and white

No ei nyt ihan mutta melkein, musta-valkoinen ruoka siis. Käytin tähän mustia riisinuudeleita ja kastikkeena on cashewkermakastike.Hyvä yhdistelmä,ja t uo kastike sopii hyvin “kermakastikkeeksi” moneen pastaruokaan.

musta riisi

Musta-valkoinen pasta-annos

  • noin 80 gr mustia riisinuudeleita
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl oluthiivahiutaleita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • vettä

Tässä käyttämässäni riisinuudelipaketissa oli 250 gr nuudeleita,jotka on jaettu 3 nippuun.Käytin yhden nipun,joka on vähän yli 80 gr. Nuudelit keitetään muutaman minuutin,kunnes pehmenevät ,kaadetaan lävikköön ja huuhdellaan lämpimällä (tai kylmällä ) vedellä.

Nuudeleista irtoaa keitettäessä jonkun verran väriä ,joten valmiina ne ovat enemmänkin harmaanmustia.

Cashewkermakastiketta varten pähkinät liotetaan ensin noin tunnin ja sitten jauhetaan pienessä vesimäärässä,jotta siitä saa tahnan.Tähän lisätään valkosipuli,öljy, suola .oluthiivahiutaleet ja sen verran vettä ,että saadaan tasainen paksuhko kastke. Kastike kaadetaan nuudelien päälle ja sekoitetaan.

Nam Nam,tämä oli hyvää….

16 kommenttia:

  1. Hauskan näköisiä nuudeleita. Tuo kastike on varmaankin herkkua.

    VastaaPoista
  2. Noita nuudeleita en ole Suomessa nähnyt. Olen itsekin tehnyt josks b&w-pastaa, mutta täällä kaikki musta pasta on yleensä mustekalan musteella värjättyä. Eli ei oikein nappaa...

    VastaaPoista
  3. Tuohan sopisi Halloween-juhliin..

    VastaaPoista
  4. Unelma:Kastike olikin hyvää..

    Okriina;saisko noita aasialaisista kaupoista? Nuohan on tehty mustasta riisistä,joita täällä saa luomumarketista ihan irtopainossakin.Mutta 100% sobanuudelithan ovat myös tosi hyviä ja tummiakin.

    Hannele:niinpä,hyvä idea:-)

    VastaaPoista
  5. Hauskan näköinen ruoka. Varmaankin herkkua! Mustasta riisistä en ole kuullutkaan. :-O

    VastaaPoista
  6. Hippu:Täällä saa orgaanisesta marketista sitä ja myös punaista riisiä ihan irtopainossa.Eniten pidän 100% sobanuudeleista.

    VastaaPoista
  7. The cashew sauce looks very interesting! I keep hearing of nuts being soaked and then ground but have never done that yet! :)

    VastaaPoista
  8. Lorraine; Cashew sauce is really yummy and when you add spices can even be used as a pasta sauce.The nuts are soaked in order to make them more digestable.

    VastaaPoista
  9. oooo..näyttää herkulliselta. Olen aina vaan niin tottunut tohon kerman käyttöön, ettei tule mieleenkään muuta. Tätä olisi kokeiltava.

    VastaaPoista
  10. Vellipoika;tuo cashewkastike on ihanan kermaista;cashew onkin loistava aines vaikka mihin.

    VastaaPoista
  11. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

    VastaaPoista
  12. mhm. ser mycket gott ut. jag ser fram emot en gourmet kväll i mitt kibbutz, med temat asiatisk mat, så jag kanske tar inspiration från det här receptet!? tack!

    VastaaPoista
  13. Sara:-) Skriv sen vad du lagar....

    VastaaPoista
  14. vi lagade en väldigt het, grön curry med aubergine, pumpa, lök och gröna bönor. sen gjorde vi sticky rice i kokos mjölk med mango skivor till efterrätt. otroligt gott blev det. några lagade raw food sushi, utan ris med bara grönsaker. sen hade vi som tam, papaya sallad på menyn. friterad tofu. nudel soppa. mango koriander sallad. vitkålssallad med olika nötter och sesam olja. väldigt gott alltihop...

    VastaaPoista
  15. Mums vilka läckra saker ni hade!Vittkålssallad med sesamolja är jättegot,samt raw sushi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...