maanantai 11. tammikuuta 2010

Appelsiinisokeria


Kuivatin luomuappelsiinin kuorta ja jauhoin sen yhdessä ruokosokerin kanssa.

Sahareunaisella kuorijalla saa helposti kuorittua kuorisuikaleita niin,ettei niihin pahemmin jää sitä valkoista osaa. Pitää vain painella kevyesti kun kuorii sitrushedelmiä,niin kuorista saa tällaisia. Kuoret kuivuvat hyvin vuorokaudessa,huoneenlämmössä,riippuen ilmankosteudesta. Laitoin kuoret ja luomuruokosokeria pikkumyllyyni,ja jauhoin tomusokeriksi.Ihana tuoksu! Tätä sokeria voisi käyttää  vaikka kakun kuorruttamiseen tai mihin tahansa,mihin haluaa vähän appelsiinista makua. Ja kun purkin avaa,tulvahtaa esille huumavan hyvä tuoksu!

14 kommenttia:

  1. Kaikkea sä keksit. Tuoksuu taatusti ihanalle, tykkään muutenkin appelsiinin tuoksusta. Vaniljasokeria teen itse, mutta eipäs ole tullut mieleen kokeilla tuota.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkista.Tuolla konstillahan voi tehda maustettua tomusokeria monesta muustakin.Hyva idea.

    VastaaPoista
  3. Oi!, Jael, sinä tuot minulle kerran juuri tätä kauniissa lasipurkissa. Tulin ihan tuskaan, kun tajusin, että minun 50 vuotta (oli äidillä ennen minua) palvellut ranskalainen myllyni hajosi. Mikään ei ole sen jälkeen säilynyt ehjänä eli semmoisia ei enää tehdä. Sitten ruokosokeri? Mistä sitä saa? Missä muodossa etc.? Käyn täällä eksoottisessa keittiössä kuin seikkailuretkellä, mutta keittokirjaan pitää tulla se se sana 'Appelsiinin tuoksu' muodossa tai toisessa. Taidankin laittaa viikonlopuksi jotain, missä on edes aavistus appelsiinia...

    Siis minä kuvittelen nyt miten sitä voisi pölistellä kaiken päälle!

    VastaaPoista
  4. Allu;minäkin tykkään hurjasti appelsiinin ja kaikkien sitrushedelmien tuoksusta!Vaniljasokeria teen minäkin itse ja sitten vaniljauutetta.

    Sateenkaari:Niinpä voikin:-)Kuivatuista mansikoista vaikka mansikkasokeria ja niin edelleen:-)

    Elina:-)

    Leena;Voi harmi sitä vanhaa myllyä!Ajattelinkin että tällaista sokeria jos laittaisi kauniiseen purkkiin olisi kiva tuliainen,vaikka sinulle,Leena.Ruokosokeri on sokeriruokosta tehty ja kai intiaanisokeriksi myös kutsutaan.Pitäisi löytyä hyvin.

    VastaaPoista
  5. Mulla on myös tapana nykyään otaa luomusitrusten kuoret talteen ja kuivattaa. Niillä saa helposti ihana säväyksen mihin vaan! Hyvä vinkki toi sahalaitainen terä, olen toistaiseksi pärjäillyt ihan tavallisellakin kuorimaveitsellä.

    VastaaPoista
  6. Tosi janna juttu tama appelsiinisokeri. Tuoksuu varmaan ihanalle...saisikohan siita hyvaa kermavaahtoa vaikka, tai rahkaa?! Mitakohan muuta siita tekisi...

    VastaaPoista
  7. Okriina:Jeps, sitruskuoret ovat tosi käteviä ja ihanan tuoksuisia.Tuolla kuorimajutulla saa tomaatit ja ohutkuoriset hedelmätkin hyvin kuorittua.

    Anna;Hyviä käyttöideoita löysitkin sille:-)

    VastaaPoista
  8. Ihana idea! Tätähän pitää oikein kokeilla. Kermavaahdon maustaminen tällä tuli myös minulle mieleen. Sopisi varmasti moneen täytekakkuun.:)

    VastaaPoista
  9. Kmsu:Kermavaahtoon takuulla sopiikin ja sitten pikeerin tekoon.

    VastaaPoista
  10. Vilken bra idée! Och det skulle säkert fungera som en trevlig present till nån om man satt sockret i en söt liten burk :)

    VastaaPoista
  11. Elisabet:Ja tänkte också att med en snygg burk skulle det faktiskt fungera som en trevlig matpresent!

    VastaaPoista
  12. This is so clever Yaelin! :D I love citrus flavour so the idea of making an orange sugar is wonderful! :D

    VastaaPoista
  13. Lorraine:Thanks! That sugar has a lovely smell!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...