tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kyssäkaalisalaattia.....taas..ja ihanaa korianteria..

Löysin luomumarketista kauniin violetit luomukyssäkaalit,enkä tietenkään voinut niitä vastustaa.Tähän asti olen käyttänyt vain vaaleanvihreitä kyssäkaaleja.Harmi vaan,että kuoren alla on se sama vaalea sisus,violetti olisi ollut kiva! Kyssäkaalista on viimeisen vuoden  aikana tullut säännöllinen suosikki keittiössäni,enkä mitenkään siihen kyllästy! En ole koskaan sitä kypsentänyt,vaan syönyt raakana. Olen tänne aiemminkin postannut kyssäkaalisalaateista,mutta nyt laitoin taas hieman erilaisen sellaisen.
Tämä on ihan simppeli salaatti,mutta niin hyvää! Käytin tähän 2 keskikokoista kyssäkaalia (violeteissa oli ehkä aavistuksen verran enemmän makeutta) ja paljon tuoretta korianteria.Monet eivät pidä korianterin mausta eivätkä tuoksusta;minä taas olen oppinut rakastamaan niitä,ja tungenkin korianteria vähän sinne sun tänne. Korianterilla on monta hyvää ominaisuutta:se on puhdistava yrtti,joka poistaa myrkkyjä elimistöstä.Korianterin on myös todettu alentavan veren sokeritasoa ja se sisältää useita flavonoideja.

Simppeli kyssäkaali-korianterisalaatti

  • 2 keskikokoista kyssäkaalia
  • puntti tuoretta korianteria
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa,mustapippuria
Leikkaa kyssäkaalit julienne-leikkurilla tai raasta ne.Sekoita joukkoon öljy,sitruunamehu,suola ja pippuri,ja sekoita hyvin.Lisää joukkoon korianterisilppu ja sekoita.Yksinkertaista ja hyvää!
Korianteria meni runsaasti myös tähän salaattiin,johon tuli vihreää salaattia,selleriä ja porkkanaa,sekä oliiviöljyä,sitruunamehua sekä suolaa&pippuria.
Korianteri sopii erinomaisesti myös tomaattien seuraksi.Kuorin tomaatin kuoret pois,leikkasin siivuiksi ja päälle tuli taas oliiviöljyä,sitruunamehua,suolaa,pippuria ja silputtua korianteria.Nami! Nuo pienet violetin väriset jutut ovat säilöttyjä baby munakoisoja.
Eilen maistoin varmaankin melkein parhaimman ikinä syömäni avokaadon,jonka ystäväni oli käynyt noukkimasta luomutarhan avokaadopuusta.Täydellinen yksilö ja niin nätti,että oli pakko kuvata se;D
Kävin pikaisella espressolla uudessa pienen pienessä kahvilassa Tel Avivissa (Sugar Daddy,hepreaksi),joka on erikoistunut luonnollisista raaka-aineista tehtyihin pikkuleipiin.Tarjolla oli myös jauhottomia,tai suolattomia sekä sokerittomia pikkuleipiä.Seinä,jossa pikkuleipäpurkit ovat,oli mielestäni tosi kivasti laitettu:siinä on takana liitutaulu,jonka tekstiä voi aina muuttaa,pikkuleipien mukaan.

24 kommenttia:

  1. Olipas söpö esillepano tosiaan tuo viimeisessä kuvassa näkyvä! Toisaalta, lähes kaikki liitutaulumaaliin liittyvä saa hyväksyntäni :D

    VastaaPoista
  2. Hieman asian vierestä:olen keliaakikko ja
    olen tulossa Israeliin lomalle.
    Kertoisitko, mistä Israelissa voi ostaa glutenittomia tuotteita? Saako yleensä ravintoissa glut tuotteita?
    Voi tuntua joistakin pieneltä jutulta, mutta paikallinen ruokakulttuuri on yksi loman tärkeä sisältö.
    Seuraan toista blogiasi säännöllisesti.
    kiitollisena vastaustasi odottaen
    -arja-

    VastaaPoista
  3. Hei Arja,täältä saa aika hyvinkin gluteenittomia tuotteita kaupoista,mutta tietenkin riippuu missä kaupat ovat,jossain periferiassa on vaikeampaa ehkä löytää sellaisia,kun taas supermarketissa,jossa käyn on paljon gluteenittomia tuotteita . Monissa ravintoloissa on niin paljon kasvisvoittoistakin ruokaa ja ruokaa, ja yleensä monessa ravintolassa on otettu huomioon se seikka,että kaikille ei vilja käy. Mille alueelle olet täällä matkustamassa,voisin etsiä sinulle netistä paikkoja ja lisä-infoa,ihan mielelläni:)

    VastaaPoista
  4. Nonnis;tossa liitutaulussa on kyllä ideaa;D

    VastaaPoista
  5. Mulla on sama vika; korianteria tekis mieli laittaa aina ja kaikkialle. Ihanaa kun tulee taas kesä ja saa omalta kasvimaalta korianterit, se on onneksi helpoista helpoin kasvatettava!
    Talvella kun täällä tahtoo olla vaikiaa kun korianteri kuolee jo matkalla marketista autoon!

    VastaaPoista
  6. Uspis, olipa herkullisen värinen kyssis! Samaa sävyä kun saisi olkkariin verhot, niin olisin tyytyväinen! ;)

    Korianteri on... hmmm.. mielenkiintoisen makuinen.

    Tuo vauvakakku, jota kommentoit, oli pienenpienelle keskosvauvalle tehty. <3

    VastaaPoista
  7. Jotenkin ihanan keväisiä annoksia! Korianteri vaan on niin hyvää, että sitä voisi syödä joka päivä.
    Hauska kahvila!

    VastaaPoista
  8. Minustakin on tullut ihan korianterihullu, ostin sitä juuri kaksi punttia! Ja se sopii niin moneen, mutta varsinkin sitruunan (sitruunaruohoa ei täältä tuoreena saa, se olisi myös ihanaa!), kookoksen ja chilin kanssa eli itämaiseen tapaan. Onpa siellä hulppeat luomuvalikoimat, voi viude.

    VastaaPoista
  9. Ihanan yksinkertaisia mutta niin houkuttelevia salaatteja! Nam. Minäkin rakastan korianteria, mutta tiedän, että moni ei siitä pidä, minkä voin kyllä hyvin ymmärtää, koska onhan siinä ihan oma makunsa.

    Tosi hauska tuo kahvila! Että joku keksiikin kaikkea tuommoista ihanaa! :-)

    Löysin muuten täältä eilen ihan ensimmäisen luomukaupan, ja pitääkin postailla siitä, kun kerkiän. Tosin valikoimat olivat siellä aika surkeat teidän valikoimiin verrattuna, mutta jotain edes... :-)

    VastaaPoista
  10. Nanna;korianteri on tosiaankin ihanaa,jos siitä tykkää:) Oi onnellinen kun sinulla on oma kasvimaa sen kasvattamiseen!

    Hanna:Aika kivan väriset tosiaankin nuo kyssäkaalit,toivottavasti löytyy sen väriset verhot;D Suloinen oli se kakku:)

    Okriina:Keväisen näköistä:) Oli hyvä valo kun otin nuo alemmat kuvat,kyssäkaalisalaatin kuva taas oli aneeminen. Korianteri on tosiaankin ihana yrtti! Tuo kahvila oli ihastuttava,se on pienen pieni ja sitten tuo seinä on mainio!

    Pellon Pientareella:Korianteri on tosiaankin hyvää ja sopii niin moneen:) Etelä-Amerikassa asuessa sitä myös näki useassa ruuassa. Itämaiseen tapaan se on myös tosi ihanaa,teen joskus tofun kanssa:) Meillä on tosiaankin hyvät luomuvalikoimat;ja myös luomutorit,mistä saa suoraan viljelijöiltä ostettua.

    Hippu: Korianteri on tosi hyvää,mutta monille se on ihan kauhistus.Itse asiassa nuorena inhosin sen tuoksua,jota nyt rakastan,eli se on minulle sellainen acquired taste.Mulla on tuttuja,jotka eivät voi sitä sietää missään muodossa...Tuo kahvila onkin ihastuttava,pienen pieni,ja sisällä vaan yksi pöytä,pitkä sellainen ,jossa kaikki istuvat.Ja sieltä saa pienen pieniä petit four annoksia tai praliineja kahvin kanssa,pikkuleipien lisäksi.Kiva kun teiltäkin löytyi luomukauppa:) Odotankin postaustasi siitä...

    VastaaPoista
  11. What lovely looking salads Yaelin! And I really like the look of that cafe and the styling. It just begs interaction!

    VastaaPoista
  12. Salaatit tuoreen korianterin kanssa ovat ihania! Meiltä päin Italiasta en valitettavasti löydä ikinä tuoretta korianteria, olenkin päättänyt laittaa sitä kasvamaan parvekkeelle heti kun ehdin!! Tuore korianteri on muutenkin hyvä mauste vähän joka paikkaan - kanalle, curryruokiin jne... Ihana tuo kahvila!! :)

    VastaaPoista
  13. Lorraine:Fresh salads can be so colorful:) And that cafe wall is so cute:)

    Italiansalaatti: Niin ovatkin:) Olen ihan yllättynyt,ettei teillä saa tuoretta korianteria,mutta kuten tuolla ylempänä Nanna sanoo,niin on onneksi helppo kasvatti:) Korianteri on tosiaankin niin hyvä aika monessa asiassa.Tuo pikku kahvila on tosiaankin ihastuttava,tuo seinä on niin kiva idea:)

    VastaaPoista
  14. Ihanan tuoreita ja kevyita salaatteja!

    VastaaPoista
  15. Maria:Salaatit ovat kyllä ihania:)

    VastaaPoista
  16. Juuri eilen ikeassa mietin, että mihin korianteria voi käyttää..soitinpa vielä kokkikoulun käyneelle kaverillekin ja hänkään ei osannut sanoa :)
    Mutta näköjään sitä voi laittaa ainakin salaattiin!

    On muuten hieno seinä!

    VastaaPoista
  17. Sara:Korianteri sopii aika moneen,jos siitä vain tykkää:D Ja latinalaisen keittiön salsa-kastikkeissa se on must!
    Jeps,tuo seinä on aika mainio!

    VastaaPoista
  18. Kiitos Sinulla!
    Menen Eilatiin ja päivän vietän Jerusalemissa.
    -arja-

    VastaaPoista
  19. Jos jätät emaili-osoitteesi voin etsiä Eilatista kauppoja jossa on gluteenittomia tuotteita.

    VastaaPoista
  20. Ompa ihana kun korianterilla on tuollaisia hyviä ominaisuuksiakin vielä, kun makukin on NIIN kohdallaan :) Itse pidän myös ihan hirveästi siitä. Harmi että olen useamman kerran törmännyt siihen ettei Citymarketissa ole tuoretta korianteria juuri kun olen jotakin ihananaa reseptiä ollut kokeilemassa ja kuivattu on kuitenkin ihan eri juttu mutta toimiihan sekin..

    VastaaPoista
  21. Kaunis avokaado. Minä en melkein uskalla avokaadoja ostaa, kun aina sattuu pilaantuneita mukaan tai sitten ovat liian raakoja.

    VastaaPoista
  22. Mausteinen manteli: Korianterin maku on tosiaankin niin kohdallaan;D Citymarketeissa on yleensä hyvät valikoimat,joten kummaa,että sitä usein sieltä puuttuu:(


    Unelma:tuo avokaado oli todellakin täydellinen! Usein ne voivat Suomessa olla sitten sisältä huonoja,pitkän matkan jälkeen.Mutta raakakin kypsyy aika nopsaa ruskeassa paperipussissa.

    VastaaPoista
  23. Todella upea tuo kahvilan seinä. Jos olisi iso oma keittiö, niin tuotahan voisi kokeilla itsekin =)

    VastaaPoista
  24. Birgitta:minustakin tosi kiva idea! AIna voisi vaikka laittaa viikon ruokalistan siihen;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...