perjantai 13. toukokuuta 2011

Viinirypälerelishi

Näin paikallisessa lehdessä erään ruokatoimittajan kiinnostavalta kuulostavan reseptin,jossa käytettiin viinirypäleitä,chilipippuria,valkosipulia ja sokeria.Tuli mieleen,että siitä voisi tehdä raakaversion,ja niinpä sokeri vaihtui luomuhunajaksi ja kattilan tilalle tuli kuivuri.Kuivurissa ainekset olivat kunnes olivat pehmenneet;chilipippuri pehmeni ensin ja sitten vasta viinirypäleet ja valkosipulit.Viinirypäleistä irronnut mehu yhdessä hunajan kanssa yhdistyi chilin poltteeseen ja valkosipulin makuun,ja tulos oli ihana makean tulinen seos. Kutsun tätä relishiksi,koska en muutakaan nimeä tälle keksinyt,ja tämä on ihanaa vaikka salaatissa, leivän tai kräkkerin päällä tai vaikka cashewjuustoon sekoitettuna.

Viinirypäleiden sesonki on täällä vasta alkanut,ja ne ovat vielä aika kalliita.Tätä ohjetta varten ostin näitä siemenettömiä viinirypäleita puolisen kiloa.

Viinirypälerelishi
  • n.½ kiloa siemenettömiä viinirypäleitä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 vihreä chilipippuri
  • 1½ rkl kuumentamatonta hunajaa
Pilko valkosipulit pieniksi paloiksi,puolita viinirypäleet ja leikka chilistä ohuita renkaita.Sekoita hunaja joukkoon ja kuivata kuivurissa kunnes ainekset ovat pehmenneet.


Bloggeri-ongelma onneksi loppui ja kadonnut postauksenikin tuli takaisin,tosin ilman kommentteja.Olin siinä kirjoittanut Gabriel Cousensin luennosta,josta voi lukea täällä

12 kommenttia:

  1. Kiitos reseptista.Kuulostaa oikein hyvalta.Tuolla saa vaihtelua aamupalalle.Minulla ei ole kuivuria,joten teen sen kattilassa.Samalla ohjeella voisi kokeilla muistakin hedelmista.
    Ajattelisin,etta hapokas omena ja porkkana kavisivat tuohon myös molemmat yhteen yhdistettyna.

    VastaaPoista
  2. Sateenkaari;on oikein hyvää,Alkuperäisessä ohjeessahan oli nuo kypsennetty kattilassa. Omena ja porkkana tosiaankin sopivat hyvin yhteen:)

    VastaaPoista
  3. This sounds really interesting. I've never heard or seen anything like it before. This is my first visit to your site and I decided to browse through your earlier entries while I was here. I'm glad I did that. You've created an interesting place for your readers to visit and I'll definitely be back. I hope you have a great weekend. Blessings...Mary

    VastaaPoista
  4. Onpa jännittävä relissi! En ole koskaan kuullutkaan, että viinirypäleistä voisi tehdä myös jotain tällaista. Pitää kokeilla; minä kun tykkään makean tulisesta... sitten joskus, kun vatsa on taas kunnossa. :-)

    VastaaPoista
  5. Mary;thank you for your words and nice to hear that you liked my blog.I will certainly visit yours too:) Have a nice weekend too:)

    Hippu:Tämä oli jonkun täkäläisen ruokatoimittajan idean perusteella tehty,ja tosi kiva relissi.Toivottavasti mahasi toipuu niin että voit taas syödä tulisia juttuja;D

    VastaaPoista
  6. Minakin olen taalla saanut nauttia sesongin viinirypaleista ja niita menee aina tahan aikaan vuodesta kilokaupalla! Yleensa napostelen niita ihan sellaisenaan, mutta tama relishi kuulostaa mielenkiintoiselta kokeiltavalta!

    VastaaPoista
  7. Maria;Viinirypäleet ovatkin ihan parhaita sellaisenaan.Täällä sesonki vasta alkamassa ja hinta vielä korkea.Relishi oli tosiaankin hyvää:)

    VastaaPoista
  8. Ihana ohje! Tykkään juuri tuollaisista hapanimelistä jutuista. Täällä vaan ei oikein tuota viinirypälesesonkia ole ;) Ehkä loppukesästä karviaisilla...

    VastaaPoista
  9. Okriina>Tämä oli tosi hyvää,ja jää takuulla vakio-ohjeeksi:) Joo meillä on näitä sesonkeja,mutta teillä sitten kaikkia hedelmiä ympäri vuoden;D

    VastaaPoista
  10. Anopilla oli herkullinen relishohje vihreistä tomaateista. En ole ikinä saanut mitään niin hyvää makeaa-väkevää.

    Minä käytän viinirypäleitä mieluusti puolitettuina erilaisiin ruokasalaatteihin.

    Rypäleissä en katso hintaa, sillä meidän lauantai-illan odotettu herkku on erittäin rasvainen ranskalainen valkohomejuusto viinirypäleillä. Juomana tietysti punaviini.

    VastaaPoista
  11. Leena:Vihreistä tomaateista takuulla tulee myös ihana relishi,mutta kokeilepa joskus viinirypäleillä;niissä kun se makeus antaa tuolle relishille hyvän maun. Herkullinen lauantai-illan herkku;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...