lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ei nyt ihan maalman kauneimmat suklaaleivokset mutta.....

Muutama päivä sitten tuli hurja suklaahimo vaikken  yleensä paljon suklaata syökään nykyään:teen joskus raakasuklaata ja välillä ostan jotain 80-prosenttista tummaa suklaata ,josta voi kerrallaan ottaa vain pienen palan.Maitosuklaasta en erityisemmin välitä.Silmieni edessä näin jo herkulliset ja kauniit erittäin suklaiset pienet kerrosleivokset. No näistä tuli todella hyvän makuiset,sellaiset syntisen hyvät,mutta ulkonäöllisesti kaikki ei mennytkään niin kuin piti.
Kaikki alkoi tästä: silikonimuotti,valkosuklaanapit sekä 60% tummat suklaanapit ja tietysti keittiövaaka,joka on ihan ehdoton väline,jos jotain tämän tapaista tekee. Silikonimuotin sijaan olisin voinut vuorata pienen astian elmukelmulla ja tehdä leivokset siinä ja sitten leikata sopivan kokoisiksi palasiksi.


Pohjan tein tummasta suklaasta johon tuli jauhettua hasselpähkinää.Pohjakerroksen päälle tuli mustaherukoilla maustettua valkosuklaakreemiä ja sen päälle tuli liköörillä maustettu tumma suklaaganache ja päälle vielä ohut tummasuklaakerros,jonka päälle ripottelin punajuurijauhetta. Luonnostaan makea punajuurijauhe on tosi hyvä pari tummalle suklaalle.Missä tässä sitten tapahtui virhe? Laitoin mustaherukkakreemiin suhteessa liikaa muita aineita suklaaseen verrattuna ,joten se jäi liian löysäksi eikä jähmettynyt ja kun nostin leivokset muotista,valui moussea reunoille ja  leivokset vähän läsähtivät,mutta tuo herukkainen valkosuklaakreemi on niin hyvää että seuraavan kerran kun teen jollekin syntymäpäiväkakun tulee siihen aivan varmasti herukkaista valkosuklaakreemiä.Kirpeähkö mustaherukka tasoitti makean valkosuklaan makua aivan ihanalla tavalla:) Ohjeessa olen korjannut herukkaisen valkosuklaakreemin ainekset niin,että sen pitäisi jähmettyä.

Erittäin suklaiset kerrosleivokset (4 kpl)

1. pohjakerros  tummasta suklaasta ja hasselpähkinöistä
- 100 gr tummaa suklaata 
-50 grammaa jauhettua ja paahdettua hasselpähkinää
-10 gr voita

Paahdoin kuorelliset hasselpähkinät,jonka jälkeen käärin ne puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja kierittelin niitä;näin kuoret lähtevät helpolla. Suklaa sulatetaan vesihauteessa ja siihen lisätäään jauhettu hasselpähkinä. Suklaata ja pähkinää riitti hieman enemmän kuin 4 pohjaan mutta tumma suklaa hassenpähkinämuruilla on tosi hyvää:) Tässä voi myös käyttää valmiiksi jauhettua hasselpähkinää.Muotti laitetaan jääkaappiin jähmettymään ja sillä välin valmistetaan seuraava leivonksen kerros.

2. kerros- herukkainen valkosuklaakreemi(tai mousse)
- 80 gr valkosuklaata
-1 rkl kermaa
- 1½ rkl mustaherukkahilloketta (käytin aiemmin tekemääni,kevyesti makeutettua herukkahilloketta)


Valkosuklaa sulatetaan vesihauteessa . Sulaan suklaaseen lisätään kerma sekä mustaherukkahilloke ja sekoitetaan hyvin.Kuvassa valkosuklaamustaherukkakerros on juuri laitettu jähmettyneen hasselpähkinäsuklaan päälle. Hieman tummaa suklaata sekoittui tuohon herukkakerrokseen,mutta ei se mitään. Muotti laitetaan jääkaappiin jähmettymään, ja sillä välin valmistetaan tumma suklaaganache.

3..kerros- tumma suklaaganache
-75 gr tummaa suklaata
- ripaus suolaa
-1½ rkl kermaa
- 1 rkl jotain likööriä (käytin  Frangelico hasselpähkinälikööriä)

Suklaa sulatetaan taas vesihauteessa ja sen sulattua siihen lisätään kerma ja likööri ja sekoitetaan hyvin.  Laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Päälle laitoin vielä ohuen tumman suklaakerroksen,johon tuli 50 grammaa tummaa suklaata.Ja sen päälle punajuurijauhetta.Ongelman huomasin kun irrotin leivokset muotista ja huomasin että valkosuklaaherukkakerros oli aivan liian löysää ja ei pysynyt kasassa. 
En tietenkään ajatellut syödä näitä kokonaan itse vaan kutsuin naapuritalon tutun koiranomistajatuttuni teelle.Ai kuinka syntisen hyviä nämä olivatkaan eikä tuo ulkonäkö loppujen lopuksi meitä vaivannut sillä maku oli niin hyvä! Minulla oli vielä 2 leivosta jäljellä ja pelkäsin jättää ne kotiin  joten tyrkytin niitä  vieraalleni mukaan otettavaksi.Hän ei vastustanut lainkaan.....

42 kommenttia:

  1. Nami, kuulostaa todella herkulliselta! Ja minusta näyttävät myös hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,olivat erittäin hyviä mutta tuo herukkainen valkosuklaakerros olisi saanut olla kiinteämpi...

      Poista
  2. Kyllä noissa on sellaista rosoista kauneutta, houkuttelevan näköisiä :) Varmasti hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo rosoisia tosiaankin,Mutta pääasiahan on se maku;D

      Poista
  3. kuulostaa TODELLA hyvältä! Mummon aina pienenä pakkojuottama viinimarjamehu on vähän himmentänyt kyseistä marjaa kohtaan kokemaani innostusta mutta nyt iski ihan himo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Etenkin tuo valkosuklaaherukkakerros(siivilöin muuten siemenet pois) oli sairaan hyvää! Mä taas olen aina tykännyt viinimarjamehusta ja onneksi täällä lähiseudun jättimarketin altaassa on noita marjoja:)

      Poista
  4. " Rouhean" oloisia, taatusti makoisia..ja terveellisiä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makoisia juu,terveellisiä,noh,joskus pitää herkutella myös vähemmän terveellisillä jutuilla:D

      Poista
  5. Sympaattisen näköisiä ja varmasti hyviä. Mustaherukka on suklaa kaveri!

    VastaaPoista
  6. Auts, pahalta näyttää ja maistuivat varmaan vieläkin pahemmilta ;). Taidan ostaa lentolipun sinun luokse ja tulla maistelemaan heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan Tuula,koskas tulet? Et olekaan pitkään aikaan täälläpäin käynyt niin olis jo aikakin ja jos tulet,niin teen sulle tällaista...

      Poista
  7. Näyttääpäs hyvälle...ihan mun juttu tuo, naminami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein hyvää ;naapuri tykkäsi ja otti iloisena ne kaksi jäljelle jäänyttä leivosta mukaansa;D

      Poista
  8. Voi jestas. Näitä täytyy tehdä. Ovat kyllä mulle näinkin aivan liian herkullisen näköisiä =) Ja mustaherukka on mun lempimarjojani, niitä mussuttelen aina aamuisin myslin seassa, kun muu väki syö mieluummin mustikoita.

    Nautinnollista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta,mustaherukka on ihanaa ja valkosuklaan kanssa aivan sairaan hyvää! Olen tosi iloinen että' noita marjoja löytyy täältäkin pakastealtaasta:)

      Poista
  9. Aivan ihanan näköisiä herkkuja. Loistava resepti sellaisenaan ja jota lisäksi pystyy soveltamaan ja säveltämään - esimerkiksi tuo suklaa-hasselpähkinäpohja käy yhtä hyvin hyydytettäviin juustokakkuihin.

    Laioin juuri viestin Sauvajyväselle, joka oli tehnyt mustaherukkatiramisua ja kehuin suklaan ja mustaherukan yhteenkuuluvuutta - eli samaa mieltä luimupupun kanssa: mustaherkukka on suklaan kaveri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Oli kyllä sellainen vähän tuhdimpi herkku mutta hyvää koska nuo olivat kuitenkin aika pieniä. Ja suklaa-hasselpähkinäpohja on ihanaa,ihan naminakin:) Kävinkin katsomassa sitä Sauvajyväsen tiramisua;totta,mustaherukka sopii loistavasti suklaan kaveriksi:)

      Poista
  10. Aah.. ihan vastustamattoman näköisiä! Kyllä naapurin taas kelpaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naapuri oli kyllä enemmän kuin tyytyväinen;D Eikä hänen tarvitse laskea kaloreita...

      Poista
  11. Olen todennut, että krouvi ulkonäkö on yleensä takuu herkullisesta mausta. Ja reseptistä päätellen niin on myös tässä. Jos pitäisi valita, niin paljon mieluummin tämän näköisiä kuin viimeisen päälle krumeluureja leivonnaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein se niin onkin ja onhan se maku tärkein seikka muutenkin;D Oli kyllä hurjan hyvää:)

      Poista
  12. Herkullisen näköistä on!:) Aina ei lopputuloksesta tule ihan sellaista, mikä visio on ollut omassa päässä, mutta makuhan se kuitenkin on tärkein.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ,oli kyllä tosi hyvää:) Juu joskus näkee sellaisen tietyn jutun päässä ja sitten sen toteutus ei ihan saman näköinen olekaan,mutta maku on tosiaaankin tärkeintä!

      Poista
  13. Erikoinen herkku! Näyttää hyvältä. Pian pitää tarkistaa makuakin ;) En meinaa nyt vain uskoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko vaan;D Suklaata ja suklaata ja marjoja ja pähkinöitä;D

      Poista
  14. Ihanaa, kunpa osaisi tehdä! Ehkä yritän...Mukavaa uutta viikkoa! Ja itsepäisyyspäivää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa,kiitos:) Kokeile vaikka tuota mustaherukka-valkosuklaakreemiä,se oli parasta.Ja kiitos ja sinullekin mukavaa viikkoa!

      Poista
  15. Maku on varmasti kohdallaan noilla aineksilla! Tosin punajuurijauhe on mulle ihan uusi aines..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se;D Punajuurijauhe syntyi mehustuksen sivutuotteena ja siinä on sekä makua että tosi nätti väri:)

      Poista
  16. Hyviltähän nuo näyttävät, tosi kivan värisiä pinkillä vauhtiraidalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan;D Tuo punajuurijauhe(ja muutkin jauheet) on kyllä aika kiva aines:)Sopii hyvin suklaan kanssa:)

      Poista
  17. Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  18. Hehe I now have a strong chocolate craving from seeing your delicious photos Yaelin! :D

    VastaaPoista
  19. Ulkonäöstä viis, kyllä täällä ainakin kuola valui :D.

    VastaaPoista
  20. Näöstä tosiaan viis... maku tärkein!! Noista aineksista ei voi tulla muuta kuin ihan mielettömän hyvää herkkua!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...