Kun siitä edellisestä suklaakokeilusta jäi vielä kermaa,joka riitti maissilettuihin ja sittenkin sitä jäi vieläkin vähän yli niin se loppu meni sitten näihin punajuurisiin valkosuklaatryffeleihin.Ja en tarkalleen muista niitä määriä mutta kuulkaa näistä tuli hurjan hyvät ja etenkin hurjan kauniit! Olisin ihan vain voinut tuijotella näitä,niin nättejä ne olivat.En tehnyt näitä kuin 6 kappaletta (yhden ehdin jo syödä ennen kuin otin kuvan) mutta näihin tuli muistaakseni 70 grammaa valkosuklaata,kermaa se loppumäärä ja teelusikallinen aiemmin tekemääni punajuurijauhetta.Kun tryffelimassa oli jähmettynyt,kierittelin niistä pallosia jotka sitten taas kierittelin punajuurijauheessa.Tuo punajuurijauhe on makeahkoa ja siinä tuntuu kevyesti punajuuren maku,mutta kun sitä lisätään suklaaseen tai vaikka leivontaan ei se punajuuren maku tule sieltä paljon esille.
Viime viikon lounaalla vegaaniravintassa maistoin myös ihanan sitruunaista raastesalaattia.Olimme sitä mieltä että tässä oli käytetty kyssäkaalia ja kotona yritin sitten tehdä samanlaista.
Tosi sitruunainen kyssäkaalisalaatti
Torilla ostin tällaisen palasen ja kuvittelin sen olevan oranssia talvivesimelonia ,jota en ole koskaan vielä maistanut.Vesimelonihan on kesähedelmä,mutta eräs täkäläinen maanviljelijä kehitti talvella kasvavan vesimelonin joka kasvaa ilmassa harsopusseissa.Talvivesimeloni on vain lievästi oranssinen mutta kuvittelin tämän siis olevan juuri se,ja kun tulin kotiin ja huomasin että kyseessä olikin joku kurpitsa olin pettynyt;D No ei se mitään;tämä oli makea kurpitsa ja siitä tuli hyvää raastesalaattia.
Viime viikon lounaalla vegaaniravintassa maistoin myös ihanan sitruunaista raastesalaattia.Olimme sitä mieltä että tässä oli käytetty kyssäkaalia ja kotona yritin sitten tehdä samanlaista.
Käytin kyssäkaalin raastamiseen simppeliä julienne-leikkuria jolla saa pitkiä ja ohuita suikaleita mutta ihan tavallinen raastinkin kelpaa.
Sitruunan kuorta varten otetaan kuorijalla kevyesti painamalla ohuita kuoriviipaleita;niin että sitä valkoista kuoriosaa ei tule mukaan.
- 1 kuorittu kyssäkaali
- 1 sitruunan kuori (mieluiten luomusitruuna )
- 3/4 dl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
Torilla ostin tällaisen palasen ja kuvittelin sen olevan oranssia talvivesimelonia ,jota en ole koskaan vielä maistanut.Vesimelonihan on kesähedelmä,mutta eräs täkäläinen maanviljelijä kehitti talvella kasvavan vesimelonin joka kasvaa ilmassa harsopusseissa.Talvivesimeloni on vain lievästi oranssinen mutta kuvittelin tämän siis olevan juuri se,ja kun tulin kotiin ja huomasin että kyseessä olikin joku kurpitsa olin pettynyt;D No ei se mitään;tämä oli makea kurpitsa ja siitä tuli hyvää raastesalaattia.
Talvivesimeloni tulee kauppoihinkin noissa harsopusseissa ja se painaa korkeintaan 3 kiloa.Talvivesimeloni on myös tavallista vesimelonia makeampi.
Voihan kurpitsa! Minä olen kanssa ostanut täällä muka jonkun melonin, mutta se osoittautuikin joksikin ihan muuksi. Annoin sen sitten anopille. ;-)
VastaaPoistaMinua vähän pelottaa punajuuren käyttö makeissa jutuissa, kun pelkään juuri sitä, että se maistuu kauhean selvästi. Mutta suklaa on tosiaan sen verran voimakkaan makuinen, että se peittää hyvin punajuurenkin alleen. :-)
Pallot ovat tosi kauniita.
Tuossa on kuorikin ihan kuin vesimelonilla! Puraisin ja se olikin kovaa! Mutta makeaa ja siitä tuli tosi hyvä raaste:) Tuo mun jauheeni on tehty punajuurimassasta joka jää jäljelle mehustamisen jälkeen,ja punajuuren maku siinä kevyt.Sitäpaitsi punajuuri sopii muutenkin tosi hyvin suklaan kanssa yhteen,joten kokeille ihmeessa;D Tuolla jauheella saa kyllä nättiä jälkeä:)
PoistaKylläpä näyttää palluraiset herkuilta. Meikäläinen tuskin tunnistaisi mikä on vesimelooni ja mikä on mikäkin. Välillä on täysi yllätys kun pääsee kotiin ja ihmettelee, että mitäs on tullut hankittua :)
VastaaPoistaNoista tuli kyllä tuon punajuurijauheen ansiosta tosi nätit. Tuo näytti ulkoapäin ihan vesimelonilta ja luulin että se on se talvivesimeloni.Mutta nyt tajusin että tuo kurpitsa oli liian suurikin kuin se talvivesimeloni painaa vain 3 kiloa.
PoistaUpeat ne valkosuklaatryffelit - wau, hienoa että itse voit tehdä sen jauhon! Ihana kuva niistä roikkuvista meloneista - ensin luulin, että se on veden alla otettu, kunne hoksasin, että ne roikkuvat katosta :)
VastaaPoistaNina:niistä tulikin tosi nätit,tein ihan pienen satsin mutta tuollaisia voisi vielä jollekin tuliaisiksi:) Punajuurijauhe syntyi oikeastaan sivuotuotteena kun tein punajuurimehua:;D
PoistaAika jännästi tosiaankin kasvavat nuo talvivesimelonit!
voi että onkin ihania!
VastaaPoistaOli ne,ensi kerralla pitää tehdä isompi satsi:D
PoistaMahtavia suklaapunajuuripalloja, miten voi olla noin herkullisen näköisiä palleroita. Tuota sitruunakaalisalaattia testaan kyllä jo tänä viikonloppuna, tuollaista raikasta ja mehukasta, nam =)
VastaaPoistaOikein ihanaa viikonloppua sinulle!
Kiitos,täytyy sanoa että on tosi kätevä tuo punajuurijauhe;D Tykkään tosi sitruunaisesta mausta niin että tuo salaatti sopi minulle hyvin:) Ja mukavaa viikonloppua sinullekin!
PoistaIhania värejä, muotoja ja materiaaleja.
VastaaPoistaKiitos,punajuuri antaa kyllä ihanasti väriä:)
PoistaIhanan näköiset sukaatryffelit !
VastaaPoista:) Punajuuri antoi kivasti sekä makua että näköä noille:)
PoistaTosi hyvä toi suklaa setti. Valkosuklaa + punajuuri toimii kyllä hyvin yhdessä. Tein kans kerran punajuurijäätelöä ja valkosulaata sen kanssa,nam!
VastaaPoistaTotta,toimii mainiosti yhdessä:) Punajuurijätski kuulostaa myös herkulta!
PoistaVau, talvivesimelooneja! Kaikkea uutta sitä kehitelläänkin.
VastaaPoistaNiinpä;tuollaisia ei tainnut olla silloin kun sinä asuit täällä;D
PoistaVau, todella kauniin värisiä tryffeleitä! :)
VastaaPoistaTryffelit näyttävät jalokiviltä :) Meillä nuori macaroon-leipuri käytti juuti taikinan värjäämiseen valmiina ostamaani punajuurijauhetta. Siinä punajuuren maku ei enää tunnu. Ja kaali ja sitruuna ovat olleet tapetilla täälläkin viime päivinä. Sitruuna on jotenkin niin keväinen juttu.
VastaaPoistaKiitos,olivat kieltämättä tosi nättejä:) Enpäs tiennytkään että punajuurijauhetta saa kaupastakin! Tuossa minun tekemässä jauheessa maku vielä tuntuu. Sitruuna tosiaankin antaa ihanaa makua kaikelle.Täällä sitruunoiden aika alkaa tosin olla ohi mutta kesällä on sitten lime-sitruunoiden vuoro.
Poistamä tein pari vuotta sitten suklaakakun ja maustekakun joissa oli punajuurta, se kylläkin oli tuoretta raastettua eikä kuivattua punajuurijauhetta, mutta tryffelit ovat hyvä idea!
VastaaPoistaPunajuuri ja suklaa taitaakin olla aika tunnettu kakkuyhdistelmä ja hyvä se onkin.Olen itsekin kerran kokeillut tuota yhdistelmää kakussa.Ja muutkin kasvikset,kuten porkkana ja kesäkurpitsa sopivat niin mainiosti kakkuihin:D
PoistaMulla on just samanlainen kurpitsa kaapissa ;D Ajattelin keitellä keitoksi ehkä illemmalla. Niin siis ihan raakana raasteeksiko, en olekaan koskaan sellaista koittanut, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaSiitä tuli tosi hyvää raastetta,ihan raakana.Ja minä hölmö luulin sitä vesimeloniksi;D
VastaaPoistaKyssäkaalia ei ole ikinä tullut kokeiltu. Olen sitruunan suuri ystävä, joten tämä ohje sopisi hyvin meillekin kokeiltavaksi.
VastaaPoistaSitten sun täytyy Minna ehdottomasti kokeilla kyssäkaalia,sillä se on ihana kasvis:) Ja blogissani on monta ohjetta sille tagin "kyssäkaali" alla..Sitruuna antaakin ihanasti makua kaikelle:)
Poista