Sivut

perjantai 29. tammikuuta 2016

Melkein kuin salaatti mutta onkin keitto

Kun katsoo tämän keiton aineksia niin voisi luulla että kyse on Waldorf-salaatista mutta tässä onkin kyse keitosta;D 2 eri sellerin ja omenien yhdistelmä keitossa on yllättävän maukas. Viime päivät täällä on ollut normaalia kylmempää,joten keittoja  onkin tullut keiteltyä paljon;suurimmaksi osaksi suosikkiani linssikeittoa mutta myös muita keittoja. Tämä keitto saa makua myös lämmittävistä mausteista,joiden kanssa olin hyvinkin runsaskätinen.Oikeastaan tämän keiton pitäisi olla vaaleaa, mutta käytin soijakastiketta suolan sijaan,siitä väri.

Mausteinen selleri -omenakeitto
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 1 suurehko juuriselleri
  • 2 vihreää omenaa (Granny Smith) kuorittuna ja paloiteltuna
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa tai soijakastiketta ,maun mukaan
  • 1½ rkl mausteita (käytin etiopialaista Berbere-mausteseosta
  • noin ½ rkl curryjauhetta + hieman kurkumamaustetta
  • yrttejä pinnalle (korianteria tai persiljaa)
  • 2 litraa kiehuvaa vettä
Hienonna sipuli. Leikkaa varsisellerit paloiksi,kuori  juuriselleri ja paloittele se pieneksi.Lämmitä öljy kattilassa,ja kuullota siinä sipulia. Lisää paloitellut sellerinvarret  sekä mausteet.Sekoittele seosta kunnes ainekset ovat pehmentyneet,noin 8 minuuttia (keskilämmöllä).Lisää nyt juurisellerin palaset sekä omenakuutiot,,alenna lämpö alhaiselle,peitä kattila kannella ja anna seoksen kypsyä hiljalleen noin puoli tuntia.Kaada tämän jälkeen kiehuvaa vettä kattilaan,lisää suolaa ,maista onko sitä tarpeeksi ja anna keiton kypsyä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. Käytin suolan sijaan vähäsuolaista soijakastiketta, Keiton soseutin sauvasekoittimella ja lisäsin päälle korianteria.Tässä keitossa on todella ihana maku:)
Lämpimiä ruokia on muutenkin tullut tehtyä normaalia enemmän näinä kylminä päivinä,kuten uunivihanneksia.Tässä bataattia,sipulia,valkosipulia ja persiljaa.Mausteeta soijakastiketta ja hieman hunajaa sekä chiliä.

tiistai 26. tammikuuta 2016

Se sellainen glögi

Glögikausi taitaa olla ohi mutta  nyt kun täällä on ollut muutama tosi kylmä ilta (8 plusastetta Tel Avivin alueella on kylmää;kaikki on suhteellista..) niin teki mieli lämmittävää glögiä.Minulla ei ole tällä hetkellä kaapissa  muuta alkoholia kuin tuo iso Jägermeister-pullo,jonka olen saanut iät ja ajat sitten,ja oli ollut vuosia avaamattomana,kun en oikein tiennyt mitä tehdä  sen kanssa.Nyt kuitenkin korkkasin pullon ja syntyi todella hyvä ja lämmittävä glögi,ja sainpa vihdoinkin käyttöä tuolle Jägermeisterille,joka ei sellaisenaan oikein maistu...Makua glögi sai tiivistetystä omenamehusta ja Celestial Seasoningsin  Bengal Spice-teestä,jonka käyttöaika oli pakkauksen mukaan loppunut jo viime kuussa. Tätä teetä en ole oikein pystynyt juomaan ihan sellaisenaan teenä,mutta se on tosi hyvä maustaja muissa juomissa sekä jälkiruoissakin,sillä se sisältää ihania mausteita ja vaniljaa. Mausteina teessä on kardemummaa,kanelia,neilikkaa,inkivääriä,mustapippuria,muskottipähkinää ja vaniljaa,mutta vaikka ei tuota teetä käyttäisikään niin noilla mausteilla glögistä saa tosi hyvän.

Mausteinen Jägermeister-glögi (1-2 annosta)
  • 3 dl vettä 
  • 2 pussia Bengal Spice teetä (tai sitten samoja mausteita kuin teessä)
  • 2 rkl tiivistettyä omenamehua (tai sitten tavallista omenamehua veden sijaan)
  • 2 rkl Jägermeister-likööriä
Kaadoin lämpimän nesteen ensin teepussien päälle(tee samoin jos käytät vain mausteita) ,Kun maut olivat imeytyneet nesteeseen keitin juoman kiehumapisteeseen,otin pois liedeltä  ja lisäsin Jägermeisteria.Tulipa lämmin olo!

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Aurinkoinen tapiokavanukas

Saman kadun naapuri antoi minulle kassillisen sitrushedelmiä. Oli käynyt kävelyllä tässä lähellä olevassa omakotitaloalueella ja pysähtynyt jonkun talon puutarhan kohdalla,ja siellä sattui olemaan talon emäntä paikalla. E joka ei koskaan ujostele oli kysynyt saako hän ottaa muutaman hedelmän ,ja talon emäntä sanoi että siitä vaan.
Kaikki luomua: oli minisitruunoita,kumkvatteja,pomeransseja sekä makeita sitruunoita .Makeisiin sitruunoihin en ollutkaan aiemmin törmännyt,ne eivät olleet erityisen makeita mutta niissä oli  hieno vähähappoinen aromi;kuoressa sekä mehussa.Kyseessä on Citrus limetta,ja niitä oli kuulemma  vähän vaikeaa poimia koska makean sitruunan puussa on piikkejä..Citrus limetan mehu on alussa makeaa mutta happanee sen jälkeen nopeasti.Kumkvatit menivät salaattiin ja pikku sitruunat olivat niin täynnä siemeniä ettei niillä oikein tehnyt mitään.   Myös pomeransseissa ja makeissa sitruunoissa oli paljon siemeniä,mutta myös paljon mehua ja ihanat kuoret,jotka piti käyttää pois sillä nämä eivät kestä huoneenlämmössä yhtä kauan kuin kaupan hedelmät. Kaapissa oli myös puolikas pussilliinen tapiokahelmiä,joissa viimeinen käyttöpäivä oli juuri lähestymässä,joten sitruksista ja niistä syntyi aivan ihanan makuinen jälkiruoka,joka on sekä maidoton että gluteeniton.

Aurinkoinen tapiocavanukas (3-4 annosta)

  • 1½ pieniä tapiokahelmiä
  • 1 dl kasvismaitoa (käytin tarjouksessa ollutta riisimaitoa,mutta mikä tahansa kasvismaito käy)
  • 2 dl kermaista kookosmaitoa
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 2½ dl ruokosokeria
  • 2 appelsiinin kuoriraaste
  • ripaus vaniljaa (uutetta tai tangosta)
  • koristeeksi kuivattua appelsiinikuorta
Laita tapiokahelmet ensin paisumaan vähintään puoleksi tunniksi kasvismaitoon. Kaada ne sen jälkeen kattilaan; lisää kookosmaito,kuoriraaste,sokeri,vanilja,,appelsiini-sekä sitruunamehu. Keitä seosta keskilämmöllä kiehusmispisteeseen,sekoitellen. Kun seos alkaa kiehua ja saostua alenna lämpöä ja keitä vanukasta kunnes tapiocahelmet ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Anna jäähtyä hetken  ja kaada vanukasta  tarjoiluastioihin /tarjoiluastiaan ennenkuin se ehtii kunnolla jähmettyä. Jäähdytä jääkaapissa kunnes vanukkaat ovat täysin kylmiä. Lisäsin päälle muutaman päivän huoneenlämmössä kuivaamaani ja jauhamaani sitruskuorta,mutta päälle voisi lisätä myös vaikka kookoskermaa tai kermavaahtoa.Sitruksen maku tuli aivan ihanasti esille tässä jälkiruoassa:)

Ihana herkku!

Huomasin että tapioka on monelle lukijalle täällä vieras aines. Sitä löytyy aasialaisen ruuan liikkeistä tai sitten suurempien markettien aasialaisten aineksien hyllyistä. Tapiokaan kannattaa tutustua:siitä saa tehtyä hyviä jälkkäreitä. 

torstai 21. tammikuuta 2016

I love Kukkakaali

Että sitten kukkakaali on hyvää!  Varmaankin joka toinen päivä tällä viikolla on tullut syötyä kukkakaalia ,joka on juuri nyt niin hyvän näköistä että edullista täälläpäin. Tähän kullankeltaiseen kukkakaaliannokseen tuli inspiraatio kantakahvilani vieressä olevan pikku ravintolan kokilta/omistajalta. Keltainen väri tuli Bonredin punaisesta palmuöljystä.

Kukkakaalia sitruunaisella jugurttikastikkeella

  • 1 kukkakaali (voi käyttää pakastettuakin jos ei löydy tuoretta)
  • 5 rkl paksua jugurttia (vaikka kreikkalaista)
  • puolen sitruunan kuoriraaste
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • 2 rkl  Bonredin punaista palmuöljyä 
  • 1 rkl zaatarmaustetta (jos ei zaataria löydy sen voisi korvata vaikka oreganolla)

Tässä kukkakaali juuri ennen uuniin menoa. Kukkakaalia keitetään ensin noin 15 minuutin ajan ,kukkapuoli alaspäin,niin että kukkakaali hieman pehmenee. Olen tehnyt myös niin että laitoin kukkakaalin kulhoon,kaadoin päälle kiehuvaa vettä ja annoin kukkakaalin pehmetä siinä noin vartin verran;toimi ihan hyvin. Kaikki muut ainekset paitsi zaatar(tai oregano) sekoitetaan kastikkeeksi.Kukkakaali,josta on vedet valutettu pois , leikataan 4 tai useampaan osaan,ja öljyä levitetään kukkakaalipalasten pinnoille. Suolaa ja mustapippuria ripotellaan päälle.Kukkakaalipalasia paahdetaan 225 C-asteessa kunnes pinnat saavat väriä.Kukkakaalipalaset asetellaan tarjoilulautaselle ja sitruunaista jugurttikastiketta kaadetaan palasten päälle. Lopuksi palasten päälle ripotellaan zaataria  (tai oreganoa).
Juuri uunista tullut ,vielä höyryävä kokonaisena paahdettu kukkakaali. Tämä oli viikonlopun yhtenä lounaana,siis kokonainen kukkakaali! Mielettömän hyvää jos sen tekee tällä ohjeella.

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kauraiset linssipihvit

Jostain syystä tuli nyhtökaurasta lukiessa kasvispihvit mieleen. Siitä sitten kehittelin kauraiset linssipihvit,joista tulikin oikein herkullisia. Kasvispihvejä teenkin usein,mutta en ole aiemmn tainnut laittaa kauraa joukkoon,joten kiitos inspiraatiosta nyhtökaura;D Pihveissä on kauran ja punaisten linssien lisäksi paljon kasviksia ,jotka toivat makua pihveihin. Käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita pihveistä saa sekä laktoosittomat että gluteenittomat.

Kauraiset linssipihvit
  • 3 3/4 punaisia linssejä
  • 1 ½ dl ohuita kaurahiutaleita
  • 1 punainen paprika
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 suurehko porkkana
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 kirsikkatomaattia (tai yksi kokonainen tomaatti)
  • ½ dl silputtua persiljaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • mausteita ,suolaa maun mukaan jos soijakastike ei riitä (käytin pääasiassa etiopialaista Berbere-maustesekoitusta,jossa monta eri maustetta)
  • öljyä pihvien päälle/alle uunia varten
Linssit laitetaan likoamaan ennen pihvien tekoa.Punaiset linssit pehmenevät aika nopeasti.  Jauhoin ensin linssit muutaman kierroksen ajan monitoimikoneessa,minkä jälkeen lisäsin kasvikset. Tämän jälkeen lisäsin mausteet,öljyn ,soijakastikkeen sekä kananmunan,ja annoin koneen sekoitella kaikki ainekset pihvimassaksi. Lopuksi lisäsin kaurahiutaleet,jonka jälkeen annoin taikinan levätä vähintään puoli tuntia jääkaapissa.  Levittelin öljyä (reilusti)  uunipellin päälle asetetun leivinpaperin pinnalle. Pihvimassa on kosteahkoa,ja siitä oli helppo muovailla jonkunlaiset pihvit,suurinpiirtein reilu ruokalusikallinen per pihvi. Öljyä levittelin myös pihvien päälle ,ja pihvit kypsyivät uunissa 225 C-asteessa noin 20 minuuttia,minkä jälkeen käänsin pihvit ja annoin toisenkin puolen saada väriä uunissa vielä 10 minuutin ajan.Nämä pihvit ovat hyviä lämpiminä,jonkun hyvän kastikkeen kanssa,kuten vaikkapa jugurtti-tahinikastikkeen kanssa.
Joku muukin halusi näitä pihviejä.En tiedä mikä niissä niin houkutteli mutta heti kun pihvit tulivat ulos uunista oli Bambi vinkumassa vieressä.Eihän tuota katsetta voi vastustaa,ja saihan hänkin makupalan. Itse asiassa pihveissä on aineksia jotka sopivat hyvinkin myös koiralle mutta niissä on myös mausteita jotka eivät ole niin hyväksi koiran masulle.
Namskis!

perjantai 15. tammikuuta 2016

Kesäkurpitsanuudeleita pestolla ja kirsikkatomaateilla

Söin lounaaksi kesäkurpitsanuudeleita juustottomalla pestolla ja kirsikkatomaateilla,ja koska se oli niin hyvää niin laitan sen tännekin,koska tämän teossa ovat muutamat vinkit tarpeellisia.

Kesäkurpitsanuudeleita pestolla ja kirsikkatomaateilla

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 2 rkl pestoa (käytin tekemääni vegaanipestoa,jossa oluthiivahiutaleet korvasivat juuston)
  • 5 kirsikkatomaattia
  • mustapippuria,suolaa maun mukaan
  • muutama rkl öljyä paistamiseen
En kuorinut kesäkurpitsaa mutta puhdistin pinnan hyvin.  Spiraalileikkurilla saa kesäkurpitsasta  (ja muista kasviksista) nuudeleita käden käänteessä. Kesäkurpitsoissa on nestettä,joten laitoin nuudelit lävikköön ja puristin varovaisesti niistä mahdollisimman paljon nestettä pois. Myös  kirsikkatomaateissa on nestettä,joten paistoin ne erikseen. Eli lämmitin pannun todella kuumaksi,lisäsin öljyä ja kun se kuumeni niin lisäsin kesäkurpitsanuudelit. Paistoin sekoitellen muutaman minuutin ,jonka jälkeen lisäsin peston ja sekoittelin , Paistoin puolitetut kirsikkatomaatit erikseen. Kaadoin tomaateista liuenneen liian nesteen pois  ja kiepautin kirsikkatomaatit kesäkurpitsanuudeleiden joukkoon.Lopuksi lisäsin maun mukaan suolaa sekä mustapippuria.Tämä on tosi hyvää näin tehtynä. Pidän myös raakaspagetista,joissa kesäkurpitsanuudelit marinoidaan, mutta kyllä nämä kesäkurpitsanuudelit maistuvat minulle enemmän näin tehtynä.
Kävelin uuden mehukioskin ohitse,join granaattiomenamehun ,ja otin samalla muutaman kuvan.
Kauniita värejä. Tuorepuristettua mehua saa myös ostaa mukaansa pulloissa.

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kukkakaaliriisiä tahinilla ja sitruunalla

Kukkakaalista on niin moneksi,ja tahini sopiii sen seuraksi erinomaisesti. Aiemmin olen postannut tahinin ja kukkakaalin liitostä esimerkikis täällä ja täällä . Nyt tein tosi herkullista kukkakaaliriisiä tahinin ja sitruunan kanssa.

Kukkakaali"riisiä" tahinilla ja sitruunalla
  • 1 pieni kukkakaali (pakastekukkiskin käy)
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl hyvää tahinia sellaisenaan *
  • 3 rkl vettä
  • puolen sitruunan mehu (tai 4 rkl )
  • suolaa,mustapippuria
*Kun kirjoitan "hyvää tahinia" niin tarkoitan sellaista joka maistuu hyvältä ennenkuin siihen lisätään mitään...

Jaa kukkakaali kukinnoiksi ja jauha murumaiseksi.Lämmitä öljy pannussa kuumaksi.Lisää  kukkakaalimuruseos (katso että se on kuivaa) ja paahda sitä kuumalla pannulla muutaman minuutin,käännellen. Laske lämpöä ja paahda kukkakaalia noin 5 minuuttia pannulla,aina välillä sekoitellen,kunnes kukkakaali alkaa saada hieman väriä. Kukkaali muuten imee öljyn heti itseensä kuumalla pannulla.Sekoita  tahini,vesi sekä sitruunamehu  tahnaksi ja lisää se kukkakaaliriisin joukkoon. Paista kukkakaaliseosta vielä muutama minuutti,käännellen. Lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Tähän voisi myös lisätä persiljaa. Tarjoa lämpimänä.
Kyllä oli hyvää:) Yksi kukkakaaliohje on kyllä kuitenkin ylitse kaikkien,nimittäin täkäläisen hullun kokin Eyal Shanin kukkakaali,josta olen kirjoittanut täällä.  Tuo ohje onkin innoittanut kokkeja siellä sun täällä....
Muutama päivä sitten kävin poimimassa yrttejä eräästä puistosta,jonne niitä on istutettu sinne tänne.Kotiin toinkin meiramia,tuoksupelargoniaa,salviaa sekä sitruunaruohoa. Yhdestä meiramista tuli vahingossa juuret mukaan,joten laitan sen ruukkuun kasvamaan.
Thaimaalaisessa keittiössä niin tärkeässä osassa olevaa sitruunaruohoa kasvoi puistossa runsaastikin.Siitä käytetään alimpana olevaa osaa.

P.S. Bonredin FB-sivuilla on nyt arvonta,jossa voi voittaa kokonaisen laatikollisen punaista palmuöljyä:)

lauantai 9. tammikuuta 2016

Maa-artisokkaa,verigreippiä ,manteleita ja punaista palmuöljyä

Tiesittekö että maa-artisokkaakin voi syödä raakana? Ainakin silloin jos sitä syö tällaisen herkullisen carpaccion muodossa. Maa-artisokka carpaccion tein Mario Batalin ohjeen innoittamana,pienin muutoksin.Ja niillä pienillä muutoksilla annoksesta tuli todella kaunis ja ihanan värikäs.

Maa-artisokkaa ,verigreippiä,manteleita ja punaista palmuöljyä

  • 1 verigreippi (tavallinen greippi käy myös kuten olikin alkuperäisessä ohjeessa
  • noin 400 gr maa-artisokkaa
  • kourallinen persiljan lehtiä
  • ½ dl paahdettuja mantelilastuja
  • 2 rkl punaista palmuöljyä (alkuperäisessä ohjeessa oliiviöljyä,mutta sillä ei tule yhtä kaunista annosta...)
  • 2 raastettua valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria
Valmista ensin gremolata: raasta kulhoon kokonaisen greipin kuori. Lisää silputtu persilja sekä valkosipuli,raasteena.Mausta suolalla ja pippurilla,maun mukaan. 

Poista maa-artisokkien mahdolliset muhkurat veitsellä.Ohjeessa maa-artisokkia ei kuorittu,ja keittäessä tai uunissa valmistettuna sitä ei tarvitsekaan tehdä,mutta mielestäni tässä carpacciota varten oli parempi kuoria maa-artisokat. Maa-artisokat leikataan mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. mandoliinilla,Laita maa-artisokkaviipaleet kulhoon ja  purista päälle puolikkaan greipin mehu.Lisää hieman mustapippuria ja suolaa sekä puolet öljystä.Sekoita hyvin niin että mehuseosta tulee viipaleiden pinnoille.Kun puristin greipin mehua niin hedelmälihaa tuli mehun mukana.Lisäsin hedelmälihan gremolataan.
Asettele maa-artisokkien ohuet viipaleet kauniisti tarjoiluastiaan. Lisää loppuöljy gremolataan ja lusikoi sitä maa-artisokkaviipaleiden päälle. Tarjoile heti.
Kaunis alkupala:)
Torin juustokaupassa nämä ranskalaiset juustot oli aseteltu hienoiksi torneiksi:)
Juustokaupassa saa aina myös maistella juustoja.
Isompi juusto on gruusialainen/georgilainen juusto.
Tässä kojussa oli tahinit aseteltu hienosti jonoiksi.
Osa torin loppupäätä.

Punainen palmuöljy saatu täältä.

torstai 7. tammikuuta 2016

Ranskalainen kahvihetki Bakersissä

Yksi Tel Avivin ihanista puolista on sen mahtava kahvilakulttuuri.Viehättäviä kahviloita on ylenmäärin,ja joskus sitä tulee miettineeksi että miten kaikille riittää asiakkaita,mutta näköjään niille riittää,ellei paikalla ole huono karma(eräs kaunis nurkkaus,jossa mikään kahvila ei onnistunut olemaan puolta vuotta kauemmin....). Eräs viehättävimmistä kahviloista on pari vuotta sitten löytämäni  ranskalaistyylinen kahvila-leipomo Bakers,joka sijaitsee lähellä Carmel-toria,pienellä rauhallisella sivukadulla vilkkaamman kadun vieressä.Leivonnaisten ja hyvän kahvin lisäksi Bakersistä voi nauttia herkullisen aamiaisen sekä lounasta.
Kaikki leivonnaiset tehdään omassa leipomossa;kahvilan alapuolella olevassa kerroksessa.
Kaikki Bakersissä leivotut tuotteet ovat hurjan hyviä;ei ihme että paikka oli äskettäin TimeOut Tel Avivin ravintola/kahvilakisassa ehdokkaana.
Macaronsit.
Muffinseja
Osa Bakersin ihania leivoksia.Olen kerran maistanut tuolla ehkä yhtä parhainta ikinä maistamaani leivosta mutten ole nähnyt sitä vitriinissä pitkään aikaan...
Rauhallinen terassi tarjoaa miellyttävän kahvi-tai lounashetken.Usein terassilla kuulee ranskaa;taitaa olla täällä olevien ranskalaisten suosiossa.
Terassia vastapäätä on puisto.
Bakersin sydämellisen ystävällinen omistaja Lior. 

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ei hullummat bataattipihvit

Bataatti on kyllä aina niin inspiroiva aines,ja tällä kertaa niistä tuli tehtyä tosi hyviä pyöryköitä,tai kasvispihvejä,joihin sain inspiraation marokkolaisista Maakouda.perunapihveistä,Peruna vaan vaihtui bataatiksi näissä, 

Bataattipihvit
  • 400 gr bataattia
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 veitsellä silputtua  valkosipulin kynttä
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 1 pieni kananmuna
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl jeeraa
  • mustapippuria ja suolaa maun mukaan
  • öljyä paistamiseen ja pihvien päälle/alle.
Keitä bataatteja lyhyen ajan; niin että ne vain hieman pehmenevät.Anna jäähtyä ja raasta bataatti raastimen karkealla terällä.Silppua sipuli ja ruskista se öljyssä,lisää silputtu valkosipuli ja paista vielä muutaman minuutin ajan.Lisää sipuli-valkosipuliseos,hienonnettu korianteri sekä muut ainekset bataatin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.Anna seoksen seistä noin puoli tuntia,jonka jälkeen massasta muotoillaan öljyisillä käsillä pihvejä.Paistoin pihvit ensin nopeasti kuumalla pannulla niin että ne saivat rapean pinnan minkä jälkeen kypsensin  pihvejä(hieman öljyä päälle ja alle) vielä uunissa 200 C-asteessa 20 minuutin ajan. Anna pihvien jäähtyä jonkun aikaa  ennen syömistä,.
Olivat herkullisia sekä lämpiminä että kylminä. 
Viikonlopun alla (torstaina ja perjantaina) monissa kauppakeskuksissa on ruokatoreja,joista saa valmista ruokaa joko kotiin vietäväksi tai sitten voi ostaa ruoka-annoksen ja syödä paikan päällä,Nämä kuvasin   Tel Avivin keskustan Dizengoff-kauppakeskuksen torstain ruokatorilla.
Ruokatorin valikoimat edustavat enimmäkseen erilaisia etnisiä keittiöitä.Vegaaneillekin löytyy hyvin ruokaa tuolta.