Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Mansikkamuffinit

Olen aikaisemminkin maininnut ,että täälläpäin en ole löytänyt kaurakermaa, joten olen tehnyt itse jonkinlaista kaurakermaa. Yleensä olen sitä käyttänyt tekemiini jäätelöihin ja joskus leivontaan. Nyt piti pienestä pakastimesta löytyä lisätilaa, joten laitoin pakastamani mansikkakaurakerman sulamaan (mansikoita sekoitettuna kaurakerman kanssa) Oli kylmä ilma, joten jäätelön sijasta teinkin muffineita:

Mansikkamuffinit

  • 3 dl kaurakermaa
  • 1 dl (pakaste)mansikoita
  • 1½ dl soijamaitoa
  • 2½ dl ruokosokeria
  • 2,75 dl jauhoa
  • 2 tl leivinjauhoa
  • 1 tl leivinsoodaa
  • 2 rkl öljyä
  • mansikkahilloa

mufffinit valmistusSekoita kaikki ainekset hilloa lukuunottamatta. Oma kaurakermani on hieman kaupan kaurakermaa paksumpi, joten soijamaidon määrää voi varmaan pienentää,jos käyttää kaupan kaurakermaa. Laita taikinaa muffinivuokiin ja laita keskelle pieni lusikallinen hilloa, ja sitten vielä taikinaa päälle kanneksi- Paista 200 C asteessa uunin alatasossa noin 25 minuuttia.Kuten kuvasta huomaa, uunissa ne nousevat tosi hyvin, ja sitten vähän jämähtävät jäähtyessään.Anna muffinien kunnolla jähmettyä ennenkuin poistat ne vuuista.

Tein kuorrutuksen ,johon käytin 1 dl liotettuja cashewpähkinöitä, 3½ rkl kylmäpuristettua kookosöljyä,hieman mansikkamehutiivistettä, Wiltonin punaista elintarvikeväriä pikkuriikkisen, ja tomusokeria ,jonka määrää en laskenut. Kuorrutin muffinit kuorrutteella ennenkuin se oli tarpeeksi jähmettynyt,muuten olisi tullut parempi kuorrutus.

20 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä muffinsseja.

    Ja tuo lohi alla... ihan pakko kokeilla. Kiitos vaan ohjeesta! Täältä saa kyllä taatusti montaa tuoretta kalaa mutten tiedä lohesta..

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanan näköisiä muffinsseja! Ja kiva tuo muffinssivuoka, millä tulee nuo röpöläiset reunat. :-)

    VastaaPoista
  3. ja, dina muffins blir helt klart mycket finare än mina :)..får pröva det här receptet med!

    VastaaPoista
  4. Merja:kiitos:-) Teilläpäin vasta hyviä kaloja onkin ja lohtakin teille varmaan tulee myös, ehkä Chilen suunnalta..?

    Hippu: Kiitos:-) Tuo vuoka mitä tarkoitat on sellainen, missä pohjassa on kukan muoto, sillä saa tehtyä tosi nättejä kakkusia.

    VastaaPoista
  5. Sarapirat: tack. Bara att de inte har havregrädde(kaurakerma) här som i Finland och i Sverige också. Kan skriva dig hur man gör det, om du vill.

    VastaaPoista
  6. Onpa herkullisen näköisiä.
    Saisinpa itseäni niskasta kiinni ja tekemään noita herkkuja.

    VastaaPoista
  7. Arleena: Kiitos! Mutta sullahan on aina hienoja herkkuja myös omassa ruokablogissasi:-)

    VastaaPoista
  8. Hei Yaelian, ma nain kaurakermaa Sufersalissa (tyhma nimi, Supersal ois jarkevampi mutta kuulemma toi Sufer on sefa-sanan johdannainen, tieda hanta sitten) soijamaitojen kanssa hyllyssa.

    VastaaPoista
  9. Tiskiharjafeministi:Mä olen nähnyt kauramaitoa,mutten kermaa,pitää mennä tarkistamaan tarkemmin. Supersaliksi mäki sitä sanon, Sufersal kuulostaa mustakin pöhköltä.Kiitos tiedosta.

    VastaaPoista
  10. yes, ber gärna om recept! men jag kan översätta med google translator också, det funkade ju förra gången! regnar det mycket på er också?

    VastaaPoista
  11. Hei, ihana blogi sinulla! Olisiko sinulla heittää reseptiä siihen itsetekemääsi kaurakermaan? Täällä sitä saa kaupastakin, mutta olisi ihan kiva kokeilla :)

    VastaaPoista
  12. hauska toi suorareunanen muotti.. vois olla komea briossiin

    VastaaPoista
  13. Sonja: Kiitos! Voisinkin laittaa sen jossain vaiheessa.

    Aleksi:Mulla on ollut jonkinlainen heikkous silikonivuokiin ja niitä on aika monta.....

    VastaaPoista
  14. Mielenkiintoinen ohje, kivannäköisiä tuotoksia.

    VastaaPoista
  15. Tuohan jännää.
    Kerron inhokkiruuastani..

    VastaaPoista
  16. Yhdyn edellisiin, kertakaikkiaan suloisia muffinsseja - varmasti suussasulavia tottakai :) Olen muutenkin tänään selannut blogeja kuolaamassa cup cakeseja :)

    VastaaPoista
  17. Risulinna: kiva kun kävit kommentoimassa:-) Oli tosiaankin hyviä nämä muffinit/cup cakesit.

    VastaaPoista