Sivut

tiistai 31. maaliskuuta 2009

Oliivi-persiljatahna

Oliivitahna Minulla on tapana mennä marketteihin ja  kopioida siellä olevien mielenkiintoisten elintarvikkeiden ainekset päähäni,joita sitten yritän kotona jotenkuten toteuttaa. Kopioiminen tapahtuu päässäni tietysti, en suinkaan seiso siellä paperi ja kynä kädessä kopioimassa……en siis kehtaa….

Olio

Eilen kävin taas ikkunaostoksilla yhdessä tyylikkäimmässä kaupassa Tel Avivissa: kaupassa, joka on kokonaan pyhitetty oliiveille ja oliivin ympärille pyöriville tuotteille. Kauppa on aivan uskomattoman tyylikäs, ja kaikki tuotteet on pakattu todella tyylikkäästi.Oliivista on tehty gourmeetuote ja hinnat sen mukaisia.Jopa kaupan internet-sivusto on tyylikäs ja kaunis (englanniksi)  Paitsi ostaa, kaupassa voi myös maistella öljyjä sekä tahnoja.

Näin siellä vihreän oliivitapenadin kauniissa purkissa,ja tiesin heti, että minun oli kopioitava se kotona, sen verran tyyris se purkki oli, ettei sitä sieltä viitsinyt hankkia.Muistin suurinpiirtein ainekset, mutta lisäsin vielä kuivattua oreganoa ,joka antoi kivan lisämaun.

Persilja-oliivitahna

  • purkki vihreitä kivettömiä oliiveja
  • nippu persiljaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl kuivattua oreganoa

Sekoita kaikki ainekset hieman karkeaksi tahnaksi. Käytä voileivän päällä levitteenä tai vaikka pastan kanssa.Tahna on tosi hyvää!

21 kommenttia:

  1. Olipas mahtava liike!!! Haluaa tuonne! Heti! - Vaan kuten mainitsit, niin hintataso on varmaan aikamoinen.

    Kaytitko levitteessa sita sellaista onkohan se nyt nimeltaan lehtipersiljaa? Eli sellaista isolehtista, ei sellaista tavallista mita Suomessa persiljaksi sanotaan.

    VastaaPoista
  2. mä harrastan samanmoista "teollisuusvakoilua", lähinnä liha/kalatiskillä, jossa on myös niitä valmiita salaatteja yms. kauhistelen hintoja ja teen itse kotona ;)

    kauppa on kyllä todella upea!

    mukava nähdä kuvia sieltä ympäristöstäkin.

    VastaaPoista
  3. Janna resepti tama. Kaytetaanko Israelissa paljonkin erilaisia tahnoja?

    Minullakin on joskus tapana kokeilla tehda ruokia tuoteselosteiden mukaan, mutta se ei aina onnistu :-O

    VastaaPoista
  4. Tuula: tosi mahtava liike tosiaankin!Jeps, lehtipersiljaa käytin, sitä toista persiljaa ei pahemmin edes löydy täältä.

    Hyppysellinen: Hih, kanssavakoilija ;-)

    Anna:Kyllä, Israelissa käytetään paljon erilaisia tahnoja, ja marketeissa on suuret valikoimat erilaisia tahnoja/salaatteja.
    Mutta ehkä sinulta joskus kuitenkin se onnistuu,se tuoteselosteiden mukaan tehty ruoka....

    VastaaPoista
  5. Me kylvettiin Maijan kanssa siemenia (siita oli siina mun toisessa blogissa) ja laitoin sita lehtipersiljaa tulemaan. Minusta se on palon parempaa kuin tavallinen persilja.

    VastaaPoista
  6. kivan näköinen kauppa kyllä :) sitruuna ja vihreä oliivi ei kyllä voi olla pahaa...

    VastaaPoista
  7. Tuula:minäkin pidän siitä paljon enemmän kuin tavallisesta persiljasta.

    Nelle: Kiva kauppa tosiaankin ja tahna oli hyvää!

    VastaaPoista
  8. Onko Lehtipersilja miedomman makuista kuin ryppyinen serkkunsa?
    Lisäsin sinut, kun huomasin, etten ole sitä jostain syystä aiemmin tehnyt. Sopiihan?

    VastaaPoista
  9. Tsajut: tottakai sopii:-)Lisään sinutkin tänne samalla.Mun ymmärtääkseni sileälehtinen persilja on nuorena voimakkaan makuista, ,kun taas kiharalla persiljalla se on päinvastoin. Ei kai siinä maussa paljon eroa ole,mutta olen aina tykännyt enemmän siitä sileälehtisestä, tosin kiharalla tulee kauniimmat koristelut....

    VastaaPoista
  10. Mäkin käytän pääasiassa lehtipersiljaa. Ja rakastan oliiveja ♥

    VastaaPoista
  11. That sounds delicious Yaelin and that shop looks so chic and stylish! :)

    VastaaPoista
  12. Uskomatonta että voi olla kokonainen kauppa pelkästään oliivituotteille! Upea kyllä onkin. Teollisuusvakoilijaksi tunnustaudun minäkin..

    VastaaPoista
  13. Allu:Niin minäkin :-)

    Lorraine:-) That shop is stylish indeed!

    Sirokko: Minäkin ensin ihmettelin sitä alussa.Konsepti kokonaan rakennettu oliivin ympärille mutta lopputulos on hieno ja toimiva. Teollisuusvakoilu onkin yleistä ;-)

    VastaaPoista
  14. Voi kun paasis tohon kauppaan....

    VastaaPoista
  15. Hieno liike ja hyvin vakoiltu. Tuo tahna kuulostaa mainiolta. Hauska harrastus sinulla.

    VastaaPoista
  16. Susa;-)

    Nemo ;-) Tahna oli tosi hyvaa, sopisi hyvin pastan kanssa.

    VastaaPoista
  17. En ole koskaan maistanut naita oliivitahnoja.Mutta nyt pitaa kylla kokeilla tuolla sinun ohjeellasi.Vaikuttaa hyvalta.
    Taalla Antalyassa on sellaisia erikoiskauppoja,missa myydaan erilaisia etikkasailykkeita. Niita on tehty jopa banaanista. En ole ostanut ,mutta monasti ihaillut kaupan hyllylla.

    VastaaPoista
  18. Hyvin vakoiltu:-) Kuulostaa hyvältä tahnalta, lurps!

    VastaaPoista
  19. Sateenkaari:Oli hyvää tämä oliivitahna, ja ostinkin tänään lisää oliiveja ja persiljaa, kun ajattelin tehdä satsin,laittaa purkkiin ja antaa lahjaksi. Banaanisäilyke kuulostaa jännältä!

    Klemmari:Oli hyvää!

    VastaaPoista
  20. En ole mikään kokkikolmonen, mutta tahnaa on pakko kokeilla. Tykkään niin oliiveista:)

    VastaaPoista
  21. Marjut; tämä tahna on ihan helppo tehdä;ainekset vaan monitoimikoneeseen ja se on valmis!

    VastaaPoista