Täällä kun on nyt herneiden aika tein tuoreista herneistä ylläolevan herne-avokaadosalaatin,mutta yhtä hyvin tähän voisi vaikka käyttää edamame-papuja.
Herne-avokaadosalaatti
- 1½-2 dl herneitä (tai edamamea)
- ½ pieni punasipuli
- ½ avokaado
- 2 lusikallista persiljaa
- 1½ rkl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa,pippuria
Nam, nam! Tuota kokeilen jo huomenna. Pakasteherneistà. Mukavaa viikonloppua.
VastaaPoistaPidan avokadosta,joten tata salaattia taytyy tehda.Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaYleensa sovellan itselleni salaatteja sen mukaan,mita kaapista milloinkin löytyy.Mieheni ei syö esim. avokadoa,mutta teen itselleni.
Lissu:Mukavaa viikonloppua sinullekin.Pakasteherneistäkin varmaan voi tuota tehdä,vaikka niistä ei samanlaista suun tuntumaa tulekaan kuin tuoreista herneistä.
VastaaPoistaSateenkaari:Minäkin pidän todella paljon avokaadosta,joka on niin ihanan monipuolinen. Minunkin salaatit menee vähän tuon periaatteen mukaisesti....
Hauska idea yhdistää herneet ja avokado! Varmaan ihan superhyvää - pakko kokeilla.
VastaaPoistaMitäs sanot siihen, että mun kastike kaikille salaateille on tzaziki? Joko se tai ei mitään kastiketta.
VastaaPoistaNäytti muuten: nam-nam.
Tätä kokeillaan, tuoretta hernettä saadaan vasta kesällä, mutta onneksi on pakastin.
VastaaPoistaOlen jo pidempään kaivannut tuoreita herneitä, eikä tämä nyt kyllä auta asiaa... Saako teiltä edamameja tuoreena?
VastaaPoistaHippu:Kermamaisen pehmeä avokaado sopii hyvin herneiden sekaan:-)
VastaaPoistaLeena:Mä taas tykkään vaihdella kastikkeita;-)
Unelma:Onneksi tosiaan voi pakastaa kesän makuja:-)
Okriina;En ole nähnyt tuoreita edamameja, vaan ne ovat pakasteesta,mutta nehän ovat myös pakastettuina sellaisia kivan purtavia.
Toihan on jännä yhdistelmä, herneet ja avokaado, pitääpä kokeilla sitten joskus harvoin kun täältä saa tuoreita herneitä.
VastaaPoistaAllu:Niin,ja tuota samaa voisi kai kokeilla papujenkin kanssa
VastaaPoistaPitääpä muistaa tämä puolen vuoden päästä kun täältäkin saa herneitä, tosi hyvältä näyttää.
VastaaPoistaVeera:-)
VastaaPoistaOi rakastan avokadoa! Ne ovat täällä Suomessa valitettavasti aika usein huonolaatuisia :(
VastaaPoistaOmenaminttu:minäkin rakastan avokaadoa! Sääli,että pitkä matka tekee avokaadosta vähemmän maittavan.
VastaaPoistaKokeilin tänään, tosin persilja muuntui korianteriksi ja herneet tietysti vuoden ajan vuoksi pakkasesta :) Herkkua oli! Söimme täytettyjen portobello-sienten lisukkeena.
VastaaPoistaHei, yksinkertaista mutta varmasti hyvää. Tätä pitää kokeilla!
VastaaPoistaAletheia:Varmaankin oli hyvää myös korianterin kanssa:-)
VastaaPoistaPÄivi:kerro sitten miten onnistui...