Sivut

perjantai 3. joulukuuta 2010

Suklaiset glöginamut

Pieni makeannälkä yllätti....Olin ostanut pakastettuja mustaherukoita glögiä varten (niistä keitin mehua),ja mietin,että voisin käyttää niistä osan vaikka jonkinlaisiin raw-namuihin. Halusin niihin myös hieman glöginmakua,joten laitoin sekaan glögimaustetta.

Suklaiset glöginamut
  • 7 vedessä liotettua medjoul-taatelia (tai muita suuria taateleita)
  • ½ dl kauranjyvistä jauhettua jauhoa
  • 2/3 dl idätetyistä tattarinjyvistä jauhettua jauhoa
  • 1 rkl kookosta (jonka jauhoin hienoksi)
  • 1 rkl luomukaakaota
  • ½ rkl carobjauhetta
  • 1 rkl hienoksi jauhettua glögimaustetta
  • 2/3 dl mustaherukoita (pakastettuja)
  • ripaus ruususuolaa
  • 2 rkl raakatahinia
  • kaakaota ja kookoshiutaleita koristeluun

Sekoita kaikki ainekset hienoksi massaksi monitoimikoneessa.Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja kieritä niitä kaakaojauheessa tai kookoshiutaleissa.Näistä tuli hyviä,mutta yritän muistaa,etten saa syödä liikaa makeaa kerralla,joten vain 1 kpl per kerta...Kivasti tulee glöginmakua herukoista ja mausteesta.Nämä ovat vain miedosti makeita,joten jos makeutta halutaan lisätä ,voi joukkoon lisätä vaikka agavea tai steviaa.

17 kommenttia:

  1. Oi, miten herkullinen ohje, NAMMMM!

    VastaaPoista
  2. Näiden on pakko olla ihan sikahyviä. Pallukat oikein pomppaavat ruudulta silmille, kun näyttävät niin hyviltä! :-)

    VastaaPoista
  3. Varmasti ovat hyvia.Seuraan naita ohjeitasi,mutta kokeilemaan en ole viela alkanut.Aina vaan jaa.En tieda,löytyisikö kaikkia raaka-aineita taalkta,mutta voisihan sita tehda muunneltunakin.
    Kiitos,kun laittelet ohjeita tanne.

    VastaaPoista
  4. Nautiskelen nyt vain silmilläni. ;)

    VastaaPoista
  5. Krisu:aika hyviä ovatkin;D

    Hippu;kiitos;-)Hieman makeutta olisi ehkä saanut olla lisää,mutta olen tottunut nyt aika lievään makeuteen,joten minulle sopivat hyvin.

    Sateenkaari:noita voikin helposti muunnella.Pähkinöistä ja kuivahedelmistä saa niin herkullisia namusia.

    Rita;Jouluiset jutut nyt mielessä;D

    Unelma;-)

    VastaaPoista
  6. Jotain tämmöisiä raw-namuja olisi ihana päästä ensin maistamaan jossain ennenkuin niitä alkaa itse väkertämään. Ihanalta kyllä kuulostavat!

    VastaaPoista
  7. Glogista tuli mieleen, etta en ole ostanut ollenkaan sita tana vuonna, vaan olen juonut ja juottanut muillekin sita sinulta saamaani teeta! Siina on aivan ihan joulumainen tuoksu ja maku!!!

    VastaaPoista
  8. Rva Patalintu:Raw-namut ovat todella hyviä ja niitä on aika helppo valmistaakin:-)

    Tuula:Ostin noita pakastemustaherukoita,ja keitin siitä mehun glögiin.Se sinulle lähettämäni tee on tosiaankin ihanan jouluisen tuoksuinen;sekin sopisi hyvin glögiin:-)

    VastaaPoista
  9. Kun pääsen tai voin jäädä kunnolla eläkkeelle, kokeilen kokkaamista. Olisi pitänyt aikanaan mennä jonkun kokin kanssa naimisiin! Ihania nameja blogissasi! :)

    VastaaPoista
  10. Miranda:Kokkaamisesta täytyy kai pitää kunnolla,jotta jaksaa siitä innostua. Jeps,oma kokki olisi kyllä kätevä;D Kiitos:-)

    VastaaPoista
  11. Mielettömät aineet :) En osaa kuvitella miltä ne maistuu mutta varmasti hyvää! Ihanan näköisiä ovat tosiaan kanssa!

    VastaaPoista
  12. Mausteinen Manteli:maistui kivan glögisiltä,suklaisella lisäyksellä;D

    VastaaPoista
  13. Ihanan näköisiä ja jouluisia!:)

    VastaaPoista
  14. Oi namnamnam, nää vaikuttaa tosi ihanan joulusilta ja herkullisilta muutenkin :)

    VastaaPoista
  15. Noora:kiitos:-) Oli tosi herkullisia!

    VastaaPoista