Löysin muutama viikko sitten ostamastani keittokirjasta muutaman tosi hyvän ohjeen ja tämä munakoisopaistos on yksi niistä.Ohjeessa munakoiso ensin höyrytetään ja sitten kypsytetään uunissa tahinihunnun alla. Ohje on muunnelma arabialaisesta ohjeesta nimeltä sinia, joka yleensä tehdään lihaisena mutta tässä ohjeessa munakoiso korvaa lihan.Muutama vuosi sitten postasin lohesta jota kypsytettiin tahinihunnun alla. ja tahini sopiikin hyvin kaikenlaiseen kuorruttamiseen. Jouduin tekemään tämän ruuan hieman ohjeesta poiketen sillä en löytänyt mistään höyrytyskoriani,vaikka tiedän että sellainen pitäisi olla keittiössäni.Etsin ja etsin enkä löytänyt joten esikypsensin munakoisopalat uunissa...
Munakoisopaistos tahinilla ja karamellisoiduilla sipuleilla
Tein tätä jo toisen kerran....
- 2-3 munakoisoa
- 8 kirsikkatomaattia
- 2/3 kupillista (am.) tahini seesamitahnaa
- 1 1/3 kupillista vettä
- 1 sitruunan mehu
- 2 murskattua valkosipulin kynttä
- ½ tl suolaa
- 2 suurta sipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- paahdettuja pinjansiemeniä
- persiljaa koristeeksi
Tein tätä jo toisen kerran....
Tuon samaisen kirjan toimittaneen ja valokuvanneen Katherine Martinellin läksiäisiä vietettiin torstaina.Läksiäiset pidettiin Cafe Liz-blogin Lizin luona ja oli mukavaa vaikka läksiäiset ovatkin aina haikeita.Katherine palaa New Yorkiin jossa hän rupeaa luotsaamaan EatWith-palvelun New Yorkin osastoa.
Liz oli laittanut ihania salaatteja ja leiponut hurjan hyvää leipää.Kaikki mukana olleet myös toivat jotain ja minä toin Santiagon mantelitortun. Ihan edessä olevassa kulhossa on tahinia ja tuo tummemman näköinen tahini on punaista tahinia. Punainen,ruosteenvärinen tahini syntyy kun seesaminsiemeniä paahdetaan 8 tunnin ajan (normaalisti siemeniä paahdetaan 2 tuntia).Punaista tahinia käytetään etenkin Gazassa mutta Liz oli löytänyt sitä Jerusalemin vanhan kaupungin arabipuolelta.Liz onkin kirjoittanut tuosta käynnistä täällä. Punaisella tahinilla on ihana intensiivinen maku johon ihastuin
niin että piti kotonakin hieman kokeilla.Tosin en paahtanut seesaminsiemeniä 8 tuntia vaan muutaman tunnin miniuunissani ja tahnasta tuli tosiaankin normaalia tummempaa ja hyvän makuista jo muutaman tunnin paahtamisen jälkeen.
Tämä on sitten viimeinen postaukseni täältäpäin ennen Suomeen lähtöäni sillä muutaman päivän kuluttua olen jo Helsingissä:)
Liz oli laittanut ihania salaatteja ja leiponut hurjan hyvää leipää.Kaikki mukana olleet myös toivat jotain ja minä toin Santiagon mantelitortun. Ihan edessä olevassa kulhossa on tahinia ja tuo tummemman näköinen tahini on punaista tahinia. Punainen,ruosteenvärinen tahini syntyy kun seesaminsiemeniä paahdetaan 8 tunnin ajan (normaalisti siemeniä paahdetaan 2 tuntia).Punaista tahinia käytetään etenkin Gazassa mutta Liz oli löytänyt sitä Jerusalemin vanhan kaupungin arabipuolelta.Liz onkin kirjoittanut tuosta käynnistä täällä. Punaisella tahinilla on ihana intensiivinen maku johon ihastuin
niin että piti kotonakin hieman kokeilla.Tosin en paahtanut seesaminsiemeniä 8 tuntia vaan muutaman tunnin miniuunissani ja tahnasta tuli tosiaankin normaalia tummempaa ja hyvän makuista jo muutaman tunnin paahtamisen jälkeen.
Kirsikoita torilla |
Munakoisopaistos ja tahini kuulostavat huumaavan hyviltä yhdessä. Nam!
VastaaPoistaTervetuloa Suomeen :)
Pidin tuosta ja teinkin jo 2 kertaa ja varmaan jossain vaiheessa taas uudelleen:) Ja kiitos;kiva tulla taas Suomeen!
PoistaOI, minulla on menossa munakoisokausi. Sitä tekisi mieli koko ajan. Tuo näyttää tosi herkulliselta !
VastaaPoistaMinna,minulla on ikuinen munakoisokausi;D Oli tosiaankin aika hyvää:)
PoistaTuota minäkin voisin syödä - viljatonta ja sokeritonta :D
VastaaPoistaTotta,ei ole kumpaakaan tuossa:)
PoistaAi mikä herkku - printtaankin heti niin tulee tehtyä! Munakoiso on herkullista ja tahinikastike varmasti aivan unelmaista ... nam nam!
VastaaPoistaMunakoiso onkin ihanan monipuolista ja tahini sopii sille tässäkin ohjeessa (ja monessa muussakin:)
PoistaKuulostaa herkulliselta. Meilla ei vaan mies tykkaa yhtaan tuollaisesta uunissa kayneesta tahinista,
VastaaPoistavaikka muuten tahinista pitaakin.
Upea roykkio kirsikoita!! Paljonko ne maksavat nyt torilla? Meidan hevi-kauppias myi 39 shekelia noin
kilon kori, oli mielestani ihan liian kallista, vaikka olikin hyvan nakoisia kirsikoita. En ostanut.
Anu,tuo oli mielestäni ihan hyvää ja teinkin tuota jo kaksi kertaa mutta laitoin ne palaset uunissa ensin. En ole vieläkään löytänyt höyrytintäni...
PoistaTorilla nyt iltapäivällä kirsikat olivat edelleenkin kamalan kalliita,joissain pöydissä 28 sheqeliä kilo...Viime vuonna olivat paljon halvemmat jos muistan oikein.Mutta nuo kirsikat ovat niin mielettömän hyviä.....
Herkullinen paistos ja mielenkiintoista tahinitietoa. Tekeekin heti mieli kokeilla tuota tumman tahinin tekemistä :)
VastaaPoistaPaistos oli hyvää ja tosiaankin paahdettaessa tahniniin tulee erilainen,todella hyvä maku:)
PoistaIt was great having you! Your tahini looks like the real thing.
VastaaPoistaLiz,thanks again:) Well,after a few hours of roasting my tahini is sort of a pale version of the real thing;D
Poistakuulostaa mielenkiintoiselta! ehkä se on aika oppin tuosta tahinistakin tykkäämään...
VastaaPoistaOlen ihan yllättynyt ettet tuosta tykkää;D Minulle tahini on sellaista että pakko aina olla kotona.Suomeenkin menee melkein kilon purnukka...
PoistaMukavan yksinkertaiselta vaikuttaa tuo paistos. En ole muuten ikinä maistanut tahinia...pitänee kokeilla, jotta tiedän tykkäänkö.
VastaaPoistaSofia,helppotekoinen ja hyvä:) Kannattaa todellakin maistaa tahinia;se on hyvää ja erittäin kalsiumpitoista:)
PoistaKylläpä mä taisin olla ajatuksissani...tietenkin on tullut tahinia maistettua :) Hummuksessa nimittäin! Ja kotona tehdessä tullut tahinia käytettyäkin. Tälläkin hetkellä kaapissa purkki, hahah. Mutta siis en ole tajunnut ikinä käyttää tahinia missään muussa, kuin hummuksessa...ja nyt sulla vilisee täällä uusia kivoja reseptejä johon voin sitä kokeilla :)
PoistaTODELLA houkutteleva munakoisopaistoksen ohje! Nam! En ole tainnutkaan käyttää tahinia tuollaisessa tarkoituksessa aiemmin. Ei voi mennä metsään noilla aineksilla! :)
VastaaPoistaKiitos:-) Ainekset tosiaankin hyvät tässä:-)
VastaaPoistahassua ettei ole koskaan vielä tullut yhdisteltyä tahinia ja munakoisoa samaan ruokaan vaikka niitä usein olen syönyt yhdessä samalta lautaselta! tätä pitää ehdottomasti kokeilla, kuulostaa niin hyvältä että!
VastaaPoistaTahini ja munakoiso yhdessä on oikea klassinen kombo;sekä kylmänä että lämpimänä:)
PoistaOI, näitä herkkuja.
VastaaPoistaUnelma:-)
VastaaPoistaTuo kirsikkakuva on aivan mahtava!
VastaaPoistaTervisiä Buenos Airesista -ruokapostauksia tulossa tältä suunalta!
siis tervEisiä, piti sanomani ;)
VastaaPoistaGracias Anna,juuri ennen Suomeen lähtöäni oli mahtavat kirsikkavalikoimat,jäänkin odottelemaan Buenos Aires-postauksiasi......
PoistaVoi mikä ihana kirsikkaputous, tekisi melkein mieli sukeltaa sekaan :) Täällä pääset vastaavasti mansikkataivaaseen. Ihana resepti; tämä lähtee heti tänään illalla kokeiluun. Löysin blogisi ihan vasta ja tämä on ensimmäinen reseptikokeiluni -varmasti ei jää viimeiseksi. Hyvää matkaa ja rentouttavaa lomaa!
VastaaPoistaKirsikat ovat todella ihania ja niin nättejäkin:) Juu mansikoita olenkin syönyt jo paljonkin,ihanan makeita:) Ja kiva että löysit tänne ja kiitos toivotuksista:)
PoistaTuo munakoisopaistos kuulostaa taivaalliselta, rakastan karamellisoituja sipuleita :)
VastaaPoistaHyvää se olikin:) Ja sipulista tulee niin hyvää noin tehtynä!
Poista