Teen aina välillä hieman erilaista ,gluteenitonta pizzapohjaa joka on myös tosi helppotekoinen ja tulin huomanneeksi,etten ole sitä tänne laittanut,joten tässä se nyt on. Ja viimeksi sitä laittaessani otin myös step -by step kuvat tekovaiheista. Pizzapohjasta tulee kivasti rapea,kiitos riisijauhon,etenkin reunoiltaan ja on hyvä jopa ihan sellaisenaan, tai vaikka jollain levitteellä päällystettynä. Yhtä hyvin sen päälle voisi myös laittaa normipizza-aineksia ja laittaa pizza joksikin aikaa vaikka grillivastuksen alle.Mielikuvitus siis rajana. Minä laitoin päälle ohuita tomaatinsiivuja ja tuoreen basilikan lehtiä ,niiden päälle suolaa ja mustapippuria,loraus hyvää oliiviöljyä ja päälle vielä Pecorino-suikaleita.Mmm,herkullista ja yksinkertaista:)
Ainekset tähän pizzapohjaan ovat seuraavanlaiset:
- 2 kananmunaa+noin 1 rkl vettä
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 2½ rkl riisijauhoa
- 3 rkl juustoa (käytin fetan tapaista juustoa mutta se voi olla mikä tahansa)
- suolaa ,mausteita
2 kananmunaa vispataan vesitilkan kanssa
riisijauho sekoitetaan hyvin kananmunien joukkoon
Minkä jälkeen lisätään juustoa seokseen.Käytin tässä pehmeähköä fetan tapaista juustoa,jonka sekoitin haarukalla tasaisesti seoksen joukkoon.Yhtä hyvin tässä voisi käyttää juustoraastetta.Sekoitin tässä vaiheessa mukaan myös mausteita:yrttimaustetta,suolaa,paprikaa ym, maun mukaan
Öljy lämmitetään pannulla ja kun se on kuumaa lisätään taikinaa pannuun.Paistetaan keskilämmöllä ,kunnes pinta alkaa jähmettyä ja pohja on ruskistunut
pohja käännetään ja paistetaan toinenkin puoli ruskeaksi.Pizzapohja siirretään lautaselle ja täytetään
Nyt kun tomaatit ovat niin hyviä on tämä mitä parhain päällyste tälle pizzapohjalle!
Nopeaan pizzanälkään oiva ratkaisu! Itsekin olen (täysjyvä) riisijauhoihin tutustunut, sillä meidän Citymarketissa on siintä leivotua gluteenitonta Vuohelan Herkun riisileipää myytävänä, johon olen suuresti ihastunut.:)) Itse en vielä ole hankituista jauhoista leiponut, mutta kunhan kerkiän niin kokeilen.:)
VastaaPoistaJatta,tykkään tosi paljon tästä pohjasta,joka syntyi jo ikuisuus sitten kun teki mieli pizzaa ja oli vain nuo ainekset.Muutenkin riisijauho on tosi kätevä.Mulla on sekä täys-että tuota tavallista,ja gluteenittomaan leivontaan yleensä käytänkin sitä täysjyvää. Tuo riisileipä kuulostaa tosi hyvältä,pitää yrittää katsella sen perään kun olen taas Suomessa...
PoistaOi, tuota täytyy kokeilla. Rapeus olikin se mitä jäin kaipaamaan tässä muuten oikein maukkaassa pizzassa: http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2014/05/gluteeniton-ja-jauhoton-pizza.html.
VastaaPoistaSusanna,rapeutta oli kivasti etenkin reunoilla:) Ja muutenkin tosi hyvä pohja:) Tuo antamasi linkki ei oikein toiminut tai ei vienyt sinne minne piti..
PoistaKiitos, tack Jael, kun olit käynyt liittymässä lukijaksi Bad Mama's kitcheniin. Harmi, ettei linkki toiminut. Tohdin kuitenkin yrittää uudelleen. Tässä siis jauhoton ja näin ollen gluteeniton pizzaohje:
Poistahttp://badmamaskitchen.blogspot.fi/2014/05/gluteeniton-ja-jauhoton-pizza.html
Susanna,kävinkin katsomassa:) Kiva ohje sekin!
PoistaJännä resepti! Varmasti ihanan rapeaa kuten kerroit.
VastaaPoistaMatkatar:) etenkin reunoista tulee ihanan rapeat:)
PoistaKiva erilainen pizzapohjavaihtoehto. Teen itsekin usein gluteenittomia flatbread-tyyppisiä juttuja. Helppoa ja herkullista erilaisilla täytteillä.
VastaaPoistaOuti,vähän erilaiset pizzapohjat ovat tosi kivoja.Sitäpaitsi helppotekoisiakin:)
PoistaTosi herkullisen näkoinen pizza - oikein kesäinen tomaateilla ja fatalla - nam nam :)
VastaaPoistaNina,kiitos:) Minusta nimenomaan tuoreet tomaatit sopivat niin hyvin tuon pohjan päälle:)
PoistaIhana ohje! Munakaspizzas on parhaita!
VastaaPoistaSari,kiitos:) parhaita jees,ja tuolla riisijauheella mielestäni vieläkin parempi:)
PoistaNyt on kyllä ihanan näköinen pizza, miten kauniin punaisia ja mehukkaita ovatkaan nuo tomaatit!
VastaaPoistaAnne;tykkään tästä tosi paljon ja on sellainen vähän kesäinen annos:) Tomaatit ovat nyt täällä parhaimillaan ja niitä tulee paljon käytettyä:)
PoistaDet här låter som ett mycket gott pizzabotten. Jag skall spara receptet, tack!
VastaaPoistaHovkonditorn,själv gillar jag detta botten jättemycket:)
PoistaNam, nam pizzaa...
VastaaPoistaBlogissani on muuten sinulle haastekin :-) Jos ehdit ja huvittaa...
Minna:oli tosi nam:) Ja kiitos,kävinkin jo katsomassa....
PoistaThat looks fantastic! Getting a crispy crust with gluten-free flours is no small feat, so I'm very impressed with your enticing results.
VastaaPoistaThanks Hannah,I really like to make experiments with all kinds of gluten free flours:)
PoistaIhana resepti, tuli todella hyvää!
VastaaPoistaAnonyymi:kiva kuulla:)
PoistaTein perinteisemmän pitsan ohjeesta siten, että paiston pitsan toisen puolen ja käänsin sen, sitten siihen lämpimälle pohjalle toisen puolen paistuessa lisäsin täytteet ja lopuksi juustoraastetta. Tosi hyvää tuli!
VastaaPoistaAnonyymi:kiitos että tulit kertomaan ,on niin kiva saada tällaista palautetta:)
Poista