Herranjestas miten innostuin aikaisin aamulla kun luin TimeOut Tel Avivin sivuilta että Carmel-torilla on avattu areperia,eli venezuelalaien katuruuan koju,jossa myydään Venezuelan katuruokaherkkuja arepoja,cachapoita ja empanadas-piirakoita.Ne muutamat vuodet Venezuelassa jättivät osan tuosta maasta sydämeeni;ja iloitsen tällaisista kulinaarisista aarteista sieltäpäin,mutta myös suren maan nykyistä niin retuperällä olevaa tilannetta. Koska satuin olemaan aika lailla torin lähelläkin aamulla;niin riensin sinne juoksujalkaa.
Keskellä toria sijaitsevasta Arepa Tel Aviv-kojusta löytyi kaksi mukavaa Venezuelasta kotoisin olevaa nuorimiestä,ja kojussa soi venezuelalainen musiikki.Koska olin liikkeellä tyhjällä vatsalla,päätin jäädä ja ottaa aamupalakseni juustolla,tomaatilla ja basilikalla täytetyn arepan. Arepoja tuolla oli 4 erilaista,joista kaksi lihansyöjille(nyhtölihaa...) ja 2 kasvissyöjille.Myös kojun empanadas-piirakat on tehty samasta maissitaikinasta,ja ne uppopaistetaan,eli kaikki syötävät kojussa ovat gluteenittomia.
Ai että tämä oli hyvää! Juusto suli kuuman ja rapeapintaisen maissitaskun sisällä. Tarjolla oli myös arepa-kojuihin kuuluvia kastikkeita,kuten guasacaca-kastiketta.
Silmänruokaa tarjosivat myös kojun pojat.......ja ai mikä meno siellä oli heti lähtöni jälkeen! (linkin takana video aamulta)
Venezuelalaisia herkkuja olen täällä blogissa kokannut montakin,kuten vaikka allaolevia herkkuja(klikkaa linkkiä..)
- Cachapa-maissilätyt
- Tequeño-juustoherkut
- Majarete de coco-maissi-kookosvanukas
- Chicha-riisijuoma
- Arepa-eli samaa mitä söin aamulla...
- Quesillo-kookospohjainen paahtovanukas rommilla
- Appelsiini-cocadajuoma
P.S. Helsingistä saa arepoissa käytettävää esikäsiteltyä jauhoa esim, Vii Voanista.
Tel Avivista löytyy vaikka mitä syötävää,ja Saveur-lehden vuotuisten parhaiden kulinaaristen matkakohteiden ryhmään pääsi myös Tel Aviv kategoriassa "Outstanding".
Tel Avivista löytyy vaikka mitä syötävää,ja Saveur-lehden vuotuisten parhaiden kulinaaristen matkakohteiden ryhmään pääsi myös Tel Aviv kategoriassa "Outstanding".
Vad roligt och säkert gott!
VastaaPoistaHovkonditorn:Roligt och trevligt faktiskt för mig som har bott i Venezuela.Och arepas är jättegoda och glutenfria:)
PoistaEnpä ole ikinä vielä päässyt arepoja syömään. Kuullut olen kyllä. tytärpuoleni oli aikoinaan Venezuelassa vaihto-oppilaana. On se ihanaa, että on niin paljon vielä maistettavaa edessäkin päin!
VastaaPoistaNanna:nyt pääsit taas yllättämään kun selvisi että sulla on tällainen Venezuela-yhteys Meksiko-yhteyden lisäksi;D Ja ehdottomasti sun pitää joskus päästä maistamaan arepoja. Niitä jauhoja saa tosiaankin ViiVoanista, joten jos olet Helsingissä kannattaa pistäytyä sinnepäin
Poistahttp://www.viivoan.fi/tuote/harina-de-maiz-blanco-1kg-pan/7591002000547/
Tortilloihin käytetyt maissijauhot eivät ole samaa,joten ne eivät käy arepoihin.
Stadiin kans tollaset pojat... niin, ja arepoja. :)
VastaaPoistaUlla,D Kai niitä venezuelanoja Helsingissäkin löytyy,niiden pitäisi laittaa tuollainen pystyyn;D
Poista