Onko kukaan teistä koskaan kokeillut tahinia suklaanteossa? Se on nimittäin tosi herkullinen yhdistelmä:) Tein viikonlopun aikana tahinisuklaata kahdella tavalla:valkosuklaa+maitosuklaapohjalla sekä 70% tummalla suklaalla. Vaikka jähmetinkin suklaat silikonimuoteissa niin kaikista parhaiten näille sopivat ne pienet makeis-tai konvehtivuoat. Tässä on kiva ja hieman erilainen vaihtoehto vaikka joulunamuille,ja tahinista tulee myös reilu annos kalsiumia suklaisiin. Tahinisuklaa on kermaisen pehmeää ja sillä on ihana suuntuntuma.
Tahinisuklaa
- 100 gr suklaata (joko tummaa,valkoista tai maitosuklaata,tai niiden sekoitusta)
- 2 rkl tahinia per 100 gr suklaata
- kookossokeria (koska tumman suklaan sokeripitoisuus on paljon matalempi,lisäsin pienen määrän helposti sulavaa kookossokeria tumman suklaan joukkoon,mutta loppujen lopuksi suklaa olisi ollut ihan hyvää myös ilman tuota lisäystä)
Sulata suklaa vesihauteessa ja kun se on kunnolla sulanut;lisää tahini joukkoon hyvin sekoittaen.Kaada suklaata muotteihin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamiksi tunniksi.Tahinisuklaa pehmenee helposti huoneenlämmössä,joten säilytä suklaat jääkaapissa.
Nam:)
Tapasin tällä viikolla Suomesta vierailevan A:n ,jonka kanssa teimme pitkän iltapäiväkävelylenkin Tel Avivin vanhimmassa kaupunginosassa,Neve Tsedekissä.
Huomasimme siellä uudehkon pienen herkkukaupan,jossa oli mielettömän ihania yksityiskohtia
Sisällä oltiin järjestelemässä tavaroita,joten paikka taisi olla tosi uusi
Haa, tahinisuklaata olen juurikin mietiskellyt. Josko siinä olisi keino totuttaa ipanaa tahinin makuun. Tiedän, että ainakin itselleni maistuisi :b
VastaaPoistaPaula,kokeilepa ihmeessä ,jospa ipana ihastuisikin siihen;D
PoistaJess,taidankin kokeilla tänään.
PoistaTuula,toivottavasti maistui:)
PoistaIhania kuvia! Suklaat ovat tosi kauniin näköisiä, ja varsinkin valkosuklaa-tahini-kombo kuulostaa herkulliselta mun korviini.
VastaaPoistaRiitta:kiitos:) Oli kaunista kuvattavaa;D vaaleammasta pidin minäkin.oli todella hyvää ,ja myös naapuri-koekaniini piti niistä:)
Poista-.
Ooh, en olekaan koskaan kokeillut! Maapähkinävoita olen käyttänyt, mutta en tahinia. Aika testata siis tätäkin. :) Oletko kokeillut tahinia raakasuklaan teossa?
VastaaPoistaAnni Minerva ,sittenhän sinun pitääkin kokeilla. Itse asiassa mietin ensin että sopii niin hyvin raakasuklaan kanssa,mutta kun oli nuo muut suklaat kaapissa,niin käytin niitä.,Aiemmin olen postannut carob-tahini-suklaata,,sekin oli hyvää
Poistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/05/3-x-carobsuklaa.html
No nih...nyt alko sitten tehdä mieli suklaata :D
VastaaPoistaNelli;D
PoistaIhanan näköiset suklaanamut. Seesami ja suklaa ovatkin varmaan ihana yhdistelmä.
VastaaPoistaMinna:löysin ihanan silikonimuotin,jolla tulee tuollaisia ihan mini minikakkuja;D Seesami ja suklaa sopivat tosi hyvin yhteen;aiemminhan olen postannut seesamicarobsuklaasta täällä blogissa.
PoistaKuullostaa todella ihanalta. Tahinia olis kaapissa odottamassa ;)
VastaaPoistaAnna:tosi ihania ovat:) ja sullahan on sitten jo aineksetkin lähes valmiina;D
PoistaSiis nämä olivat namia! Tein satsin, eikä ne olleet jääkaapissa paria tuntia pitempään. Nyt on maisteltu. Ja heti kunhan kaupasta muistan ostaa vaaleaa suklaata, niin teen toisen satsin. Näitä on ihana tarjota kahvi- tai teepöydässä. Sivuun kun laittaa esim viinirypäleitä. Aivan ihania! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaLaitoin muuten pieniin konvehtivuokiin.
PoistaTuula:kiva kuulla että teit ja tykkäsit:) Mustakin olivat tosi hyviä:) Ja ne pienet konvehtivuoat sopivatkin parhaiten,minä vähän hifistelin kun oli tuo uusi kiva muotti mulla:;D
PoistaTaidan olla vähän ajastani jäljessä, kun en tiedä mitä tahini on! Voitko tarkemmin selittää, olen kyllä kuullut nimen, mutta en todellakaan tiedä sen tarkoitusta tai koostumusta!?
PoistaRosmariini;tahini on seesamitahnaa,eli seesameista jauhettua tahnaa,joka niin monipuolista ja terveellistäki,sisältää paljon kalsiumia.Esim, vähän kuin halva ilman makeutusta mutta löysempää...Täällä blogissani on tahini.-tagi,jonka alta löytyy monen monta ohjetta sille:)
Poistano, ei kyllä olisi tullut mieleen mitenkään tämä yhdistelmä. Ehkäpä vosin uskaltautua kokeilemaan :)
VastaaPoistaMinna,on hyvä yhdistelmä,joten rohkeasti vain kokeilemaan;D
PoistaOoh! Tämä kuulostaa kyllä just niin mun jutulta. Pitää tehdä viimeistään jouluksi! :)
VastaaPoistaElina;D Tummalla suklaalla tuo olikin vegaani. Ja jouluksi nämä ovatkin niin sopivia:)
PoistaTahini-suklaayhdistelmä on tullut (liiankin) tutuksi ja havaittu koukuttavaksi: pakko pitää aina varalla purkki lähikaupasta valmiina ostettavaa choco-tahinia, joka sopii mielestäni erinomaisesti levitteeksi maissileivälle, vaikka kyllä sitä tulee vedeltyä ihan vaan lusikalla suoraan suuhun äkkinäiseen makeanhimoon! Jouluksi voisi tosiaan "jalostaa" herkkua vaikka lahjaksi!
VastaaPoistaTerveisin Suometar
Suometar:tahini-suklaatahna on varmaankin yhtä koukuttava kuin carob-tahinitahna;D Ja lusialla vedettynä mulla ainakin tulee tuollaiset tahnat syötyä:D
PoistaVilken bra idé och de är fina också!
VastaaPoistaHovkonditorn:tack snälla du:)
PoistaJep, it must be good ! Eipä ole tullut mieleen että tossahan on täydellinen yhdistelmä. Takuulla kokeilen, mielessä siintää jo joku super suklainen kakku jossa on tahinia. Nam ! :)
VastaaPoistaMilma:good it was:) Ja on tosi hyvä yhdistelmä:) Tahini toimii tosi hyvin kakuissa ja pikkuleivissä ym:)
PoistaMulla on pikkuisen tahinia jäljellä ja mietin mihin käytän sen. Sitten sinä tulit mieleeni ja tänne piti tulla etsimään reseptiä. Tahinisn lopuista saa syntyä tahinisuklaata. Kiitos ideasta ja reseptistä. :)
VastaaPoistaSari.No hyvä että löytyi idea tahinin lopuille;D itse tykkäsin tästä tosi paljon ja samoin ne,joille näitä tarjosin.
Poista