Satuin kävelemään mehukioskin ohi ja kyltissä ollut banaanijääkahvi jäi mieleen.Pidän kylmistä juomista myös silloin kun sää on vähemmän lämmintä ,joten kotona tein sitten omanlaiseni banaanijääkahvin,joka oli tosi hyvää;paksua kuin pirtelö:) Huomasin että Mietteitä matkan varrella-blogin Nina on myös aikoinaan julkaissut banaanijääkahvin ohjeen,mutta erilaisen kuin omani.
Banaanijääkahvi
- 2-3 dl vahvaa kahvijuomaa
- makeutusta maun mukaan
- noin yksi paloina pakastettu banaani
Valmistetaan kahvijuoma,joka makeutetaan halutulla tavalla,mutta ei kuitenkaan liian makeaksi,sillä banaaneistakin tulee makeutta. Kun kahvi on jäähtynyt;se blendataan pirtelömäiseksi pakastettujen banaanipalojen kanssa.Noin helppoa tuo valmistaminen on! Nautitaan kylmänä.
Kun kerroin kolumbialaiselle ystävälleni Glorialle vastikään torille avatusta venezuelalaisesta arepa-kojusta;halusi hän ehdottomasti käydä siellä kanssani. Kolumbiassahan tehdään myös arepoja,mutta aikoinaan muutamia kuukausia Venezuelassa asunut Gloria tietää että venezuelalaiset arepat ovat kolumbialaisia paremmat.Päätimme jakaa cachapa-letun. Herranjestas miten hyvää se oli! Syntisen hyvää! Rapeapintainen maissilätty,sisällä sulana kahta erilaista juustoa ja lättyä vielä sivellään voilla ennen tarjoilua;ay dios mio! Todellinen kaloripommi siis,mutta mehän jaoimme tuon annoksen ja voihan sitä aina välillä herkutella. Olen kotonakin tehnyt cachapa-lätyn, joka oli tosi hyvä,mutta grillilevyllä valmistettuna ja voilla siveltynä se kyllä pääsee ihan eri sfääreihin;D
Istuimme kojun "keittiön" takana,ja sieltä pystyikin hyvin seuraamaan torikadun elämää. Vastapäätä on leipomo.
Ja hieman kun kääntää katsettaan niin se osuu maustekauppaan;samaan josta Sara La Fountain kävi muutama vuosi sitten ostamassa mausteita ohjelmassa Saran ja Merituulen Metropolit.
Ihmisbongailu on kivaa samalla kun syö herkkulättyä;D
Aíkamoista herkkua:))
VastaaPoistaMama Gastro:on se,piti ihan paastota tuon jälkeen loppupäivä;D
PoistaBanaanikahvi kuulostaa hyvalta. Sinne voisi upottaa myos liian nopsaan kypsyneita banaaneja joita ei ole ehtinyt syomaan.
VastaaPoistaSiis pakastaa ne ja kayttaa myohemmin tuohon "pirteloon".
Tuo lettu nayttaakin tosi syntisen voiselta ja rapealta.
Anu,banskukahvi onkin hyvää: Ja nimenomaan ,niisssä kypsyneissä banaaneissa on enemmän makeutta.
PoistaNo tosiaankin oli syntisen voinen ja rapea tuo lettu;D Ja herkullinen....
Åh, så gott med banan och kaffe. Plätten ser väldigt god ut!
VastaaPoistaHovkonditorn:gott och svalkande:) Och cachapa är jättegott!
PoistaMieltä, kieltä ja massua hivelevä postaus, kiitos :)
VastaaPoistaHannu,kiva kuulla:)
PoistaMuistan kun ihastelin sitä Ninan banskukahvia silloin. Tämäkin kuulostaa oikein herkulta. Banaani on semmoinen mahtava moniottelija, että siitä saa vaikka mitä namia.
VastaaPoistaPaula,banaanista saa tosiaankin tehtyä vaikka mitä,niin monipuolinen:) Tämä oli enemmänkin vegaaniversio ja ilman maitoa eli vain muutama aines.
PoistaAi että mitä herkkuja...nam
VastaaPoistaNelli:)
PoistaIhmettelin juuri, mikseivät blogisi päivitykset tule bloggeriini ja huomasin, etten tätä vielä seuraakaan. Piti nopeasti korjata asia ;) Nämä postaukset on aivan ihania, joissa pääsee vähän kurkistamaan katukuvaa. Piti selailla ihan muutamaan otteeseen. Eipä ole hullumman näköinen lettukaan.
VastaaPoistaAnita
http://www.lily.fi/blogit/tervetuloa-suomeen/