Tämä on ehkä vähän kesäinen ohje,mutta jos jostain löytyy talvellakin vesimelonia,niin suosittelen kokeilemaan kuivattua vesimelonia,sillä se on yllättävän hyvää.Jossain luin täkäläisestä ravintolasta ,jolla oli kuivattua vesimelonia ruokalistalla ,ja se jäi mieleen kummittelemaan. Löysin sitten vesimelonin, ja vaikka ne eivät tähän aikaan vuodesta olekaan sesongissa,niin uteliaana oli ihan pakko kokeilla millaista on kuivattu vesimeloni.Kuivattelin vesimelonia kuivurissa:niin että meloni oli sisältä vielä pehmeähköä,mutta pinnalta kuivaa,muttei kuitenkaan sitkeää. Yllättävän nopeasti vesimeloni myös kuivui sopivaksi,vaikka siinä on paljon nesteitä. Kuivurin sijaan vesimelonia voi kuivatella uunissa;niin että uunin lämpötila on alhainen.Kuivuessa vesimelonin maku ja makeus tiivistyy;myös rakenne oli tässä miellyttävä.
Vesimelonialkupala
- ½ kg vesimelonia (ennen kuivausta)
- yrttiöljyä/tahnaa (käytin paksuhkoa basilikayrttiöljyä)
- paksuhkoa jugurttia (käytin lampaanmaitojugurttia)
Eräänä päivänä tein jääkaapissa olleista jämistä kasvispihvejä,joista tuli tosi hyviä.Niihin menivät tofun,perunan ja mustien linssien jämät+mausteita ja riisijauhoa.
Kantakahvilani Sugar kävi läpi ulkonäkömuutoksen,muuttui kahvilasta bistroksi;muutti nimensä "Naapuriksi" ja uusi ruokalistansa.Sain omistajalta,Gideonilta,kutsun 2:lle illalliselle.Valitsin ruokalistalta lämpimän burgulsalaatin,jossa oli myös kvinoaa,kirsikkatomaatteja,edamame-papuja,munakoisoa sekä paljon vihreää.Vegaaniannos oli hyvää ja täyttävää,ja ruokajuomana oli valkoviiniä.Illallisseurani söi linguini-pastaa lihapullilla tomaattikastikkeessa,joka sekin kuulemma oli hyvää.Kuvaa ottaessa olin jo syönyt osan annoksestani;se oli kyllä pöytään tuotaessa nätimpi.....
Mielenkiintoinen ohje, kuivattu vesimeloni on varmasti kokeilemisen arvoista. Katsoin ekaksi, että lautasella on lihaa (piti jo hetki miettiä, että olenko nyt varmasti oikeassa blogissa).. ;D
VastaaPoistaRommirusina:hih,lihaa;no ei sentään;D Muistin nyt että kun täällä oli joku ravintolafestari niin eräs ravintoloista laittoi mainoksen menustaan,jossa oli myös kuivattua vesimelonia,ja tulin uteliaaksi.Se onkin tosi hyvää,niin että ihan odottelen että löydän taas vesimelonin,mutta pitää kai odotella että ne kypsyvät;D
PoistaKuulostaa jännältä tuo kuivattu vesimeloni. Maukkaasta yksilöstä tulee varmasti hyvää ja näköjään hienon väristä. Täällä on yksi paikallinen viljelijä kasvattanut parina kesänä vesimelonia kasvihuoneessa. Ne ovat olleet valmiita lokakuussa, pieniä, suloisia ja hyviä.
VastaaPoistaLuimupupu:oli jännä kokeilu ja ihan yllätyin niin hyvästä lopputuloksesta:) Ja värikin tuli paljon voimakkaammaksi kuivatessa. Ne pienet vesimelonit ovatkin ihania;omakin oli sellainen pieni.
PoistaVesimelonit ovat minun suuri herkku. Harmi vaan, että Suomessa ei makeita yksilöitä helposti löydy.
VastaaPoistaMama Gastro:ei ihmekään,vesimeloni on niin hyvää:) Mutta eikös kesäisin löydy kuitenkin aika hyviä yksilöitä,toivottavasti ainakin.
PoistaTuo melonijuttu on hyvännäköistä. Pitääpä muistaa kokeilla sitä, kun meloni osuu kohdalle.
VastaaPoistaArleena:tosiaankin suosittelen jos sattuu vesimeloni eteen;D
PoistaVilket intressant recept och gott!
VastaaPoistaHovkonditorn:Jätte intressant ,tyckte det var väldigt gott:)
Poistaoih, miten kauniskin vielä :-) tuon täytyy olla hyvää <3 minttuöljy voisi kans käydä tuon kylkeen...!
VastaaPoistaAndalusiana:kiitos,väristä tuli tosi hieno:) ja kiva idea,minttuhan sopisi tuohon myös hyvin:)
PoistaOi, näyttääpä tuo vesimeloni jännittävältä.
VastaaPoistaMinna:oli kyllä vähän erikoisempi vesimeloniannos;D
PoistaAi että, vaikka vatsa on täynnä herkkuja niin näistä herkuista tulee taas nälkä...
VastaaPoistaOi miten herkullista, onneksi ei ole nälkä kun on tasaisesti syöty viime päivinä...kyllä tiedät mitä tarkoitan! :) (ei sentään ähkyksi asti!)
VastaaPoistaVoi vitsi miten hauska idea, tätä on kyllä pakko testata joskus! :)
VastaaPoistaOnpa mielenkiintoinen resepti. Heti kun löydän mehukkaan vesimeloniyksilön, hyökkään kimppuun :D
VastaaPoista