Sivut

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Shakshuka pinaattipedillä

Shakshukaa teen usein viikonloppuna aamiaiseksi ja yleensä ihan normiversion tomaateilla ,sipulilla ja ehkä paprikallakin,mutta välillä tulee kokeiltua myös muita versioita.Pinaattipeti-shakshouka on yksi lempiversioistani . Menin tosin ronkkimaan omaani hieman ennen kypsymistä,joten tästä shakshukasta tuli vähän sottaisen näköistä mutta tämä on niin hyvää! Täällähän shakshuka on  suositumpaa kuin missään muualla ja niinpä shakshukaa löytyy myös monen kahvilan/ravitolan aamiaislistalta.Pinaattishakshukoistakin on olemassa eri versioita;tässä omani.

Shakshuka pinaattipedillä (2 annosta)
  • 4 kananmunaa
  • 1 keskikokoinen tai puolikas isompi sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 250 gr tuoretta pinaattia
  • muutama kirsikkatomaatti,puolitettuna
  • 100 gr fetajuustoa
  • suolaa,mustapippuria
  • chilihiutaleita ripaus
Pinaatin voi tässä shakshukassa valmistaa kahdella tavalla:joko niin että pinaatinlehdet pehmitetään muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä tai sitten niin että pinaatti pilkotaan pieneksi ja paistetaan yhdessä sipulin ja tomaattien kanssa ,Tässä shakshukassa pehmitin pinaatinlehdet kiehuvalla vedellä. Kuten kuvasta huomaa käytin sipulin sijaan purjoa joka nyt on täällä parhaimillaan ja jota tulee käytettyä usein tavallisen sipulin kanssa.Kokeilkaapa purjon kanssa;tosi hyvää. Sipuli (tai purjo) pilkotaan ja ruskistetaan hieman pannussa öljyn kuumennettua.  Lisätään kirsikkatomaattipuoliskot ja paistetaan kunnes ne alkavat pehmentyä. Sipulin ja tomaattien pinnalle lisätään pinaattia kerrokseksi ja päälle mustapippuria,chilihiutaleita ja hieman suolaa(ei liikaa koska juustossa on suolaa). Pinaatin annetaan vielä pehmentyä muutaman minuutin jonka jälkeen munat rikotaan pinaattipedin päälle.Fetaa murennetaan päälle.Minulla ei ollut fetaa vaan puolikovaa lampaanjuustoa mutta feta sopii tähän parhaiten. Pinaattishakshukan annetaan kypsyä miedolla lämmöllä joitakin minuutteja kunnes kananmunat ovat jähmettyneet ja juusto hieman sulanut.Tarjotaan heti.
Kevät on keittiömielessä ihanaa aikaa Välimeren puolella sillä vihannestarjonta on tosi runsasta. Litteät vihreät pavut ovat suosikkejani.
Kaikenlaiset kaalit ovat kevättalvella ja keväällä niin hyviä.
Ja eräässä ravintolassa olivat voiannokset kuin karamelleja;D

24 kommenttia:

  1. Shaksukaa teen minäkin aina välillä. Ihan sitä normia tosin vaan. Tykkään pinaatista, joten voisi kokeilla tätäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:shakshuka on kyllä tosi hyvää ihan miten vain.Tämä pinaattinen ja juustoinen erityisen hyvä:)

      Poista
  2. Juuri pähkäilin, että mitähän sitä keksisi ruuaksi tänään. Tässähän se sitten tuli, hyvä idea kiitos.:) Vaalipäivämme (eduskuntavaalit) kunniaksi hyvää helppoa, sekä terveellistä. Nuo litteät pavut ovat myöskin oma suosikkini, harmi kun ei meillä taida olla tarjolla. Ainoastaan pitkiä hoikkia papuja, niin ja härkäpapuja - riivittynä.:) Välimeren alueella toki tullut kyseisiä ihanuuksia maisteltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta:no kiva että löytyi idea ateriaksi:) Litteät pavut ovat ihania enkä muista niitä Suomessa nähneenikään:Välimeren äärellä eläminen on kyllä kasvisyöjälle mieluisaa ruokamielessä:)

      Poista
  3. Wau enpä ole tehnyt enkä maistanut, aivan uutukainen ruoka minulle, mutta näyttää herkulliselta ja aineksethan ovat ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:no sittenpä suosittelen kokeilemaan sillä shaksuka on eri versioissaan tosi herkkua ja tämä pinaattinen yksi suosikkini niistä.Eikä edes ole vaikeatekoista.

      Poista
  4. Onpa kiva versio shakshukapannusta, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina: pinaatti ja juusto on sen verran herkullinen kombo että se tekee tästä shakshukasta tosi herkullisen:)

      Poista
  5. Hauskat nuo voi-namuset!
    Kuulostaa hyvältä tuo ruoka myös!
    Täällä tulee syötyä espanjalaista munakasta ja 'patatas de tortilla' eli perinteistä perunamunakasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna:minustakin oli aika luovasti laitettu voiannokset esille;D Espanjalainen munakas onkin hyvää:;)

      Poista
  6. Herkullisen näköinen vihreä shakshuka! Tätä pitääkin shakshuka-fanin testata välittömästi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jerry:suosittelen tosiaankin sillä tämä on tosi hyvää:)

      Poista
  7. No nyt on pakko myöntää etten ole koskaan tehnyt shakshukaa... Olen kyllä usein silmäillyt Ottolenghin shakshukareseptiä ja taidan nyt rohkaista mieleni, näyttää niiin hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla:sitten suosittelenkin kokeilemaan shakshukaa ,sillä se on herkullinen ja helppotekoinen ruoka:)

      Poista
  8. Shaksuhka on meillä sellaista sunnuntaiaamun brunssiruokaa. Pinaattiversiota en ole kokeillut, mutta lehtikaali toimii kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;minulla se lauantain,joka täällä on kuin sunnuntai;D Pinaatin kanssa shakshuka on tosi hyvää,myös mangoldin kanssa ja miksei lehtikaalinkin kanssa:)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Amalfin sitruuna;D Ei ihme,minunkin tekee mieli tuota uudestaan kun katson kuvaa;D

      Poista
  10. Shakshuka on niin hyvää! Pinaattiversiota en olekaan vielä kokeillut, valkosipulin ystävänä laittaisin siihen ehkä pari kynttä...; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:todellakin on hyvää:) Suosittelen pinaattiversiota ja tiedän että jotkut tykkäävätkin laittaa valkosipulia sekaan:)

      Poista
  11. I love shakshuka! There's a place that that does lots of different kinds of it :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine:Me too.Here too there is a place that is totally dedicated to different shakshukas:)

      Poista
  12. Aina sitä oppii uutta kun lukee tätä sinun blogia.
    En ollut ikinä kuullutkaan shaksukasta, mutta tosi herkulliselta kuulostaa ja näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne: ) Kiva kuulla:) Shakshuka on suosittu Lähi-Idän ruoka mutta Suomessakin se on viime aikoina ollut paljon esillä blogeissa ja lehdissä ym

      Poista