Sivut

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kurpitsakeittoa thaimaalaiseen tyyliin

Myskikurpitsat ovat olleet lähimarketissa hassun halpoja,ja niitä onkin tullut raahattua kotiin aika montakin. Myskikurpitsa on  lempikurpitsani:se on hyvän makuinen,kypsyy nopeasti ja sen kuori on sopivan ohutta niin että sen saa kuorittua ihan kuorimaveitselläkin:) Pari kertaa olen nyt tehnyt thaimaalaistyylistä kurpitsakeittoa joka on niin hyvää ettei minua lainkaan häiritse että on helteistä enkä ole erityisesti mikään keittoihminen.Thaimaalaiset maut ovat vain niin hyviä ja kuten thaimaalaisessa ruuassa pitääkin olla niin tässä ovat maut hyvässä  tasapainossa:) Keitto on myös helppotekoinen ja valmistuu suhteellisen nopeasti,Tässä voi tietenkin käyttää myös muita kurpitsalajikkeita.

Kurpitsakeittoa thaimaalaiseen tyyliin (3  annosta)
  • noin ½ kiloa kuutioitua ja kuorittua kurpitsaa.
  • 1 suuri keltasipuli paloiteltuna 
  • 2 rkl öljyä paistamiseen 
  • 3 murskattua valkosipulin kyntt
  • vajaa 3 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl murskattuja ja paahdettuja korianterinsiemeniä (voidaan jättää pois)
  • 4½  dl vettä
  • 3 dl kookosmaitoa
  • tuoretta korianteria
  • kalakastiketta  muutama rkl 
  • limemehua
Olen tehnyt tätä keittoa muutaman kerran:sekä paahdetuista kurpitsakuutiosta että raakana keitetyistä kurpitsakuutiosta ja olen kyllä huomannut että jos kurpitsaa paahtaa ensin niin se antaa lisää makua keitolle, sekä myös lyhentää keiton valmistumisaikaa. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota sipulia joitakin minuutteja kunnes se saa väriä. Lisää murskattu valkosipuli ja paista seosta minuutti.Lisää nyt currytahna sekä korianterinsiemenet;sekoita ja anna seoksen paistua muutama minuutti ennenkuin lisätään kurpitsakuutiot.Tämän jälkeen lisätään vesi.Seoksen annetaan kiehua kiehumispisteeseen,jonka jälkeen lämpöa alennetaan ja kattila peitetään kannella. Jos kurpitsakuutiot on paahdettu uunissa keitetään keittoa 10 minuuttia mutta jos kurpitsakuutiot ovat raakoja keittoa keitetään kunnes kurpitsanpalaset ovat täysin pehmeät eli noin 20-25  minuuttia. Kattila otetaan pois liedeltä ja keitto soseutetaan sauvasekoittimella soseeksi.Soseen tulee olla paksuhkoa.
Soseuttamisen jälkeen keittoon lisätään kookosmaito,hieman tuoretta korianteria,kalakastiketta sekä  limemehua. Maistellaan ja lisätään kalakastiketta tai limemehua jos tuntuu siltä. Monet eivät pidä tuoreesta korianterista joten sen voi jättää pois mutta korianteri antaa paljon makua keitolle.Korvaamalla kalakastikkeen soijakastikkeella keitosta tulee vegaaninen.Kattila laitetaan uudestaan lämpiämään ja keittoa keitetään vielä alhaisella lämmöllä non 10 minuuttia.Kaadoin keiton päälle hieman kookosmaitoa ennne tarjoilua ja lisäsin reilusti tuoretta korianteria.Ihana keitto! Tämä ja myös aiemmin tekemäni thaimaalainen keitto ovat niin herkullisia:)

Buttnernut pumpkins are now plentiful and cheap here and I have been bringing a lots of them home.A Thai inspired pumpkin soup is one thing that I love to use these pumpkins for:the soup is so delicious on these warm days also when served lukewarm.

Thai inspired pumpkin soup
  • about 2 cups of cubed butternut pumpkin
  • 1 big ,sliced onion
  • 3 crushed garlic cloves
  • about 3 tbl of Thai red curry paste
  • about 2 cups of water
  • a few tbl oil for frying
  • 1,2 cups of coconut milk
  • a few or more tbl of fish sauce
  • lime juice,according to taste
  • fresh cilantro leaves
I have noticed that when using toasted pumpkin this soup is even better. Saute the onion in the oil for a few minutes,then add the crushed garlic and the red curry paste. Add the pumpkin cubes and water. If you have toasted the pumpkin the soup needs a shorter cooking time but if you are using raw pumpkin cubes let the mixture reach its boiling  point,then reduce the heat,cover the pot and let the soup simmer for about 20-25 minutes.Now puree the soup ,add the coconut milk,some fresh cilantro,fish sauce and lime  juice.,Taste and add more fish sauce and /or lime juice if needed. Cook ,uncovered ,on medium heat for additional 10 minutes. Top the soup with fresh cilantro.

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Rakastuin kauppaan.....

Eilen Tel Avivissa vihdoinkin avattiin kauan odotettu Sarona Market (josta kirjoitan myöhemmin):mahtava ruokahalli ja kulinaarinen keskus.Ehdin avajaispäivänä tutkia pintapuolisesti useimmat kaupat ja ravintolat (91 kpl yhteensä) mutta yksi kauppa oli sellainen josta en olisi halunnut  lähteä pois. Se kauppa on saksalaisen Vom Fass-ketjun täkäläinen kauppa.Vom Fass on itse asiassa toiminut  täällä muualla jo jonkin aikaa mutta en ollut siitä tietoinen. Kaupassa on myynnissä mahtavat valikoimat erlaisia öljyjä,mauste-etikoita,liköörejä,viinoja ym. jotka myydään erikokoisissa pulloissa niin että asiakas maksaa ensimmäisen pullon jonka voi sitten tuoda täytettäväksi. Kaikkia tuotteita saa myös  maistaa ennen ostopäätöstä.
Öljyt ovat kauniissa hanallisissa astioissa ja niitä on todella suuri valikoima. Samoin kuin erilaisia balsami-ja mauste-etikoita.
Whisky-tynnyrit.Aika monta erilaista whiskyä tuolla oli.Edit, 2 tynnyrissä olikin rommia....
Ihanat öljyastiat!
Ja sitten liköörit: aika hyvä valikoima erilaisia kermaliköörejä:maistoin muutamia. Pienin ostettava määrä on 100 ml,,joten kätevää jos likööriä haluaa käyttää vaikka leivontaan mutta ei halua ostaa kokonaista pulloa.Ja näin voi kokeilla eri makuja.,
Erilaisia  kirkkaita liköörejä.  Myös ihan perusalkoholia (kaikki premium-luokkaa) oli tuolla myös,joten ajattelin käydä hakemassa pienen määrän rommia sillä kotona oleva pullo  on jo lähes tyhjillään. Katselin netistä ja Suomea lähin Vom Fass  löytyy Tanskasta, Suomen (ja Ruotsin) alkoholipolitiikan johdosta on aika epätodennäköistä että näitä kauppoja tulee Suomeen;(

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Muutamia kivoja paikkoja Helsingissä

Nyt kesällä Helsingissä en käynyt varsinaisesti syömässä missään ravintolassa;asuin suurimman osan ystäväni luona ja osittain poikani pikku perheen luona ja tein salaatteja (lohella!) ja söin paljon ruisleipää,koko vuoden edestä suurinpiirtein;D Mutta kävin myös siellä sun täällä joko kahvilla,aamiaisella,lounaalla tai viinilasillisen merkeissä.Tässä postauksessa tulee sitten aika monta kuvaa ,joista lähes kaikki on napsittu puhelimella.Ensimmäisen kuvan ihana puuroaaminainen on Kuppi&Muffinista,johon tutustuin ensin ruokakierroksen aikana,ja sitten kävin siellä puuroaamiaisella.Puuroaamainen,johon kuuluu päivittäin vaihtuvan puuron lisäksi kahvi ja tuoremehu,on ihana samoin kuin paikkakin :) 
Ihania tuotteita Kuppi&Muffinin vitriinissä
Ja houkuttelevan näköiset muffinit.Olisin mennyt tuonne useamminkin,mutta paikka oli suurimman osan heinäkuuta kiinni.Tästä tuli muuten mieleen se,että useat ruokapaikat Suomessa  sulkeutuvat heinäkuussa loman ajaksi.Täällä sellaista ei koskaan tapahdu,ehkä vuorotellaan henkilökunnan kanssa loma-aikana.
Kävin muutaman kerran aamiaisella Kiilassa,jonka huomasin ihan sattumalta kävellessäni Kalevankadulla.
Kiilan aamiainen on aika perus,mutta hyvin myös tällainen ei-makkaransyöjä löytää tuolta hyvän ja täyttävän aamiaisen buffettipöydistä. Kiilan aamiaisella  on mahtava hinta-laatusuhde:mistä muualta löytyy tällainen aamiainen 7½ eurolla?
Kiilan plussina ovat myös keskeinen sijainti ja näköala:) Kuvasta huomaa että olin hyvin aikaisin liikkeellä;heräävää kaupunkia on aamiaisen ohessa mukavaa seurata ikkunan kautta:)
Keskuskadun Street Kitchenissä kävin  muutaman kerran lounaalla.Buffetin valikoima on runsas ja hyvä ja maksu menee annoksen painon mukaan.
Ja niin se vaan on että Suomessa ollessani himoan lohta,lohta ja lohta....Täälläkin tuli täytettyä kippo yleensä lämminsavulohella.
Muutaman kerran kävin Bulevardin Casa Italiassa,joka on todellinen pieni pala Italiaa Helsingissä:) Veljenihän oli tätä  perustamassa:hän oli usean vuoden ajan miettinyt paikkaa Helsingissä missä voi sekä ostaa herkkuja ja istua niitä syömässä ,mutta hän ei ole tässä enään mukana muuten kuin elintarvikkeiden toimittajana eli paikka on nyt kokonaan mukavien italialaisten omistama.
Makkaransyöjille herkullisia italialaisia makkaroita.Juustot eivät mahtuneet kuvaan....
ihanan rustiikkinen ilme Casa Italiassa
Casa Italiastasta löytyy kaikenlaisia italialaisia herkkuja.
Casa Italiassa melkein luulee olevansa Italiassa...Tässä Emanuela:)
Kävin kerran myös Malminkadun Zaafranissa. Delikaupan webbisivut kaipaavat uudistusta mutta sisältä löytyy kaikenlaisia herkkuja kuten hyvää tahinia. Nasarettilaisen arabiperheen tuottamaa Al Arz-tahinia käytän itsekin,tosi hyvää:)
Vitriineissä on kaikenlaisia houkuttelevia itämaisia herkkuja,joita voi syödä paikan päällä tai ostaa mukaansa.
Zaafranin menu on kirjoitettu liitutaululle.
Robert's Coffeen Gelato Factoryssä kävin katsomassa. Mukavan näköinen paikka,jossa voi seurata miten artesaanijäätelöitä valmistetaan lasiseinän takana.Liitutaulun mukaan tuolla on jopa koirille omaa jäätelöä!
Robert's Gelato Factoryn jäälelöä oli tarkoitus kokeilla mutten ehtinytkään.Mutta herkulliselta näyttivät nuo jäätelöt!

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Ja Thai-ruoka-arvonnan voitti......

Ihanat kurpitsat ja melonit:)
Pari postausta sitten järjestin täällä blogissa arvonnan jossa voittona oli Thai-ruokapaketti Thai Food Market Raisiosta.
Ja voitto osui kommentille numero 33,Lisbehh,joka valitsi keltaisen  currykanan. Onnea voittajalle!


torstai 23. heinäkuuta 2015

Lohta ja viiniä

Kuvan juuri grillistä tullut hurjan herkullinen lohi on Leena Lumen miehen valmistama,ja sitä nautimme ollessani Leenan luona heinäkuun alussa. Lohi oli ihanan mehukas ja sen salaisuutena oli Arlan ruokakerma kalalle ,josta innostuneena tilasin sitä myös Prisman kauppakassiin. Grillissä myös lohen nahasta tuli ihanan rapea ja lohen rapea nahkahan on suurta herkkua:)
Oman loheni tein uunissa ja koska en ollut kirjoittanut ohjetta ylös ei koko kerma imeytynytkään kalaan,mutta se oli kiehunut kokoon herkulliseksi kastikkeeksi lohta varten. Laitoin lohen uuniin 20 minuutiksi mutta 10 minuuttia lisää ja tuo kalakerma,jossa on mm. valkoviiniuutetta ja tilliä ,olisi hävinnyt kalan sisälle sitä meheyttämään. Hyvää tuosta omastakin lohesta tuli mutta Leena ystävällisesti antoi minulle  ylemmän lohen ohjeen eli tässä:

Herkullisen mehevä lohi grillissä (tai uunissa)
  • D-leikattu lohifilee
  • 1 kpl Arlan ruokakerma kalalle
  • sitruunapippuria
  • ripaus sokeria sekä suolaa
Lohifilee otetaan huoneen lämpöön puoli tuntia ennen käyttöä (uuni tai grilli) ,pinnalle ripotellaan suolaa ja sokeria,joiden annetaan imeytyä. Juuri ennen uunia tai grilliä pinnalle ripotellaan myös sitruunapippuria.Grillissä (miksei myös uunissa) annetaan nahkapuolen ensin muuttua rapeaksi ,jonka jälkeen kala käännetään astiassa.Tässä vaiheessa lisätään Arlan kalakermaa,koko purkillinen, ja uunissa kala saa kypsyä puoli tuntia ja grillissä kunnes kala on kypsä ja kerma imeytynyt kalaan.Tuo kalakerma antoi tosiaankin paitsi mehevyyttä niin myös ihanasti makua lohelle.
Leenan luona oli myös ihanaa munakoisoa,jonka ohje on täällä.
Olin ottanut mukaani saamaani Gemstone-luomuviiniä. Ajattelin että se olisi sopinut munakoison kanssa,mutta tämä on kyllä selvästi viini liharuokia varten ja sitä mieltä oli myös pihvinsyöjä. Viini on valmisettu 100% Petit Verdot-rypäleistä:siinä on täyteläinen maku jossa tuntuu tummia marjoja,nahkaa,hentoa vaniljaa  ja mielestäni tuoksusssa tuntui hieman myös puun tuoksua.  Gemstone-viini tulee Etelä-Australiasta Gemtree-viinitalosta joka  panostaa viinien laatuun ja tuottaa useita luomuviinejä.Tässä oli alkoholipitoisuus myös aika korkea eli 14,5 %. Viini löytyy Alkon valikoimista tuotenumerolla 482977 .
Tuo Leenan munakoiso oli niin hyvää......

Viini saatu testattavaksi täältä.

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Mustaherukka-kookospuikot

Helteisellä säällä tekee vähemmän mieli kokata  lämmintä ruokaa;sen sijaan kaikki kylmät jutut maistuvat.Kuten erilaiset jäätelöpuikot...Näissä laktoosittomissa puikoissa olen käyttänyt pohjana kookosmaitoa ja makeutus hoitui hunajalla. Pidän paljon mustaherukan mausta ja se onkin marja jota helpoimmin ja edullisimman löydän täällä marketin pakastekaapeista.

Mustaherukka-kookospuikot (2 -3 kpl )
  • 1 dl mustaherukoita (pakasteena tai tuoreena)
  • 1,2 dl kermaista  kookosmaitoa tai kookoskermaa
  • hunajaa tai muuta makeutusta maun mukaan
Puikoista tulee sitä parempia mitä rasvaisempi kookosmaito/kerma on ,eli i laitoin tähän purkin yläosaan kylmässä jähmettyneen kermaosan ja sitten loput nestemäisenä kookosmaitona.
Herkullisilta näyttivät myös asuinkaupunkini uuden jäätelöpaikan sorbetit.Olen viime aikoina pitänyt enemmän sorbettijäätelöistä kuin maitopohjaisista jäätelöistä.
Ihana oli myös Tötterön puolukkasorbetti Helsingissä:)

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Taivaallisen hyvä Tom Kha Gai -keitto tofulla ja arvonta!

Sain hieman ennen Suomen-matkaa meiliä Raisiossa sijaitsevasta, thaimaalaiseen ruokaan erikoistuneesta Thai Food Market Raisiosta. Joku aika sitten kauppa avasi myös nettikaupan ja Thai Food Marketin Petri kysyi olisinko kiinnostunut kokeilemaan jotain heidän tuotepakettiaan. Minähän rakastan aasialaista ruokaa ja etenkin thaimaalaisen keittiön makuja joten ilahduin yhteydenotosta. Tarkistelin Thai Food Marketin nettikauppaa joka on ilahduttavan selkeä ja hyvin laadittu ja pidin erityisesti osiosta  jossa on thai-reseptejä  joihin käytettävät tuotteet on laitettu valmiiksi paketiksi,eli reseptiin tulevat ainekset saa tilattua yhdellä klikkauksella; onpa kätevää:) . Päätin valmistaa Tom Kha Gai-keiton,joka on kookosmaitopohjainen kanakeitto mutta omani tein vegaanisena eli tofulla.Koska Tom Ka Ghai -keiton aineksissa on tuoretavaraa kuten galangal-juurta, chilejä ym.  tein tilauksen edellisenä päivänä ja postin lähetysseurannan kautta seurasin paketin kulkua perille. Paketissa oli kaikki tarvitsemani ainekset keittoa varten paitsi tofua ja salottisipulia,joita ostin erikseen . Paketin ainekset olivat runsaat ja suurin osa keiton  aineksista kuten kaffirlimelehdet,sitruunaruoho, galangal,chilit,limemehu sekä kalakastike riittävät useaankin keittoon. Keitosta tuli aivan taivaallisen hyvää;niin hyvää että tein sitä vielä pari kertaa lisääkin seuraavina päivinä,siihen tuli kerta kaikkiaan himo! Makujen harmonia oli aivan mielettömän herkullinen ja aromaattinen ja kaffirlimen lehtien tuoksu tuntui pitkään keittiössä. 

Tom Kha Gai -keitto (tofulla)
Ohje Thai Food Marketin nettikaupasta,pienin muutoksin

  • 300 gr kiinteää tofua,kuutioituna
  • 4 palaa Galangalia ohueksi viipaloituna
  • 1 sitruunaruohon varsi (leikataan vinosti ja murskataan)
  • 5 kaffirlimen lehteä (silputtu)
  • 5 punaista Thai chiliä
  • 5 Thai salottisipulia (murskataan)
  • 1 tölkki kookosmaitoa + loraus kermaa noin 2 dl
  • 3 rkl tuoretta limen mehua
  • 2 tl kalakastiketta
  • 1 purkki sieniä
Ohjeet:
1. Kuutioi tofu
2. Kaada kookosmaito pannulle ja kiehauta se.
3. Lisää sitten sitruunaruoho, salottisipulit, korianteri, Galangal ja silputut limetin lehdet.
4. Hauduta miedolla keskilämmöllä.Lisää tofu ja sienet
5. Kun keitto alkaa taas kiehua, sammuta lämpö.
6. Lisää lopuksi Thai chili, korianteri, limetin mehu, sekä kalakastike.
7. Tarjoile keitto kuumana.

Tein keiton pienin muutoksin: jauhoin galangalin,kaffirlimen lehdet,chilit,sitruunaruohon sekä salottispulin tahnaksi,jota sekoitin kookosmaitoon kun se alkoi kiehua.Thai Food Marketin  ohjeessa lisätään kermaa kookosmaitoon mutta minä ohensin sitä vedellä. Minusta myös kalakastikkeen määrä oli kaupan ohjeessa liian pieni,joten maistelin ja lisäsin sitä kunnes maku tuntui hyvältä. Lisäsin myös hieman tuoretta korianteria sekaan lopppuvaiheessa.
Voi itku miten herkullinen keitto! Tänne palattuani halusin taas tehdä tätä ihanaa keittoa ja menin torin aasialaiseen kauppaan. Tyrmistykseni ja pettymykseni oli suuri kun ilmeni että galangalia ja kaffirlimen lehtiä saa täällä Israelissa vain kuivattuna;mikä on harmillista  sillä  etenkin kaffirlimen lehdet menettävät kuivattaessa aromiaan:  kuivausprosessissa haihtuu lehdissä oleva öljy josta aromi tulee.Minulle sanottiin että kaffirlimen lehtiä ei saa tuoda tänne pakastettuna koska niissä voi olla aasialaisen itikan aiheuttamaa sairautta,joka voi olla uhka paikallisille sitrusviljelmille. Tosin kuulin että muutama kasvitarha myy nuoria kaffirlimen puita,mutta en ole koskaan nähnyt niitä täällä tuoreina tai pakastettuina.  Galangalia taas on täällä kasvatettu,mutta se kuulemma kasvaa täällä liian pieneksi.Sitruunaruohoa sen sijaan saa helposti,sitä kasvatetaan täällä. Onneksi Suomeen voi rauhassa tuoda thaimaalaisen keittiön tuoreita aineksia.
Ja samalla arvotaan blogissa  yksi Thai Food Marketin "kaikki tuotteet yhdellä klikkauksella" -paketti. Laittakaapa kommenttiin minkä reseptin tuotepaketin haluaisitte jos voittaisitte arvonnan. Voittaja arvotaan sunnuntaina 26 heinäkuuta.Muistakaa lisätä sähköpostiosoitteenne kilpailukommenttiin.

Tuotteet keittoa varten saatu Thai Food Market Raisiosta.

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Balsaminen omenahillo ja vähän muutakin

Tällainen hieman erilainen hillo oli ollut mielessäni jo  pitkään ja nyt sain sen keitettyä;lämpimästä säästä huolimatta.Kun balsamietikkaa ja sokeria keittää kokoon tulee siitä herkullisen makuista  balsamisiirappia ja tässä omena vielä täydentää makua tai balsamisiirappi omenan makua.Hillosta tuli herkullinen: ei liian makea ja se sopii mainiosti juustojen seuraksi mutta myös leivän päälle tai jäätelöä /jugurttia maustamaan.Etikkainen makuhan häviää keittäessä kokonaan pois.

Balsaminen omenahillo
  • noin 700 gr kuorittuja ja pieneksi kuutioituja omenia (käytin Granny Smith-omenia)
  • 5 rkl balsamietikkaa
  • muutama ruokalusikallinen sitruunamehua
  • Atamonia purkkien huuhteluun
  • 3½ dl ruokosokeria + 3 rkl ruokosokeria
  • hieman yli puoli tl Melatin hilloamisainetta
Omenat kuoritaan ja leikataan pieniksi palasiksi. Laitoin ensin pelkästään omenakuutiot ja sitruunamehun kattilaan ja annoin  omenien  pehmentyä hieman,jonka jälkeen lisäsin balsamietikan. Annoin omenien pehmentyä lisää ja kiehua etikan kanssa muutaman minuutin jonka jälkeen lisäsin sokerin,sekoittelin hyvin ja alensin lämpötilaa. Loput sokerit (3 rkl ) sekoitin Melatin hilloamisaineen kanssa ja lisäsin vasta loppuvaiheessa. Annoin nesteen kiehua kokoon;siinä prosessissa omenien väri muuttui tummaksi.Kun nestettä oli vielä jonkun verran jäljellä lisäsin sokeriin lisätyn Melatin hilloamisaineen ja annoin hilloni kiehua vielä muutaman minuutin ,kunnes lähes kaikki neste oli haihtunut pois. Hilloin annetaan jäähtyä jonka jälkeen sitä säilötään Atamonilla huuhdelluihin purkkeihin. Toin nyt Atamonia mukanani: ennen Suomen matkaani loppuun käyttämäni mustikkahillo oli säilynyt sillä huuhdelluissa purkeissa kuin juuri tehtynä muutaman vuoden.Viime vuonna olin ostanut Melatin hilloamisainetta,joka sopii sellaisille hilloille joiden sokerimäärä on pienempi,kuten tämän omenahillon.Oikeastaan Atamonin olisi tässä voinut jättää pois sillä Melatinissa on myös säilöntäainetta.
Kauniin läpikuultavat omenakuutiot sopivat  niin moneen...
Ennen Suomen matkaa olin laittanut rommilla maustettua aprikoosihilloani jugurtin kanssa raikkaiksi puikoiksi,jotka muistin kotiin palattunai. Olivatpa raikkaan makuisia!

P.S, Kesäkuun lopussa olin mukana ruokakierroksella Helsingissä. Siitä voi lukea täällä,englanniksi.,

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Mitä ulkosuomalainen syö Suomessa ja Prisman kauppakassi-kokeilu

Sain nyt Suomessa ollessani tilaisuuden kokeilla Prisman kauppakassia ja arvatkaapa mitä ulkosuomalainen tilasi kauppakassiinsa? No tietenkin sellaisia tuotteita mitä ei asuinmaastaan helposti saa eli kuvassa näkyviä tuotteita kuten lohta eri muodoissa, ruisleipää, Fazerin suklaata,leipäjuustoa ja silliä. Herkullisia suomalaisia tuotteita:)
Minun tilaamani kauppakassi oli noutokassi jonka  hain Kannelmäen Prisman noutopalvelusta.Tilaus tehdään Foodie-sivustolla  ja tilaaminen onnistuu helposti myös puhelimen avulla Foodie-aplikaatiolla:tein tilauksen bussissa matkalla Jyväskylästä Helsinkiin.  Foodien sivusto on selkeä ja helppokäyttöinen: tuotteet on jaettu aiheittain, kuvat ovat selkeitä ja tuotteita on helppo lisätä ja poistaa listalta. Kun tilaus on tehty siitä tulee tilausvahvistus sähköpostiin. Huomasin tosin  liian myöhään  että tilaus tulee tehdä jo edellisenä päivänä ja jos tilauksen haluaa samalle päivälle  tulee siitä pieni lisämaksu. Tilausta voi muokata kunnes sitä lähdetään keräämään.
Hain noutokassini Kannelmäen Prisman noutopisteestä, jossa palvelu oli mitä ystävällisintä.
Tilaukseeni kuului myös muutama pizza jotka tehtiin Kauppakeskus Kaaren La Famigliassa ja kiidätettiin höyryävän kuumina kauppakassin  noutopisteeseen, jossa ne säilyvät lämpiminä. Minulle soitettiin ja kysyttiin koska tulen hakemaan  pizzat joten noudin pizzat  pian sen jälkeen kun ne olivat tulleet uunista ulos.
Pizzat olivat kuumia vielä poikani luo tullessa mutta Gambretto-pizzassa olisi voinut olla enemmän täytteitä. Myös 13 euron hinta on ehkä  korkea noutopizzasta , mutta pizzojen hinta laskee jos niitä tilaa useamman: esimerkiksi jos tilaa 3 pizzaa tulee yhden pizzan hinnaksi 10 euroa. Nyt kuitenkin kannattaa tilata pizza  Kauppakassista sillä 13.7 -2.8 saa pizzan mukana  2 x 1,5 l Coca -Colaa kaupan päälle.

Entä mitä pidin kauppakassipalvelusta? Pidin  paljonkin ja voisin kuvitella  käyttäväni palvelua, sillä se on kiireisen ihmisen pelastus kun ei ehdi kierrellä kaupassa. Tilaus on helppo tehdä, palvelu pelaa ja tuotteet olivat juuri sitä mitä olin tilannut  ja noutoajanhan  voi valita kunhan muistaa tehdä tilauksen päivää ennen haluttua noutoa. 

Yhteistyössä SOK/Prisman Kauppakassi