Minulla on näköjään nyt menossa jonkinlainen Thaimaa-kausi sillä tälläkin lettuohjeella on juurensa Thaimaassa,jossa en ole koskaan ollut mutta jonka keittiön makuja rakastan. Gluteenittomat ja laktoosittomat kookoslätyt ovat helppotekoisia ja ne voi tarjoilla ihan miten haluaa:tässäkin olisi maistunut vaikka mansikkahillo kookoskerman kanssa mutta minun lättyni saivat lisämakua paahdetusta kookoksesta ja kookossokerissa karamellisoiduista ananaspaloista.
Gluteenittomat ja laktoosittomat kookoslätyt
- 2 kananmunaa
- 2 dl riisijauhoa
- 3 rkl ruoko-tai kookossokeria
- 4 dl kookosmaitoa
- öljyä páistamiseen (ei-vegaaniversiossa voin ja oliiviöljyn sekoitusta)
- muutama rkl paahdettuja kookoshiutaleita
- 1 dl ananaskuutioita
- 3 rkl kookossokeria
Sekoita kaikki ainekset kookoshiutaleita,öljyä,ananasta ja kookossokeria lukuunottamatta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi ja löysäksi taikinaksi.Anna seoksen seistä n, 15 minuuttia.Sekoita ja varmista ettei riisijauhoa ole painunut astian pohjalle. Lämmitä öljy paksupohjaisessa paistinpannussa ja paista lätyt suhteellisen korkeassa lämpötilassa ohuehkoiksi lätyiksi niin että molemmat puolet ovat ruskistuneet.
Nämä maistuvat vaikka minkä kanssa.Lätyt voi myös taittaa ja täyttää vaikka hillolla ym.
Paahdoin päälle muutaman ruokalusikallisen kookoshiutaleita. Lämmitin pannussa kookossokeria ja karamellisoin siinä hetken ananaspaloja.Kookossokerista tulee ihana maku:)
Täällähän avattiin vajaa viikko sitten Sarona Market;Tel Avivin keskustan alueella sijaitsevassa Saronan Sarona Market:suuri kulinaarinen keidas;ruokahalli joka hyvin voi kilpailla Barcelonan Bouqerian ja Lontoon Borough Marketin kanssa. Täällä olen kirjoittanut (ja kuvannut) lisää tästä upeasta ruokahallista.
Voi miten herkullisen näköisiä lettusia <3
VastaaPoistaAlkoi muuten tekemään mieli nyt viikunoita.
Outi:kiitos,herkullisia olivatkin:) viikunoita,ne ovat täällä nyt sesongissa joten pitäisi mennä niitä ostamaan,
PoistaTuli vesi kielelle. Kookossokeri on mulle uusi asia, en ole käyttänyt.
VastaaPoistaAllu:) kookossokeri on hyvää ja hyvä vaihtoehto tavalliselle sokerille. Jos tulee vastaan niin suosittelen kokeilemaan,
PoistaHerkullisen näköisiä. Näitä aineksia meiltäkin löytyy. .
VastaaPoistaKiitos Unelma:) Kerro sitten mitä pidit
PoistaHeidi:kiitos:) Ananas ja kookos tosiaankin sopivat yhteen ja tuosta kookossokerista tuli vielä vähän toffeista makuakin:)
VastaaPoistaMehevän houkuttelevia ja mainioista aineista, joista suurinta osaa löytyy usein kotoa. Pitäisipä hankkia tuota kookossokeriakin ja testailla näitä lettusia. :)
VastaaPoistaMustikkatyttö:aika simppelit ja helposti löytyvät ainekset tuossa onkin:) Kookossokeri on ihanaa,mutta jos sitä ei ole niin voi käyttää hyvin muitakin makeuttajia:)
PoistaVilka fräscha smaker, mums!
VastaaPoistaHovkonditorn:tack snällä du:) De här gick igen till grannens dotter som inte tål gluten eller laktos,
PoistaThat looks great Yaelin-not like it is missing anything at all! :D
VastaaPoistaLorraine;thanks ,very good in spite of;D
PoistaVihdoin pääsin kirjoittamaan ohjeen ylös!
VastaaPoistaOlen kyllä tehnyt vastaavia kookoslettuja banaanijauhoilla, mutta ananas tekee tähän kivan säväyksen!
Kiitos taas herkullisesta ohjeesta!
Susanna:) Banskujauhoja en olekaan koskaan kokeillut,pitäisi joskus kokeilla niitä.Ja ole hyvä vaan:)
PoistaHuomauttaisin kylläkin, että resepti ei ole vegaaninen koska siinä on kananmunia. Vegaaniseen ruokavalioon ei kuulu mikään eläinperäinen, eli kananmunat, maitotuotteet, liivate, hunaja, jne. Kunhan kanamunat jättää pois niin varmasti tulee herkullisia vegaanisia lettuja! :)
VastaaPoistaHups, minulle onkin tullut tuohon kunnon möhläys, kiitos että huomasit, toki tiedän mikä on vegaania kun olin itse sellainen useitakin vuosia. Menenkin korjaamaan sen kunhan pääsen koneen ääreen. Ja totta, kananmunat voi korvata vaikka psylliumilla tai pellavansiemenjauheella
Poista