Kesäkurpitsakin on niin moníupuolinen kasvis ja sopii vaikka leivän levitteeksi. Täälläpäin tämäntapaisia tahnoja löytyy myös markettien kylmähylllyistä,mutta tein tästä oman versioni, On tosi hyvää leivän päällä:)
Kesäkurpitsatahna
- Kesäkurpitsaa noin 600 gr (2 kesäkurpitsaani painoivat sen verran ennen kantojen poistoa)
- 1 keskikokoinen sipuli
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
- suolaa,pippuria
- kevätsipulin vihreitä varsia
- 3 rkl oliiviöljyä paistamiseen +1 rkl tahnan joukkoon
Tähän tahnaan ei tarvitse monta ainesta...kuvassa on 2 kananmunaa mutta tahnaan päätyi lopuksi vain yksi.
Keitä kananmuna kovaksi ja jäähdytä se. Silppua sipuli,lämmitä 3 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista sipulia keskilämmöllä,välillä sekoittaen,kunnes sipuli on muuttunut kullanruskeaksi. Sipulin paistuessa raasta kesäkurpitsat (kuorineen) raastimen karkealla terällä. Purista niistä jonkun verran nestettä pois.Kun sipuli on paistunut kullankeltaiseksi.lisää kesäkurpitsaraaste,sekoittele hyvin,lisää jonkun verran suolaa ja mustapippuria ja peitä pannu kannella , Alenna paistolämpötila minimiin. Anna kesäkurpitsa-sipuliseoksen paistua kannen alla noin 15 minuuttia ja käy välillä kääntelemässä seosta. Ota kansi pois,nosta hieman lämpötilaa ja paista kunnes kaikki nesteet ovat haihtuneet pannusta.Laita tämän jälkeen seos yhdessä kananmunan ja oliiviöljyruokalusikallisen kanssa monitoimikoneeseen tai jauha seos sauvassekoittimella tahnamaiseksi. Maista ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. Anna tahnan jäähtyä,mieluiten yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua ja koristele tahna kevätsipulin vihreästä varsiosasta leikatuilla paloilla.
Tahna oli hyvää spelttipitan sisällä:)
Kävin eräänä päivänä HaTikva-torilla ,joka sijaitsee Tel Avivin HaTikva(toivo) kaupunginosassa. Harvemmin tulee sinnepäin lähdettyä,se on hieman kauempana eikä ihan yhtä monipuolinen kuin Carmel-tori,mutta myös se on käymisen arvoinen, Koska tori sijaitsee köyhemmällä alueella myös hinnat ovat usein Carmel-torin hintoja alemmat. HaTikvan kaupunginosa alkoi amerikkalaisten ja saksalaisten protestanttien perustamana kylänä ja yksi sen asukkaista oli Almira Steinbeck;kirjailija John Steinbeckin isoäiti. Torilla kuvaamani kuvat olen ottanut puhelimeni kameralla.
Kaktushedelmiä
Vesimelonit ovat nyt parhaimmillaan;kuumuus tekee niistä vieläkin makeampia.
Heti torin alkupäässä on jemeniläinen leipomo josta ostin tämän saluf-eli jemeniläisen pitaleivän,joka ei nimestään huolimatta ole lainkaan kuin tavallinen pitaleipä vaan erittäin herkullinen litteä leipä.Tätä ei ole ihan helppo valmistaa kotioloissa mutta tuttavani Liz on täällä kertonut ja videoinut leivän tekoprosessin ja sieltä myös löytyy tälle jonkinlainen ohje.
Saluf osoittautui erinomaisen hyväksi pizzapohjaksi(vaikka yleensä suosin ohutta pohjaa) ja tavallisen tomaattikastikkeen sijaan päällä oli matbuhakastiketta, fetajuustoa ja pestoa.
Mielenkiintoinen resepti! Sinulla on kyllä tosi houkuttelevat kuvat :)
VastaaPoistaMarika;Kiitos,se hyvin paahdettu sipuli antaa kivasti makua tälle tahnalle:) Ja kiitos kiitos:)
PoistaVoi mitä kuvia taas kerran. Pitää ensi kerralla varata kuolalappu kun alan blogiasi lukemaan.
VastaaPoistaMä olen vahvasti muuten sitä mieltä, että fetajuusto sopii melkein minkä ruoan kanssa tahansa.
Mukavaa viikonloppua!
Voi kiitos Outi:) Feta on tosiaankin niin monipuolinen,itsekin
Poistalaitan sitä vähän sinne sun tänne...Hyvää viikonloppua sinnekin!
Yksinkertaisen yllättävä ohje , jota kokeilen pikimmiten. Kesäkurpitsa kun yksinään on melko mautonta ja tosi kevyttä syötävää. Herkullisia torikuvia.:))
VastaaPoistaJatta> tähän tosiaankin tarvitsee vain muutaman aineksen:) Kesäkurpitsasta saa aika kivasti tehtyä kaikenlaista:) Ja kiitos,toreilla on aina niin kiva kuvata:)
PoistaJa taas laitoit reseptin, joka pitää laittaa kokeiluun! Kylmästä kesästä huolimatta meillä alkaa olla kesäkurpitsoita ihan hyvä määrä ja mikäs parempi juttu kuin kokeilla jotain uutta! Feta voisi muuten toimia tuolla kesäkurpitsatahnassakin... :) Ihanaa viikonloppua! :)
VastaaPoistaMaria:) kiva kun teillä on kesäkurpitsoja ja muutakin omasta takaa:) Feta tosiaankin sopii myös hyvin tuohon. Kiitos,meillä on jo huomenna arki mutta oikein ihanaa sunnuntaita sinne:)
PoistaMä aion kokeilla tätä. Täällä on kesäkurpat nyt vaan euron/kilo!
VastaaPoistaTaru.no teillä onkin edulliset kesäkurpitsat:)
PoistaKokeillaan! Teen myos semmosta kokkelia, etta paistan sipulit ja kesakurpitsat ja lisaan siihen pari raakaa munaa ja kypsyttelen. Mausteeksi tahan sopii myos tilli.
VastaaPoistaAnu,tein sellaista kerran mutta siitä versiosta en oikein tykännyt.
PoistaTahna kuulostaa tosi hyvältä, kokeiluun menee täälläkin! Kivaa viikonlopun jatkoa!
VastaaPoistaAnu:kiitos,leivän päällä tosiaankin maistui:) Kiitos samon ,meilläpäin tosin viikonloppu loppui jo.
PoistaDet där hade jag gillat, zucchini är gott och passar att ha i mycket. Pizzan ser också så god ut. Ha en fin söndag!
VastaaPoistaHovkonditorn:;det tror :) Zucchini är gott på så många sätt:) Äter mycket sällan pizza men nu var den ganska god med jemeniska pitan. Tack det samma:)
PoistaKivan kuuloinen ohje! Tänä kesänä ei ole vielä tullut ylitarjontaan kesäkurpitsoista, olen saanut syötyä ne maalta sellaisina juuri sopivan kokoisina ja makeina viisisenttisinä. Toivottavasti vielä ehtii kasvu kiihtyä ennen kuin yöhallat tulevat. Suomalainen kesä, ei koskaan toista kaavaa :)
VastaaPoistaMerja:kiitos:) pikkuiset kesäkurpitsat ovat ihania,ihan sellaisenakin syötynä:) Toivottavasti tosiaankin ehtivät myös kasvaa suuremmaksi ennen öitten kylmenemistä. Totta,sitä ei tiedä yleensä koskaan etukäteen millainen kesä tulee;täällä sen sijaan tietää aina että kesä on kuuma kuuma ja kostea ja aurinkoa ihan liikaakin;D
PoistaValmistin eilen perheemme sunnuntain lounaalle tuota kesäkurpitsatahnaa. Se oli helppo valmistaa ja maistui tosi hyvältä. Konstailettomista ja yksinkertaisista aineista syntyi maukasta ruokaa pöytään ������
VastaaPoistaTosi kiva kuulla Katja ja kiitos kun tulit siitä kertomaan:)
Poista