Sivut

torstai 27. elokuuta 2015

Party food-suklaamaapähkinäruudut

Ohjeen näille supernäteille maapähkinäsuklaaruuduille näin täkäläisessä ruokasivustossa mutta ohje oli lainattu  amerikkalaiselta sivustolta.  Pidän paljon maapähkinävoista ja kun tässä oli vielä suklaata....maapähkinän ja suklaan liittohan on hurjan hyvä:) Päätin tehdä näitä tytölle jonka ohjaaja olen ollut muutaman vuoden ja jonka syntymäpäivä on viikonloppuna;hänkin pitää suklaasta ja maapähkinävoista. Maapähkinäruutujen valmistus  on helppoa sillä nämä valmistuvat uunitta..Pääaines ruuduissa on maapähkinävoi ja se  tuntuukin ruuduissa ,ja sileä maapähkinävoi on paras vaihtoehto näille..Kaikista parhaiten ruutujen valmistus hoituu monitoimikoneella.

Suklaamaapähkinäruudut
Maapähkinäkeksipohja:
  • 200 gr keksejä (Marie-keksejä/Petit Beurre-keksejä/graham-keksejä)
  • 120 gr maapähkinävoita
  • 70 gr voita,sulatettuna
Suklaakerros
  • 200 gr tummaa suklaata 
  • 30  gr maapähkinävoita
Maapähkinämarmorointi
  • 30  gr maapähkinävoita
Voitele ensin kevyesti  pohja 20x20 sentin astiassa ja aseta leivinpaperia päälle.Sulata voi maapähkinäkerrosta varten.Jauha keksit hienoiksi murusiksi Lisää maapähkinävoi ja sulatettu voi ja jauha seos tasaiseksi massaksi. Seos kaadetaan astian pohjalle ja tasoitetaan tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa  maapähkinävoin kanssa ja sekoita tasaiseksi.Kaada suklaamassa maapähkinäkeksikerroksen päälle.Sulata 30 gr maapähkinävoita  juoksevaksi ja kaada sitä sinne tänne suklaakerroksen päälle. Marmoroi pinta.

Ja jotta ohje olisi todella havainnollinen niin tässä teko-ohjeet,musiikilla.

Muutama vinkki :

  1. Käytin makeuttamatonta maapähkinävoita ja koska suklaakin oli 70% suklaata,oli makeus näissä ihan minimissään. Eli jos nähin haluaa kunnolla makeutta niin kannattaa valita tummaa  suklaata jossa on vähemmän prosentteja kuin tuo käyttämäni 70% suklaa,ja makeutettua maapähkinävoita tai sitten lisätä pohjakerrokseen hieman tomusokeria.
  2. Osan tummasta suklaasta voisi korvata valkosuklaalla,mikä antaisi näille enemmän makeutta.
  3. Oikeastaan nämä eivät kauheasti makeutta kaipaakaan. Palaset ovat aika tuhteja.
  4. Minusta paras tapa tarjota näitä on leikata ne suupalan kokoisiksi  palasiksi.Kiva ja nätti tarjottava juhlilla tai ruokatuliainen.
Muutama viikko sitten tein myös Aleksanterinleivoksia. En ollut koskaan ennen tehnyt niitä ja ovat kyllä tosi hyviä.Ohjeena käytin Arlan ohjetta.

32 kommenttia:

  1. Ooh, tuollaiset maapähkinävoiherkut ovat kyllä aivan vastustamattomia! Näyttävätkin tosi hienoilta marmoroinnin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:käytän tosi paljon maapähkinävoita esim, aasialaistyylisissä kastikkeissa ja muutenkin pidän siitä.Tuon voisi veganisoida vahtamalla voin vaikka kookosöljyyn tai kaakaovoihin.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Campasimpukka:kiitos,tuo marmorointi teki niistä tosi nättejä:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Matkatar:kiitos ihanainen:) Tuota videota kun katsoo niin tuollaisen tekee helpostikin:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Rommirusina:kiitos:) Tuo marmorointi teki niistä tosi kauniit:)

      Poista
  5. Mä aloin ihan vakavissani miettimään, että onko laillista laittaa tällaisten herkkujen kuvia tänne blogiin. :D
    Oikeasti nämä näyttävät niin herkullisilta. Pitäisiköhän ostaa matka sinne, niin voisit tehdä mulle muutamia blogissa näkyneitä herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:apua mitä teen;D Oli kyllä tosi hyviä. Laitoin piiloon että pystyn pitämään ne sunnuntaihin asti kun menevät sille ohjattavalleni. Hih,olis kyllä kiva kokata sulle:)

      Poista
  6. Åh, bästa kombon ju! Vill ha :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn> absolut en av de bästä kombon<D

      Poista
  7. Jael rakastaisin noita, aion tehdäkin jossain kohden kun tulee vieraita. Jos teen itselleni syön kaiken. Pakko olla jotain aivan mielettömän hyvää. Kauniitakin vielä. <3

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia: varmastikin rakastaisit.Eilen maistoin yhtä ja aamulla kahvin kanssa söin siitä loput,oli vielä parempi seuraavana päivänä.Toivottavasti näiden saajakin tykkää.. Kiitos,tuo marmorointi teki näistä tosi nätit:)

      Poista
  8. Oi joi - täällä se herkkulakkoa taas kerran aloitteleva kuolaa houkustusten perään;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess:Tsemppiä vaan herkkulakolle,ei ole helppo juttu;D

      Poista
  9. Kyllä on nättejä! Ja näyttää vielä nätimmältä kun luin ettei nuo ole sellaisen hampaissan narskuvan makeita ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja:;itsekin noita ihailin:;) Ja kun en pidä kauhean makeasta niin minusta nuo olivatkin tosi hyviä:)

      Poista
  10. Oi mahdoton, mikä herkkua - nam nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nina:tosi herkkua,toivottavasti saajakin tykkää:)

      Poista
  11. Vau, nämä ovat varmasti superherkkua. Olet niin ihanan taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:kiitos:) Jos tykkää maapähkinävoista niin ovat tosi herkkua:) Tuon videon kanssa oli kyllä helppo tehdä näitä:)

      Poista
  12. Kauniita leivoksia!!
    Kuulostaa niin namilta ja resepti oikein musiikin kera ilahdutti!
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna:kiitos ja hyvää viikonloppua sinullekin:) Videoohje olikin tosi havainnollinen:)

      Poista
  13. Näyttää todella hyvältä - molemmat. Aleksanterit ovat yksi lempiherkuistani ja luulenpa että nuo toisetkin putovat samaa kategoriaan. Ei noista aineista voi tulla mitään muuta kuin todella hyvää! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria:) Lapsuudessa Aleksanterit kuuluivat lempileivoksiini enkä ollut aikoihin syönyt niitä,niin tuli tehtyä ja hyvät ovatkin:) Niinkuin myös nuo maapähkinäiset:)

      Poista
  14. Todella herkun näköisiä :). Maapähkinävoi ja suklaa muodostavat kyllä yleensä kauniin makuliiton, joten voin kuvitella näidenkin makua jo. Ehkä jossain vaiheessa "joutuu" testaamaan ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Celebration Treats4U>kiitos:)Todellakin hyvä makuliitto,kaikista parhaiten se toimii valkosuklaan kanssa,jos maapähkinävoi ei ole makeutettu.

      Poista
  15. Näyttää niiiiiiin hyvältä!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista