Sivut

lauantai 3. lokakuuta 2015

Aasialaisten makujen munakoisoherkkua

Olen suorastaan koukkuuntunut tähän munakoisruokaan;on sen verran hyvää., Tein tätä nyt en muista kuinka monetta kertaa ja joka kerta tämä on ollut yhtä hyvää. Munakoisosta on moneksi.....
Tein tätä munakoisosta jonka leikkasin pituussuuntaan  mutta yhtä hyvin munakoison voi leikata pyöreiksi viipaleiksi.

Aasialaisten makujen munakoisoherkku

  • 1 munakoiso
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • noin 1 tl chilijauhetta
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 vihreä chili (punainenkin käy)
  • 1,5 rkl oliiviöljyä 
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1,5 rkl  limetin mehua
  • 1,5 tl tummaa sokeria
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • mintun ja korianterin lehtiä
Pese ja kuivaa munakoiso ja leikkaa se ohuehkoiksi  viipaleiksi pituussuuntaan.Sekoita soijakastike,kalakastike,3 rkl oliiviöljyä sekä chilijauhe keskenään ja voitele munakoisoviipaiden molemmat puolet.Asettele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda viipaleita uunissa grillivastuksen alla 225 C -asteessa  kunnes munakoisot ovat saaneet kunnolla väriä ja pehmentyneet. Munakoisojen ollessa uunissa poista chilistä siemenet ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Tee sama valkosipulien kanssa. Paista chili-ja valkosipulikuutioita öljyssä muutaman minuutin kunnes ne pehmenevät.Ota pannu pois tulelta ja lisää sokeri,limetin mehu sekä seesamiöljy ja jos munakoisojen voitelusta jäi jäljelle kastiketta lisää sekin joukkoon. Asettele paahdetut munakoisoviipaleet laakeaan astiaan ja kaada liemi kuumien viipaleiden päälle.Anna viipaleiden marinoitua ja ripottele sen jälkeen päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Lisäsin hieman minttua mutta olisin lisännyt tuoretta korianteria jos olisin muistanut ostaa sellaista....
Hurjan hyvää.....
Ensimmäisellä kerralla näitä tehdessä leikkasin viipaleet liian ohuiksi ja ne hajosivat. Eli kannattaa leikata viipaleet noin puolen sentin paksuisiksi.Mutta hyvää tämä oli tällaisenakin.....

25 kommenttia:

  1. Ja, aubergine är så gott och den här maträtten låter mycket god!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:och man kan göra aubergine på så många sätt:)

      Poista
  2. Näyttääpä taas niin herkulliselta. Pitäisi opetella syömään tuota munakoisoakin enemmän. En ole kuin moussakassa sitä syönyt.
    Mukavaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos Outi,on kyllä tosi ihanaa tällä tavoin laitettuna:) Munakoisosta on moneksi:) Kiitos,samoin sinulle!

      Poista
  3. Ihana resepti! Tama lahtee heti kokeiluun, munakoiso taipuu niin moneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:kiitos:) Munakoiso on kyllä niin hyvää:)

      Poista
  4. Onpas kivan olonen resepti. Munakoiso on hyvä raaka-aine oikealla tapaa valmistettuna, tämä vaikuttaa herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:kiitos:) Tosiaankin;munakoison voi myös pilata mutta oikein valmistettuna se on todellista herkkua:)

      Poista
  5. kuulostaa hyvältä, aion kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu:tosiaankin hyvää,niinpä olenkin tehnyt tuota jo useamman kerran.

      Poista
  6. Näyttääpä todella herkulliselta reseptiltä. Testaukseen =)

    VastaaPoista
  7. Rakastan munakoisoa! Meidän Antti muuten spottasi tämän ohjeen ja sitä onkin tulossa to do-listalle piakkoin. Ihan superherkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:niin minäkin,voisin melkein elää vain sillä;D Superherkullista onkin:)

      Poista
  8. Munakoiso on kyllä hyvää ja itsekin tykkään sitä juuri tällä tavoin pitkittäin leikattuna ja uunipaahdettuna eri tyyppisin maustein. Viimeksi kokeilin sitä tofu-reseptissäsi ollutta quinoakuorrutetta munakoisopihveihin ja toimii todella hyvin. Kiitos inspiraatiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;munakoiso imee tosiaankin kivasti siihen lisättyjä makuja ja on niin hyvää just tuolla tavoin tehtynä.Ja kiva että siitä quinoakuorrutteesta löytyi inspistä;taidankin kokeilla sitä munakoisonkin kanssa:)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Hellan ja Viinilasin välissä:tosi hyvä kombinaatio:)

      Poista
  10. Kiva saada uusia ohjeita, joissa tuttuja raaka-aineita. Kiitos! Pistän harkintaan!

    VastaaPoista
  11. Aah, munakoiso on kyllä NIIIN hyvää! Yleensä vaan paistan sitä pannulla pippurin ja suolan kanssa - mutta nyt kyllä aion kokeilla tuota ohjetta! :)
    http://punainenorvokki.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orvokki:munakoiso on todellakin hyvää,herkkuani:) Ja tosi monipuolista josta voi tehdä vaikka mitä:)

      Poista
  12. En saa oikein koskaan päätettyä tykkäänkö munakoisosta vai en. Joissain se toimii mahtavasti ja toisissa en taas voi sietää sitä. Mikään muu raaka-aine ei auheita tällaista jakoa. Nuo sinun näyttivät taas kyllä hyviltä. :) Mutta niinhän ne aina! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria:minä en muista olenko saanut pahaa munakoisoruokaa mutta toki senkin voi pilata . Mutta tälla tavoin tehtynä on kyllä tosi hyvää:)

      Poista
  13. Oi, mikä munakoisoherkkuannos löytyi täältä myös! :-)

    VastaaPoista