Sivut

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Melkein kokkiohjelmassa ja mielettömän hyvä ja helppotekoinen tahinijäätelö

Viime sunnuntaina maistoin jumalaisen hyvää ja helppotekoista tahinijäätelöä.Olin kokkaustapahtumassa,johon pääsin osallistumaan kiitos Games of Chefs-kokkikilpailuohjelman toisen kauden sivustolle laittamani ruokakuvan ansiosta.Games of Chefs on täkäläinen Tv-ohjelmaformaatti,josta on tehty myös saksalainen versio ja muistaakseni romanialainenkin. 
Tapahtuma pidettiin suuren keittiötavarakaupan yhteydessä olevassa kokkauskurssipaikassa,hieman syrjässä keskustassa,ja tulin sinne tunnin etuajassa. Siellä oltiin juuri kuvaamassa Games of Chefs-ohjelman tuomarin Assaf Granitin kokkaussessiota.Granit on  yksi Jerusalemissa sijaitsevan Machneyuda-ravintolan ja Lontoossa sijaitsevan Palomar-ravintolan perustajista ja keittiömestareista. Machneyuda -ravintolassa kävi Andalusian Auringossa-bloggarikin äskettäin hullaantumassa ruuasta sekä ilmapiiristä. Lontoon Palomar on niittänyt runsaasti palkintoja ja on niin suosittu,että lähiaikoina sille avataan  pienempi sisarravintola Lontoossa.
Osanottajat saivat muistoksi hienot mustat Games of Chefs-essut:)
Lasioven takaa kun seurasi tapahtumia niin näki miten paljon työtä ruokaohjelman teko teettää. Meitä kokkaustapahtuman osanottajia pyydettiin myös allerkirjoittamaan paperi,josta selvisi että koko tapahtuma kuvataan, ja että meitä voi mahdollisesti bongata Tv-ohjelmassa tai Game of Chefs-ohjelman nettisivuilla,FB-sivuilla ym.
Istuimme pitkän pöydän ääressä,(minä Granitin vieressä) ,jossa Granit kokkaili 3 eri ruokaa,samalla kun apukokit (kuvassa) taustalla kokkasivat meille samoja annoksia.Saimme kysyä Granitilta mitä mieleen tulee.
Takaosan keittiötä
Oli muuten hurjan opettavainen sessio. 
Assaf Granit oli todella mukava  ja vastasi kärsivällisesti kaikkien kysymyksiin,vaikka hän viime vuoden Games of Chefs-kaudessa heitteli muutaman kerran kattiloita ilmaan..,,,,
Mutta entä se tahinijäätelö...Se oli niin hyvää! Eli tässä teille ihanan tahinijäätelön ohje,johon ei tarvitse jäätelökonetta .Saamamme ohjeen määrät olivat todella  suuret ,joten olen sen puolittanut,mutta sen voi tietysti tästäkin vielä puolittaa ,koska tästäkin määrästä tulee monen monta jäätelöannosta.

Jumalaisen hyvä tahinijäätelö
  • 11 munankeltuaista
  • 1 litra vispikermaa
  • 450 gr taatelisiirappia
  • 7.5 dl hyvälaatuista tahinia (joka maistuu hyvälle suoraan purkista otettuna)
Tahini ja taatelisiirappi vispataan tasaiseksi. Kerma kiehautetaan (tässä vaiheessa siihen voi halutessa lisätä makuja kuten vaniljaa,mausteita ym.) ja kaadetaan varovaisesti ja vähitellen ,samalla vatkaten,munankeltuaisten joukkoon. Kattila palautetaan liedelle ja seosta keitetään koko ajan vatkaten vielä 5 minuutin ajan. Kattila otetaan pois liedeltä ja kerma-keltuaissekoitukseen lisätään  tahini-taatelisiirappiseos koko ajan vatkaten.Seoksen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi,jonka jälkeen jäätelömassa pakastetaan.Meille tarjotuissa annoksissa tahinijäätelön päälle oli lisätty halvasäikeitä sekä taatelisiirappia.Jäätelöstä saa laktoosittoman korvaamalla kerma vaikka kookosmaidolla,joka tosin vaikuttaa myös makuun.

24 kommenttia:

  1. Onnittelut osallistumisesta Jael ja kiitos hienosta reseptistä, joka on varmasti kokeilemisen arvoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanski:kiitos:) Oli kiva yllätys päästä mukaan tuonne. Ja tahinijäätelö oli tosi hyvää!

      Poista
  2. Mahtava kokemus varmasti.
    Ihanalta näyttää tahini-jäätelö ♡♡♡
    Kivaa keskiviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:oli kiva ja opettavainenkin kokemus:) Ja jäätelö hurjan hyvää:) Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  3. Jannaa!
    Muuten tunnetko taman tahinin?
    http://www.chochmat-haadama.co.il/74144/organic-tahina
    http://www.nizat.com/ProductInfo.asp?ProdId=8183
    fantastisen makuista!!!!!!!!!!!!.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:en ole tuota kokeillut mutta pistän muistiin ja katson kun olen seuraavan kerran Nizat Duvdevanin kaupoissa...Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. Aika kallista se on mutta maista ja jos tiedat parempaa niin kerro!

      Poista
  4. Siis aivan mahtava homma, että olet päässyt mukaan tuollaiseen :) Varmasti upea kokemus ja minä en ole koskaan kuulutkaan tuollaisesta jäätelöstä! Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Souliina:oli kyllä tosi kiva yllätys että pääsin tuohon mukaan:) Opittiin paljon,ja muutenkin kaikkea mielenkiintoista oli siellä. Olen ennen tehnyt jonkinlaista tahinijäätelöä mutta aina halunnut juuri tuon keittiöpäällikön ohjeen ja nythän sen sitten sain:) Kiitos samoin ihanaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  5. Jännittävät hetket....hieno homma !! Jäätelö kuulostaa ihanalta !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli:oli kyllä jännää ja kivaa ,kiitos:) Ja tuo jäätelö,ah!

      Poista
  6. No on varmasti ollut mielenkiintoinen ja inspiroiva tilaisuus, kun pääsee kurkistamaan kulisseihin ja juttelemaan ammatilaisen kanssa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta :oli todella mielenkiintoinen tilaisuus.Totuus on että olisin halunnut toisen tuomarin workshoppiin (ohjelman jokaisella tuomarilla oli peräkkäisinä päivinä tuollainen workshoppi) mutta en keksinyt mitään hänen haasteeseensa.Mutta loppujen lopuksi olen tosi tyytyväinen että pääsin Graninin oppiin muutamaksi tunniksi,.

      Poista
  7. Onnittelut, kuulosti oikein antoisalta ja opettavaiselta kokemukselta! Tahinijäätelö on kiva idea, eipä ole aiemmin tullut vastaan. Oli pakko heti googlata ja taatelisiirappia saa näemmä onneksi ainakin Ruohonjuuresta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:kiitos:) Oli todellakin antoisa kokemus,ja ihana essukin muistona. Tahinijäätelö oli hurjan hyvää! Kiva kuulla että taatelisiirappia löytyy hyvin:)

      Poista
  8. Onnea ja kyllä on ihana paikka ja upeat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:kiitos,oli kiva kun minua onnisti:) Ja kiitos:)

      Poista
  9. Wau miten magee juttu ja tuo tahinijäde, miltä se maistuu, tulee mieleen halva, jota muuten rakastan, mutta onko niissä samaa?

    Ihanaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, seesamihan on myös halvan raaka-aine,joten kyllä tuosta löytyy halvan makua

      Poista
    2. Tiia, seesamihan on myös halvan raaka-aine,joten kyllä tuosta löytyy halvan makua

      Poista
  10. Onnittelut Jael! Sinä olet ollut ihan huipputilaisuudessa ja tuo tahinijäätelö vaikuttaa mielenkiintoiselta. Aurinkoista viikonloppua ja rapsutuksia Bambille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo ihana:) Oli kyllä huikea ja inspiroiva kokemus tuolla. Tahinijäätelö oli ihanaa ja kehitin siitä vegaanisen version joka oli vieläkin parempi,ja tulee vielä blogiinkin . Kiitos,Bambin puolesta:)

      Poista