Sivut

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kukkakaalikakku

Kukkakaalia on täällä viime aikoina saanut niin edullisesti,että sitä on kannettu  kotiin vähän liikaakin;kukkakaalithan vievät paljon tilaa jääkaapissa. Muutama kukkakaali päätyi herkulliseen kukkakaalikakkuun,josta voi leikata kakkumaiset palat. Tähän kannattaa valita hyvä  ja maistuva juusto;kukkakaalikakussani oli sekä Pecorinoa  että lampaanmaitofetaa ,ja maku valmiissa "kakussa" oli herkullinen! Kuvista tosin tuli aika kamalia kun kuvasin kakut huonon valon hetkellä,eikä kakun herkullisuus ehkä tule niin hyvin esille,mutta uskokaa että tämä oli hyvää! Kakku on helppotekoinen,eikä siihen tarvitse paljon aineksia.

Kukkakaalikakku
  • noin 800 gr kukkakaalia murusina (tähän käy pakastettukin kukkakaali)
  • 3 kananmunaa
  • 250 gr raastettua juustoa ,jossa makua (minulla oli Pecorinoa sekä lampaanmaitofetaa)
  • yrttimaustetta,mustapippuria savupaprikaa 
  • ½ kourallinen persiljan lehtiä 
  • oliiviöljyä päälle ja alle
Murusta kukkakaali. Kukkakaalimuruissa on nestettä,joten purista liika neste pois. Sekoita murujen joukkoon vatkatut kananmunat,juustoraaste sekä mausteet.Sekoita tasaiseksi,lisää lopuksi persiljasilppu mukaan.  Vuoraa 20 sentin irtopohjavuoka leivinpaperilla,ja sivele pohja ja reunat öljyllä.Kaada kukkakaalikakkumassa vuokaan ja tasoittele kakun pinta. Sivele pinta oliiviöljyllä. Paista kakkua  200 C-asteen uunissa ,kunnes pinta on saanut hyvn väriä,noin 40 minuuttia,tai enemmän,riippuen uunista.Anna kakun hieman jäähtyä ennenkuin poistat sen irtopohjavuoasta.
Taikinaa jäi hieman yli,joten tein myös muutaman pienen kukkakaalikakun.
Carmel-torin lähelle,kadunkulmaan,avattiin uusi leipomo/kauppa,jolla oli niinkin mielenkiintoinen nimi kuin "Leipomo";D Leipomon kauppapuoli oli sisustettu houkuttelevan näköiseksi;siellä voi myös istua kahvia juomaan ja  salaattibaarikin löytyi sieltä.
Taas niin houkutteleva paikka,miten näitä kestää katsella....
Leivoksia ja jälkiruokia
Tomaattileivät
Focacciat siemenillä

20 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköiset ja kuuloiset kukkakaalikakut. Laitanpa reseptin taas kokeiluun =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta;Kiitos,olikin hyvää,ja minähän niin rakastan kukkista:) Toivottavasti tykkäät.

      Poista
  2. Ooo, vaikuttaa hyvälle. Voisin kokeilla parsakaalista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:Todella hyvää.Ja tottakai onnistuu parsakaalistakin:)

      Poista
  3. Ihan hyviä kuviahan noista tuli ja hitsin hyvältä näyttää tuo kukkakaalikakku.
    Tuon leipomon nimi on ainakin helppo muistaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos,vähän tarkkuutta puuttui mutta kukkakaalikakku oli tosi hyvää:) Jeps,tosi helppoa muistaa tuon leipomon nimi. Tosin vähän vaikeaa löytää ehkä netissä kun on noin yleinen nimi;D

      Poista
  4. Blomkål som är så gott och din blomkålskaka är helt i min smak.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack snälla du,blomkål är så gott:)

      Poista
  5. Leivät näyttää megahyviltä ja ihanaa kun on vähän tumma pinta ja näyttävät sellaisilta kovakuorisilta, joita rakastan. <3 Mukavaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:leivät tosiaankin hyvän näköisiä ,ja kävin tuolla kahvilla,ja samaan hintaan sai valita leivonnaisen ,avajaistarjouksena. Valitsin juustolla ja kananmunalla täytetyn pienen piirakan ,ja hyvää oli:)

      Poista
  6. Kätevän kuuloinen ohje, vaikuttaa todellakin helppotekoiselta ja maukkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:kiitos,tosiaankin helppotekoinen ja herkullinen:) Joku jo ilmolitti minulle tehneensä tätä,ja olivat todella tykänneet:)

      Poista
  7. Kiva ohje! Täälläkin nyt erityisesti parsakaalia tarjolla, voisi vaikka testata silläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura;Kiitos:) Parsakaalilla tuosta saiskin tosi nätin:)

      Poista
  8. Tätä on pakko kokeilla kunhan kaupat taas aukeaa!

    VastaaPoista
  9. Oi mikä ihanuus! Olen kukkakkaalista tehnyt pizzapohjia samantyyppisellä ohjeella, jossa on raastettua kukkakaalia, raastettua juustoa ja kananmuna. Nyt kokeilemaan kukkakaali-kakkusia ... nam nam! Oiva herkku myös eveäsretkelle mukaan ottaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina:) Minäkin olen tehnyt kukkakaalipizzapohjaa,ja tykästynyt siihen . Tämä oli sitten toisenlainen tapa käyttää kukkista ,ja hyvää oli tämäkin:) Ja tosiaankin,helppo ottaa pala mukaan;D

      Poista
  10. Täydellistä lounasta vaikka salaatin kanssa. Tulee mieleen tortilla espanola : )
    Kaunista uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:tosiaankin hyvä lounasruoka ,salaatin kanssa.Ja hih,tortilla coliflor;D Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikkoa:)

      Poista