Täällä saan kurpitsoja ympäri vuoden,mutta näin syksyllä ne ovat kuitenkin parhaimmillaan. Tuli huomattua kun ostin keskikesällä myskikurpitsan,joka oli tosi kova...Tein kurpitsasta helppotekoisen herkun,joka sopii sekä lisäkkeeksi, tai sitä voi sekoittaa vaikka salaatin sekaan.Tässä ,kuten yleensäkin,käytin myskikurpitsaa. Maustoin kurpitsan persilja-chili-valkosipulitahnalla,mutta esimerkiksi myös harissatahna sopii erinomaisesti tällaiseeen.
Helppo yrttinen kurpitsaherkku
- noin 350 gr myskikurpitsaa
- yrttitahnaa:kourallinen persiljaa,½ vihreä chili,1 valkosipulinkynsi,suolaa,½ tl jeeraa, ,½ dl oliiviöljyä,blendataan tahnaksi.)
- ½ dl sitruunamehua
Kuorittu myskikurpitsa leikataan pieniksi kuutioiksi,jotka keitetään kunnes ne ovat hieman pehmenneet.Myskikurpitsakuutiot pehmenevät tosi nopeasti keitettäessä,joten kannattaa kokeilla haarukalla,ettei niistä tule liian pehmeitä. Kuutiot kaadetaa siivilään ,ja päälle kaadetaan kylmää vettä. Kuutioiden jäähtyessä valmistetaan yrttikastike,joka muistuttaa gremolataa: persilja,chili,valkosipuli,suola,jeera ja oliiviöljy blendataan hieman löysähköksi tahnaksi. Tahna sekoitetaan kurpitsakuutioiden joukkoon,ja päälle kaadetaan sitruunamehua.Maistellaan,ja lisätään suolaa tarpeen mukaan. Olen tehnyt tätä samaa kurpitsaherkkua myös harissan kanssa,niin että yrttitahnan sijaan kuutioiden joukkoon sekoitetaan harissatahnaa.
Juustokaupan juusto+grissiniannokset olivat tosi kivan näköisiä:)
Tätä ohjettasi täytyykin kokeilla nyt, kun täälläkin on todellinen kurpitsa-aika. Aivan mahtava tuo juustokaupan herkkutötterö =). Ihanaa sunnuntaita sinulle <3
VastaaPoistaBirgitta: Täällä on kurpitsa-aika lähes koko vuoden,mutta etenkin nyt:) Joo pitääkin ehkä joskus käydä ostamassa tuollainen tötterö,oli aika houkutteleva;D
PoistaNäyttääpä aivan ihanalta. Joku yrttinen ruoka olisikin ihana tänään tehdä.
VastaaPoistaLeppoisaa sunnuntaita Jael!
Outi:myskikurpitsa on herkkua,ja siitä saa niin hyvin tehtyä kaikenlaista:) Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Outi:)
PoistaOmpas kiva kurpitsaohje. Mä en ole vielä avannut kurpitsakautta meidän keittiössä, mutta ehkä piankin kun sienikausi hiipuu.
VastaaPoistaMerituuli: Kurpitsat ovat kyllä niin hyviä ja monipuolisia. Oooh sieniä,pääsispä joskus vielä poimimaan niitä muualtakin kuin marketin hyllyiltä;D
PoistaThat looks so good, and so easy! Proof once again that the simplest recipes are often best. :)
VastaaPoistaHannah:thank you dear:) Yes,this was so simple to make and also very tasty:)
PoistaIhanan kuuloinen resepti! Tuo jeera antaa varmasti hyvän lisäsäväyksen...
VastaaPoistaSelina:kiitos:) Tykkään käyttää jeeraa monessakin jutussa,mutta sehän on sellainen mauste josta jotkut tykkää ,jotkut ei.
PoistaI just roasted some pumpkin too. Yours looks delicious Yaelin and I like the sound of the herbs! :D
VastaaPoistaNami! Eipä ole tullut kokeiltua noin pirtsakkaa yrttimaustetta kurpitsalle, mutta pitää kyllä ottaa kokeiluun. :)
VastaaPoista