8 vuotta sitten,seurailtuani jonkun aikaa suomalaisia leivontablogeja,päätin perustaa oman blogin ,joka enemmänkin keskittyi ruokaan kuin leivontaan. Ensimmäinen kunnon resepti jonka julkaisin oli vegaanisen mango-limejäätelön ohje. Kaikkea kivaa on tapahtunut näiden vuosien aikana,ja yksi kivoimmista jutuista on ollut bloggaajakollegoiden tapaamiset. Ja kaikkea muutakin..
Blogin synttäreiden kunniaksi tarjoan teille nyt hieman eksoottisemman version vispipuurosta, joka syntyi nähdessäni keittiön pöydällä mustuneita banaaneja...Sisältä banskut olivat jo todella pehmeitä ja makeita.Blogissa on kyllä aiemminkin tehty hieman eksoottisempi versio vispipuurosta.
Tällaisistakin voi saada inspiksen....
Banaanikookosvispipuuro
Blogin synttäreiden kunniaksi tarjoan teille nyt hieman eksoottisemman version vispipuurosta, joka syntyi nähdessäni keittiön pöydällä mustuneita banaaneja...Sisältä banskut olivat jo todella pehmeitä ja makeita.Blogissa on kyllä aiemminkin tehty hieman eksoottisempi versio vispipuurosta.
Tällaisistakin voi saada inspiksen....
Banaanikookosvispipuuro
- 3 ylikypsää banaania
- ½ dl ruokosokeria
- 4½ dl vettä
- 2 rkl kookoskermaa
- muutama tippa vaniljauutetta (tai hieman vaniljatangosta raaputettua vaniljaa)
- ripaus suolaa
- 3/4 dl mannaryynejä
- paahdettuja kookoshiutaleita päälle
- taatelisiirappia (tai muuta paksua siirappia) päälle
Muussaa banaanit ,ja blendaa ne veden,kookoskerman,vaniljan,suolan ja sokerin kanssa.Keitä seosta hiljalleen noin 5 minuuttia ,ja lisää mannaryynit vispaten kiehuvaan liemeen. Kypsytä vispipuuroa miedolla lämmöllä,välillä sekoittaen noin 6-7 minuuttia. Anna puuron jäähtyä,ja vatkaa se kuoheaksi. Jaa vispipuuro annosmaljoihin,lorauta päälle taateli(tai muuta) siirappia,ja sen päälle paahdettuja kookoshiutaleita.
Ai että oli hyvää:)
Ja samalla kysyisin teiltä rakkaat lukijat :onko mitään erikoista josta haluaisitte minun kirjoittavan?
Onnea 8-vuotiaalle! Olen löytänyt monia herkullisia reseptejä ja inspiroivia ideoita blogistasi.
VastaaPoistaViikonloppukokki:kiitos,ja kiva kuulla että olet inspiroitunut täällä:)
PoistaGrattis! Det är så roligt att följa dig, du inspirerar mycket.
VastaaPoistaVilken god och annorlunda vispgröt.
Hovkonditorn:tack för dina snällä ord:) Vispgröten var nog god;gillar annors också vispgröt.
PoistaPaljon paljon onnea 8-vuotiaalle! Ja pitkää ikää!
VastaaPoistaKiitos Merituuli:)
PoistaHerkullista ja maistuvaa 8-vuotispäivää!
VastaaPoistaSusuPetal:kiitos paljon SusuPetal:)
PoistaOnnea Yael, olet sinnikäs ja ihana <3 T. Päivi
VastaaPoistaPäivi:kiitos paljon ihanainen :) Päivi R. eikö niin?
PoistaOnnea blogisi johdosta
VastaaPoista1Ritva:kiitos paljon Ritva:)
PoistaOnnea 8-vuotiaalle <3
VastaaPoistaJoku ihana pataruoan resepti olisi kiva saada!
Outi:kiitos ihanainen:) Apua,nyt laitoit vaikean;D Pitää olla tosi kylmää täällä että teen jotain pataruokaa,ja silloinkin ei lihaista,ja harvemmin teen sellaista jota haudotaan pidemmän ajan,Mutta laitanpa mietintään heti kun viilenee...
PoistaPaljon onnea ja herkullinen ohje :)
VastaaPoistaEn tiedä erikoisesta mutta jokin babkan ohje voisi olla kiva. Olen tehnyt Nutellaan ainoastaan mutta jokin muu voisi innostaa. En ole noita ihan kaikkia reseptejä edes katsonut mitä kaikkea siellä on. Mutta olisi kiva tietää mitä sinä tarjoilet hanukan aikaan ja tietenkin miten teet latkesit :)
VastaaPoistaNelli:kiitos ja babkan ohje mulla onkin jo täällä eli tällaisen
Poistahttp://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/12/pulla-joka-kelpaa-pullakammoisellekin.html
Ja latkeseja olen tänne kai postannut joka vuosi uuden version;D
Onnittelut täältäkin! Ja ihana resepti. Taidanpa viikonloppuna kokeilla, tosin riisijauhoista valmistettuna. Kiitos tästä. Mukavaa loppuviikkoa. <3
VastaaPoistaTiina:kiitos ja kiitos;) Riisijauhoilla varmaankin syntyy myös hyvä ja gluteeniton versio:) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin:)
PoistaOnnea synttaripaivana!!!
VastaaPoistaKiitos Anu:)
PoistaOnnea lempiblogilleni <3 Aika menee kyllä hurjaa vauhtia! :o
VastaaPoistaOuti:kiitos ja samoin:) Mieletöntä vauhtia on aika mennyt!
PoistaOnnea 8-vuotiaalle! Täällä on aina kiva käydä lukemassa reseptejä taustajuttuineen ja herkullisine kuvineen.
VastaaPoistaLuimupupu:kiitos ,ja kiva kuulla:) Rapsutuksia ihanalle hauvelille:)
PoistaOnnittelut aina yhtä inspiroivalle 8-vuotiaalle!
VastaaPoistaKiitos Paula:)
PoistaPaljon onnea! :)
VastaaPoistaKaura:kiitos:)
PoistaKiva vispipuuro, sopivan eksoottinen.
VastaaPoistaKauniin muotoiset pyöreäpohjaiset lasit / maljat.
Hyvää syntymäpäivää 8-vuotiaalle blogille 💜
Rita:kiitos:) Vispipuuro on hyvää ja helposti muunneltavissa:) Ja enhän voinut noita lasimaljoja vastustaa;D
PoistaPaljon onnea
VastaaPoistaAllu:Danke schön:)
PoistaPaljon onnea 8-vuotiaalle!! <3
VastaaPoistaHerkkuhovi:kiitos paljon:)
PoistaIsot onnittelut 8-vuotiaalle!
VastaaPoistaAntti:kiitos Antti:)
PoistaOnneksi olkoon. Kiva on ollut blogiasi lueskella, vaikken taida koskaan olla kommentoinut.
VastaaPoistaElli-neiti:kiitos ,ja kiva kun jätit kommentin;on kiva tietää kuka lukee blogia:)
PoistaPaljon onnea upealle 8-vuotiaalle!:-) Ja ihana puuro, minäkin aina välillä makeutan puuroa banaanilla. Viimeksi sitä minullakin meni vispipuuroon taateleiden kera. :-)
VastaaPoistaKiitos Terhi:) Vispis on kyllä niin hyvää herkkua,ja banskut,etenkin kun ne keitettiin kookosmaidossa,antoivat ihanasti makua puurolle:) Hyvä kombo onkin:)
PoistaHurjana onnea ihana Jael, ihan mieletön saavutus <3 Kivaa viikonloppua <3
VastaaPoistaTiia:kiitos ihanainen,ja oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)
PoistaONNEA! Olet kyllä Suomen ykköskasvisruokien osaaja : ) Toivoisin lisää mausteisia ja eksoottisia ruokia, tahnoja ja kastikkeita...sellaisia joista emme ole täällä Suomessa kuulleetkaan!
VastaaPoistaHeli;voi kiitos ihana Heli sanoistasi,tulipa hyvä mieli tuosta. Tahnoja on paljon tehty täällä 8 vuoden aikana mutta eiköhän niitä löydy lisääkin;D
PoistaOnnea! Kiva, että tuot esiin aina sesonkivihanneksia! Talvet Kyproksella asuva suomalainen saa parhaan tietopankin sinulta. Ja joskus myös tietoa ruuan alkutaipaleeltakin, mullasta lähtien. Jatka samoin. Kiitos ja eläniloa päiviisi! Ali.
VastaaPoistaSuomalainen Kyproksella:kiitos,ja sinähän olet ihan naapurissa:) Kiva että blogista on ollut hyötyä,ja kiitos että tulit kommentoimaan:)
PoistaOnnittelut!
VastaaPoistaHyvää & maukasta uutta blogivuotta!
Nurkkalintu:kiitos paljon,ja kisulle rapsutuksia:)
PoistaOnnittelut 8-vuotiaalle Jael :)
VastaaPoistaSinun bloggauksia on aina kiva lukea niiden eksoottisuuden takia.
Maukasta uutta blogivuotta sinulle.
Marjo:kiitos paljon;) Hih,harvemmin ajattelen ohjeitani eksoottisiksi,etenkin kun nykyään Suomessa saa niin hyvin kaikenlaisia aineksia,mutta ehkä nämä välillä ovat vähän eksoottisia:;D Kiitos:)
PoistaOnnea 8-vuotiaalle! HURRAA!
VastaaPoistaKiitos & tack så mycket Sofia:)
PoistaOi, kuinka makoisan kuuloinen banskupuuro siirappeineen! Mahottomasti onnea näistä blogivuosista!
VastaaPoistat. tyytyväinen lukija :)