Sivut

lauantai 5. elokuuta 2017

Kun porkkanat ja sardelli yhteen meni

Muistan kerran nähneeni Rachael Rayn sivustolla ohjeen sisilialaiseen tapaan tehdyille  porkkanoille,  joihin tulee sardellifileitä.  Muistin ohjeen kun olin ostanut  hieman suuremman määrän porkkanoita,  ja kaapissa oli sardellipurkki. Mutta kun googlasin sisilialaiseen tapaan tehtyjä porkkanoita italiaksi,  vastaan tulikin aivan erilainen  ohje,  jossa ei ollut sardelleja mutta sen sijaan siinä oli kaprismarjoja.  Omaan porkkanaruokaani tuli  kuitenkin sardelleja,  mutta tein ruuan eri tavalla kuin Ray. 
Suurin osa porkkanaruuan aineksista. Sardellit ovat tuossa takana,  litteässä säilykepurkissa,  ja vaikka siinä lukee "Anchovies" niin kyse ei ole siitä mikä Suomessa  on anjovis, vaan sardelli. Säilöttyjä sardelleja pitäisi löytyä hyvin varustetuista ruokakaupoista, ja useimmiten sardellisäilykkeet ovat kotoisin Espanjasta tai Italiasta.  Sardelleja saa myös tahnana. Sardelleista tulee ihanasti makua moneen ruokaan.

Kun porkkanat ja sardelli yhteen meni
1. Porkkanat pestään,  kuoritaan ja paloitellaan. Paloittelin porkkanat kuutioiksi, mutta ne voi paloitella myös viipaleiksi.  Keitin  porkkanakuutioita sen verran että ne hieman pehmenivät, eli "al dente".  Kaadoin porkkanakuutiot lävikköön kuivumaan ja pilkoin sillä välin persiljan, sardellifileet  ja  valkosipulin. 

2. Noin 2 rkl oliiviöljyä (muutakin öljyä voi käyttää) lämmitetään pannulla,  johon lisätään pilkottu persilja , valkosipuli ja sardelli.  Seosta paistetaan muutaman minuutin ajan, sekoitellen, minkä jälkeen lisätään porkkanakuutiot .  Seosta paistetaan noin 5 minuutin ajan , aina välillä sekoitellen, minkä jälkeen lisätään sitruunakuoriraaste ja hieman chilihiutaleita.    Tähän ruokaan ei tarvitse lisätä suolaa  sillä sardellit ovat suolaisia.

3.  Porkkanoita paistetaan vielä muutama minuutti , minkä jälkeen  niiden päälle puristetaan sitruunamehua.  Porkkanakuutioihin jäi suuntuntumaa,  eli ne eivät pehmenneet kokonaan,  ja se oli se koostumus mitä hain, mutta jos porkkanat haluaa pehmeämmiksi, niitä voi keittää hieman kauemmin.  Porkkanat  sardelleilla ovat hyviä sekä lämpimänä että kylmänä.
Hyvää lisäkkeenä tai muutenkin.
Kodin lähellä granaattiomenat kypsyvät hiljalleen;  vielä ovat kalpeita.

5 kommenttia:

  1. Täällä ei ole koskaan maistettu sardellia:) Komeita omenoita!! Leppoisaa lauantai-iltaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja ;Sardelli ei varmaan ihan niin tuttu ole SUomessa, mutta Välimeren keittiössä sitä näkee paljonkin:) Granaattiomenat eivät vielä ole saaneet sitä kaunista punaista sävyä. Kaunista alkavaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  2. Mieheni veljen suurta herkkua on sardellit :)
    Porkkanasta on kyllä moneksi. Juuri perjantaina söin raasteena, johon oli lisätty kurkkua ja persiljaa, oli namia!
    Ihanaa lauantai-iltaa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: tuoreitako`? En ole koskaan nähnyt,sardiineja on paljonkin tuoreena mutta sardelleja taitaa olla vain purkissa.
      POrkkana on tosiaankin monipuolinen juures:) Nam,kuulostaa hyvältä tuo raasteesi:)
      Kaunista alkavaa viikkoa Outi:)

      Poista
  3. No nyt on mielenkiintoinen ohje! Sardelleja on meillä käytetty tähän mennessä vain puttanesca-pastaan ja pissaladière-piiraaseen. Jostain muuten juuri luin, että sardellin voi reseptien vegeversioissa korvata kapriksilla. Sardelleja löytyy meiltäpäin Citymarketin kalaosaston kylmähyllyltä, pieneen korkeaan lasipurkkiin öljyssä säilöttynä.

    VastaaPoista