Muistan kerran nähneeni Rachael Rayn sivustolla ohjeen sisilialaiseen tapaan tehdyille porkkanoille, joihin tulee sardellifileitä. Muistin ohjeen kun olin ostanut hieman suuremman määrän porkkanoita, ja kaapissa oli sardellipurkki. Mutta kun googlasin sisilialaiseen tapaan tehtyjä porkkanoita italiaksi, vastaan tulikin aivan erilainen ohje, jossa ei ollut sardelleja mutta sen sijaan siinä oli kaprismarjoja. Omaan porkkanaruokaani tuli kuitenkin sardelleja, mutta tein ruuan eri tavalla kuin Ray.
Suurin osa porkkanaruuan aineksista. Sardellit ovat tuossa takana, litteässä säilykepurkissa, ja vaikka siinä lukee "Anchovies" niin kyse ei ole siitä mikä Suomessa on anjovis, vaan sardelli. Säilöttyjä sardelleja pitäisi löytyä hyvin varustetuista ruokakaupoista, ja useimmiten sardellisäilykkeet ovat kotoisin Espanjasta tai Italiasta. Sardelleja saa myös tahnana. Sardelleista tulee ihanasti makua moneen ruokaan.
Kun porkkanat ja sardelli yhteen meni
1. Porkkanat pestään, kuoritaan ja paloitellaan. Paloittelin porkkanat kuutioiksi, mutta ne voi paloitella myös viipaleiksi. Keitin porkkanakuutioita sen verran että ne hieman pehmenivät, eli "al dente". Kaadoin porkkanakuutiot lävikköön kuivumaan ja pilkoin sillä välin persiljan, sardellifileet ja valkosipulin.
2. Noin 2 rkl oliiviöljyä (muutakin öljyä voi käyttää) lämmitetään pannulla, johon lisätään pilkottu persilja , valkosipuli ja sardelli. Seosta paistetaan muutaman minuutin ajan, sekoitellen, minkä jälkeen lisätään porkkanakuutiot . Seosta paistetaan noin 5 minuutin ajan , aina välillä sekoitellen, minkä jälkeen lisätään sitruunakuoriraaste ja hieman chilihiutaleita. Tähän ruokaan ei tarvitse lisätä suolaa sillä sardellit ovat suolaisia.
3. Porkkanoita paistetaan vielä muutama minuutti , minkä jälkeen niiden päälle puristetaan sitruunamehua. Porkkanakuutioihin jäi suuntuntumaa, eli ne eivät pehmenneet kokonaan, ja se oli se koostumus mitä hain, mutta jos porkkanat haluaa pehmeämmiksi, niitä voi keittää hieman kauemmin. Porkkanat sardelleilla ovat hyviä sekä lämpimänä että kylmänä.
Hyvää lisäkkeenä tai muutenkin.
Kodin lähellä granaattiomenat kypsyvät hiljalleen; vielä ovat kalpeita.
Täällä ei ole koskaan maistettu sardellia:) Komeita omenoita!! Leppoisaa lauantai-iltaa♥
VastaaPoistaPäden Paja ;Sardelli ei varmaan ihan niin tuttu ole SUomessa, mutta Välimeren keittiössä sitä näkee paljonkin:) Granaattiomenat eivät vielä ole saaneet sitä kaunista punaista sävyä. Kaunista alkavaa viikkoa sinulle:)
PoistaMieheni veljen suurta herkkua on sardellit :)
VastaaPoistaPorkkanasta on kyllä moneksi. Juuri perjantaina söin raasteena, johon oli lisätty kurkkua ja persiljaa, oli namia!
Ihanaa lauantai-iltaa Jael <3
Outi: tuoreitako`? En ole koskaan nähnyt,sardiineja on paljonkin tuoreena mutta sardelleja taitaa olla vain purkissa.
PoistaPOrkkana on tosiaankin monipuolinen juures:) Nam,kuulostaa hyvältä tuo raasteesi:)
Kaunista alkavaa viikkoa Outi:)
No nyt on mielenkiintoinen ohje! Sardelleja on meillä käytetty tähän mennessä vain puttanesca-pastaan ja pissaladière-piiraaseen. Jostain muuten juuri luin, että sardellin voi reseptien vegeversioissa korvata kapriksilla. Sardelleja löytyy meiltäpäin Citymarketin kalaosaston kylmähyllyltä, pieneen korkeaan lasipurkkiin öljyssä säilöttynä.
VastaaPoista