Viime viikolla kodin lähellä olevassa vihanneskaupassa bataatit olivat tarjouksessa, ja tuli ostettua niitä hieman suurempi määrä: sekä pieniä että suuria bataatteja. Tein niistä esimerkiksi hieman erilaisen version bataattisuklaakakusta, bataattitahnaa , ja bataattiranskiksia. Niidenkin jälkeen jäi vielä bataattia, ja lopuista bataateista tein bataattipaistosta jota ehkä voisi myös piirakaksi kutsua, vaikkei siinä ole piirakkapohjaa. Paistoksesta tein matalan, ja siitä sai helposti leikattua palasia. Bataattipaistos oli hyvää kylmänäkin .
============================================================
Bataattipaistos
- noin 700 gr bataattia (ennen kuorimista)
- 2 suurta kananmunaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl chilihiutaleita
- 3 tl paprikajauhetta
- ½ tl savupaprikaa
- ½ tl mustapippuria
- ripaus kanelia
- 3 rkl hienonnettuja yrttejä ( persiljaa, korianteria: molempia yhdessä tai jompaakumpaa)
- 150 gr murennettua fetajuustoa
- 3/4 dl hienojakoista maissijauhoa
- 3/4 dl vehnäjauhoa
- öljyä vuokaan
============================================================
Bataatti kuoritaan , ja raastetaan karkeaksi raasteeksi, minkä jälkeen siitä puristetaan liikaneste pois. Raaste laitetaan kulhoon, ja mausteet ja hienonnetut yrtit sekoitetaan raasteeseen. Kananmunat vatkataan erikseen, lisätään soijakastike jauhot. Kanamuna+jauhoseos lisätään bataattiraasteeseen, ja lopuksi sekoitetaan murennettu fetajuusto raasteeseen.
Bataattipaistos meni uuniin neliskulmaisessa foliovuuassa, jonka vuorasin leivinpaperilla. Sivelin leivinpaperin pohjat ja reunat oliiviöljyllä ennenkuin kaadoin paistosmassan vuokaan. Taputtelin bataattipaistoksen pinnan tasaiseksi.
Bataattipaistos paistui 180 C asteessa noin 40 minuuttia , kunnes pinta oli hieman rapsakka.
Tämä bataattipaistos on parhaimmillaan miedosti lämpimänä, tai huoneenlämpöisenä. Sopii mainiosti salaatin seuraksi.
Bataattitahnakin oli hyvää.
Bataatit ostin kodin lähellä olevasta vihanneskaupasta, jonka vieressä on samalle omistajalle kuuluva leipomo. En yleensä koskaan osta täältä mitään leipomotuotteita, paitsi ehkä joskus harvoin muutaman pitaleivän. Koska leipomossa nykyään myydään myös kananmunia, maitotuotteita ym. , käyn siellä joskus , ja napsin puhelimella muutaman kuvan.
Oli hieman sekaista; taisin käydä tuolla juuri tavaratoimituksen aikana.
Vasemmalla oleva unikonsiemenkakku näytti hyvältä...
Batat är så gott och mycket användbar. Du har gjort många godsaker.
VastaaPoistaHovkonditorn: Just det, batat är så användbar, och har gjort massor med saker med batater:) Tack:)
PoistaSweet potatoes are always a good choice, and this looks like one excellent savory cake! I'd love to try making it without the cheese. :)
VastaaPoistaHannah: I love sweet potatoes,they are so versatile:) I am sure this would be great also with some vegan cheese:)
PoistaI'll have to see if there is a vegan version of this! LOVE the sweet potato connection!
VastaaPoistaJennifer: you could easily substitute the cheese used here with some flavorful vegan cheese:) I love sweet potatoes:)
PoistaPataatti paistos näytti herkulliselta, kiitos ohjeesta:) Ihania herkkuja..nuo suklaapäälysteiset näyttää varsinkin herkuilta..Nam! Mukavaa torstai päivää♥
VastaaPoistaPäden Paja: Kiitos, olikin oikein hyvää. Leipomoissa on aina niin kamalia kiusauksia;D Oikein mukavaa viikonloppua sinulle:)
PoistaLaitoin linkin jakoon tyttärelle. Ollaan bataatin ystäviä molemmat.
VastaaPoistaMukavaa torstaita sinulle Jael ❤️
Outi: Minäkin olen suuri bataatin ystävä:) Toivottavasti tykkäätte. Oikein hyvää viikonloppua Outi:)
PoistaIhanata, ihanata, ihanaa! Niin namskis idea, kätevä tehdä vuoassa ja leikata sitten annospaloiksi!
VastaaPoistaAurinkoa viikonloppuusi Jael <3
Heli:kiitos ihanainen Heli:) Noin tosiaankin kivasti saa palasia, ja helposti voi lämmittää vaikka pannulla tai mikrossa. Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin Heli:)
Poista