Kesähelteillä sitä hieman laiskistuu keittiössä , tai haluaa tehdä sellaista mikä sujuu nopeammin ja helpommin. Tämä pannujuustokakku syntyikin sellaisesta tarpeesta, ja on siis pannulla paistettu, uuniton juustokakku. Pannujuustokakku on pannarin paksuinen ja kiinteämpi juustokakku, mutta aivan hurjan hyvää! Ja myös todella helppotekoinen. Pannujuustokakku on gluteeniton, eikä siinä ole normijuustokakun taikinapohjaa.
Tein pannujuustokakun ensin tällaisessa kaksipuolisessa paistinpannussa, jossa molemmat puolet ovat samanlaisia, ja pannu sulkeutuu hermeettisesti, joten sen kääntäminen käy helposti. Täälläpäin ovat kaksipuoliset grillipannut olleet tosi suosittuja jo muutamia vuosia; mutta kun näin tämän pyöreän pannun (jossa ei grillipintaa) , tiesin haluavani juuri tällaisen pannun. Olen googlannut tällaisia pannuja suomeksi kaikenlaisilla hakusanoilla, mutta en ole löytänyt ...eli onko tällaisia Suomessa? Tein pannujuustokakun toisella kerralla tavallisessa paistokasarissa, ja siinäkin pannujuustokakku onnistui tosi hyvin:) Tässä ohjeessa käsittelen paistokasarissa tehtyä pannujuustokakkua.
Pannujuustokakku
Pannujuustokakku
- 500 gr pehmeän rahkan tapaista juustoa ( minun juustossani oli 5% rasvaa. Tässä voisi käyttää Valion pehmeää rahkaa, jossa on alle 2.5 % , ja korvata pieni osa rahkasta hieman rasvaisemmalla tuorejuustolla, jotta juustomassasta ei tule liian kuivaa, tai Lidlin 4.4% Milbona rahkaa, josta pienen osan voisi korvata hieman rasvaisemmalla tuorejuustolla.
- 2.5 dl sokeria
- 3 rkl Maizenaa
- 2 rkl hienoa maissijauhoa (tähän tulee siis maissia kahdessa muodossa: tärkkelyksenä (Maizena ) ja jauhona)
- 1 iso kananmuna
- 2 limetin tai sitruunan raastettu kuori
- noin 1 dl limetin tai sitruunan mehua
- 1 rkl voita ja ½ rkl öljyä pannua varten
- Rahka, sokeri ja jauhot sekoitetaan hyvin keskenään.
- Lisätään kananmuna, sitruuna/limetinkuori -ja mehu
- Paistokasarissa lämmitetään voi sekä öljy, ja kun voi on hieman ehtinyt ruskistua, käännetään paistokasarin lämpö minimiin, ja lisätään juustomassa, lastalla tasoitellen. Paistokasari peitetään kannella, ja pannujuustokakun annetaan hiljalleen kypsyä, noin 15 minuutin ajan, kunnes alapinta on ruskistunut ja yläpinta tarpeeksi hyytynyt.
- Pannujuustokakku vieritellään varovasti tarpeeksi suurelle lautaselle, ja palautetaan varovaisesti kääntäen paistokasariin, niin että toinenkin puoli saa väriä. Pannun pohjalle voi hieman lisätä voita. Kun pannujuustokakun tuoksu alkaa tuntua , ja toinenkin puoli on saanut väriä, on pannujuustokakku valmis.
- Pannujuustokakun annetaan jäähtyä, ja sen jälkeen vielä hyytyä kunnolla jääkaapissa, mieluiten yön yli, ennen tarjoilua.
Paistokasarissa pannujuustokakusta tuli hitusen verran korkeampi kuin kaksoispannullani tekemästäni pannujuustokakusta (1. kuva)
Hurjan hyvää, ja ihanan sitruunainen maku :)
Kaksiosaisella pannullani olen tehnyt kaikenlaista, kuten vaikka tätä pizzan tapaista paistosta, jonka gluteeniton pohja on tehty kikherne-ja riisijauhoista.
Tosi magee tuo kaksiosainen pannu. Herkullisen näköinen juustokakku, maistuisi kyllä minullekin :)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Jael ystäväiseni <3
Outi:Aika magee onkin😃Tästä juuatokakusta tuli niin hyvää, olen twhbyt jo useasti kun on helppotekoista💚🍋Oikein ihanaa viikkoa sinulle Outi ihanainen❤
PoistaNäyttääpä ihanalle!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Riina:Kiitos paljon, onkin tosi hyvää💚Oikein ihanaa viikkoa sinulle Riina
PoistaÅh, vad gott det ser ut!
VastaaPoistaHovkonditoen:jättegott,och lättlagad🍋💚
PoistaTämä näyttää niin herkulliselta. Onnistuisikohan uunissa?
VastaaPoistaAnonyymi:Kiitos paljon🍋Miksei onnistuisi uunissakin, en tosin ole kokeillut
PoistaMahtava keksintö tuo kaksipuolinen paistinpannu. Teenkin tällä viikolla tällaista herkkupannujuustokakkua. Kiitos Jael taas mainiosta ohjeesta <3
VastaaPoistaBirgitta:Tosi hyvä keksintö onkin. Onkohan tällausia myynnissä Suomessa? Pannujuustokakku on ihanaa herkkua, olen jo tehnyt tätä muutaman kerran, sekä tuossa kaksipuolisessa pannussa että paistokadarissa. Kiitos Birgitta ja oikein ihanaa viikkoa sinulle❤🍋🌹🌻
Poista