Sivut

perjantai 24. toukokuuta 2019

Suolaiset lettipiirakat

Muistatteko ne suklaapiirakat,  missä taikinan keskelle oli laitettu  suklaalevy,  ja sitten  "letitetty "  taikina päälle?  Tein saman mallin mukaan suolaisia piirakoita,  joiden täytteenä oli maustamaani fetajuustoa.
Inspiksen olin saanut aiemmin entisen kantakahvilani piirakoista, jotka tietenkin olivat nätimmät kuin omani, ja ne oli jätetty  auki edestä ja takaa,  toisin kuin omat piirakkani.  Nämä piirakat valmistuvat nopeasti, ja sopivat vaikka lakkiaisjuhlien tarjottaviin.

Suolaiset lettipiirakat (2 isoa tai 4 pienempää)
  • 300 grammaa lehtitaikinaa (käytin valmista taikinaa jossa rasvana oli öljyä)
  • noin 100 gr fetan tapaista juustoa,  tai muuta juustoa
  • ripaus paprikaa, ripaus chiliä
  • 2 kirsikkatomaattia
  • 1 kananmuna
  • muutama lusikallinen seesaminsiemeniä
Jaa  taikinalevy 2 tai 4 osaan ( tein kaksi pitkää piirakkaa, mutta jälkikäteen mietin että olisi ollut kätevämpää jakaa taikina 4 osaan).

Muussaa fetajuusto haarukalla , lisää mausteita , pilkottuja tomaatteja sekä ½ vatkatusta kananmunasta.  Levittele  reilusti täytettä   taikinalevyn keskiosaan. Tasoittele täytettä ,  ja  muotoile  piirakka tämän kuvan mukaisesti,
Piirakat ennen uunia
Käytä kananmunan jäljelle jäänyt  osa piirakoiden voiteluun,  ja  ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Paista piirakoita  uunin keskiosassa  220 asteen lämmössä 15-20 minuutin ajan, kunnes   piirakat näyttävät kypsiltä ja ovat saaneet kauniisti väriä.
Herkullisia ja helppoteikoisia:)
Tarkoitus oli lisätä päälle tavallisia  seesaminsiemeniä, mutta minulla olikin niitä vain mustina.

4 kommenttia:

  1. Så frasigt och gott! Ha en skön helg, kram!

    VastaaPoista
  2. Voi nam pitä herkku lettipiirakoita. Näitä voisin tehdä minäkin!
    Ihanaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
  3. Ihan vesi kihahti taas kielelle lukiessa:) Mukavaa viikonloppua 😍👋

    VastaaPoista
  4. Näitä täytyykin kokeilla tehdä tuleviin kesäjuhliin. :)

    VastaaPoista