Muistatteko ne suklaapiirakat, missä taikinan keskelle oli laitettu suklaalevy, ja sitten "letitetty " taikina päälle? Tein saman mallin mukaan suolaisia piirakoita, joiden täytteenä oli maustamaani fetajuustoa.
Inspiksen olin saanut aiemmin entisen kantakahvilani piirakoista, jotka tietenkin olivat nätimmät kuin omani, ja ne oli jätetty auki edestä ja takaa, toisin kuin omat piirakkani. Nämä piirakat valmistuvat nopeasti, ja sopivat vaikka lakkiaisjuhlien tarjottaviin.
Suolaiset lettipiirakat (2 isoa tai 4 pienempää)
- 300 grammaa lehtitaikinaa (käytin valmista taikinaa jossa rasvana oli öljyä)
- noin 100 gr fetan tapaista juustoa, tai muuta juustoa
- ripaus paprikaa, ripaus chiliä
- 2 kirsikkatomaattia
- 1 kananmuna
- muutama lusikallinen seesaminsiemeniä
Jaa taikinalevy 2 tai 4 osaan ( tein kaksi pitkää piirakkaa, mutta jälkikäteen mietin että olisi ollut kätevämpää jakaa taikina 4 osaan).
Muussaa fetajuusto haarukalla , lisää mausteita , pilkottuja tomaatteja sekä ½ vatkatusta kananmunasta. Levittele reilusti täytettä taikinalevyn keskiosaan. Tasoittele täytettä , ja muotoile piirakka tämän kuvan mukaisesti,
Piirakat ennen uunia |
Käytä kananmunan jäljelle jäänyt osa piirakoiden voiteluun, ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista piirakoita uunin keskiosassa 220 asteen lämmössä 15-20 minuutin ajan, kunnes piirakat näyttävät kypsiltä ja ovat saaneet kauniisti väriä.
Herkullisia ja helppoteikoisia:)
Tarkoitus oli lisätä päälle tavallisia seesaminsiemeniä, mutta minulla olikin niitä vain mustina.
Så frasigt och gott! Ha en skön helg, kram!
VastaaPoistaVoi nam pitä herkku lettipiirakoita. Näitä voisin tehdä minäkin!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Jael <3
Ihan vesi kihahti taas kielelle lukiessa:) Mukavaa viikonloppua 😍👋
VastaaPoistaNäitä täytyykin kokeilla tehdä tuleviin kesäjuhliin. :)
VastaaPoista