Toin viime kerralla Suomesta lakujauhetta,johon sitten sekoitin itse jauhamani lakritsajuuren jämät, mutta vasta nyt sain tehtyä jotain jauheesta. Lakujauhe antoi ihanasti makua tälle vegaanille jäätelölle,ja tähänhän tuli melkein himo, koska lakritsan maku on vaan niin hyvää! Tahini-aquafabajäätelöpohja on osoittautunut erittäin onnistuneeksi,ja aiemmin olen tehnyt sitä täällä (Step-by step-ohjeet). Tämä lakujäätelö valmistuu nopeasti eikä aineksia ole kuin muutama.
Vegaani lakritsajäätelö ( 2-3 annosta)
- 3 dl aquafabaa eli kikherneiden säilöntä/keitinlientä
- 2½ dl tomusokeria
- 4½ rkl hyvälaatuista tahinia
- 3 rkl lakujauhetta
- ½ tl ksantaanijauhetta (ei välttämätön)
Vispaa aquafaba-neste kuohkeaksi,lisää tomusokeri ja vispaa seosta joitakin minuutteja.Lisää tahini sekä lakujauhe ja vispaa seos kuohkeaksi ja tasaiseksi. Kaada astiaan ja jäädytä,.Anna jäätelön sulaa hetken ennen tarjoilua.
Nam nam
Viime marraskuussa kävin Helsingin Wanhassa Satamassa Lakristafestivaaleilla,jotka ovat jokaisen lakritsan ystävän unelmafestivaalit.Huomasin että kameran muistokortilla oli vielä joitakin kuvia sieltä joten laitan ne tänne lakujäätelöohjeen seuraksi.
Lakufestareilla sai maistaa niin paljon lakua niin että lakukiintiö täyttyi joksikin aikaa;D
Lakumacaronit
Maailman parhaimman lakritsajauheen valmistajan Amarellin lakritsamakeisia.
Hieman harmitti etten päässyt välimatkan vuoksi tämän kevään lakritsafestivaaleille Tukholmaan. Seuraavat laktritsifestivaalit Helsingissä ovat lokakuun lopussa.