Nämä suolaiset ja ihanan herkulliset muffinssit tein kuukausi sitten, hieman ennen tämän vuoden Shavuot-juhlaa. Muffinssien herkullisuus tulee viime postauksen munakoisosuikaleista, jotka niin sopivat näihin . Hyvä että ehdin silloin leipoa nämä , sillä tämän jälkeen iso, 65 litran kokoinen toaster oven-uunini (miniuuni) hajosi. Olen tottunut leipomaan ja kypsentämään kaiken tuossa suuressa miniuunissa, ja varsinainen uunini on toiminut lähinnä keittiötavaroiden varastona. Kun sitten pitkästä aikaa laitoin varsinaisen uunini päälle, niin se aiheutti oikosulun asuntoon, samoin kuin toinen kerta kun yritin tehdä sillä jotain, jotain leipominen ei nyt lähiaikoina onnistu.
Munakoisomuffinssit
- 3 kananmunaa
- 6 rkl vehnäjauhoa
- vajaa 1 tl leivinjauhetta
- 1.5 dl fetamuruja
- 3 rkl raejuustoa
- 3 rkl rahkaa
- 6 kirsikkatomaattia, pilkottuna
- edellisen ohjeen munakoisosuikaleita
- muutama rkl tuoreen oregaanon lehtiä, tai kuivattua oregaanoa
- 1 tl paprikaa, 2 tl yrttimaustetta, 1 tl suolaa, ripaus mustapippuria
- öljyä vuokiin
Kananmunat jauhot, leivinjauhe sekä mausteet (tuoretta oregaanoa lukuunottamatta) vispataan tasaiseksi, ja joukkoon lisätään raejuusto sekä rahka . Lopuksi lisätään kirsikkatomaattipalaset, tuore oregaano sekä fetamurut, ja seos sekoitetaan tasaiseksi.
Valmistin nämä silikonisessa muffinssivuoassa, jonka pinnat öljysin ensin oliiviöljyllä.
Edellisen postauksen munakoisosuikaleita lisätään muffinssien keskelle.Muffinssit paistetaan uunin keskitasolla , 200 asteen lämmössä, noin 30 minuutin ajan, tai kunnes muffinssien pinta on saanut kauniisti väriä.
Munakoisomuffinssien annetaan jäähtyä jonkun verran ennenkuin ne poistetaan vuoasta.
Tosi hyviä:)
Munakoisomuffinssien annetaan jäähtyä jonkun verran ennenkuin ne poistetaan vuoasta.