Kun korona-karanteeni alkoi täällä lähes puolitoista kuukautta sitten, ihmiset alkoivat kokkailla kotona enemmän kuin koskaan, kuten muuallakin maailmassa. Pian sen jälkeen televisioon ilmestyi kokkausohjelma, jossa tunnetut täkäläiset kokit kokkaavat livenä omissa keittiöissään. 4 heistä on myös MasterChef-tuomareita, ja ravintolan omistajia, joiden ravintolat ovat nyt kiinni. Jäin heti koukkuun tähän ohjelmaan, ja on ollut tosi kiva seurata kokkien puuhia omissa keittiöissään. Kun lähetykset ovat tulleet livenä, on voinut myös lähettää kysymyksiä, joihin on vastattu kokkauksen ohella. En ole nähnyt kaikkia lähetyksiä, mutta silloin tällöin, ja kolme kertaa olen itse innostunut kokkaamaan melkein ohjeiden mukaan... Annosten ainekset annetaan päivää aiemmin , niin että ihmiset ehtivät ostaa ne ennen ohjelmaa , ja kokata ne live-lähetyksen aikana.
Tänään seurasin ainoan naispuolisen kokin kokkaussessiota hänen kotikeittiössään, jossa hän teki omien sanojensa mukaan maailman helpointa ja herkullisinta kukkakaaliruokaa. Olin sattumalta juuri ostanut muutaman kukkakaalin, ja sopivasti osuikin tämä todella helppo ohje, jossa on vain 4 ainesta: kukkakaalia, suolaa, öljyä ja vettä. ja sitten tarjoiluun tulevia muita aineksia jos haluaa niitä lisätä. Tässä ohjeessa tapahtuu samalla kiehuminen ja paistuminen.
Kuva täältä |
Kaikkien kokkien keittiöistä Haim Cohenilla on ihanin keittö:) Etenkin tuo ikkunanäkymä.
Kukkakaaliherkkua helposti ja nopeasti
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 1.5 rkl oliiviöljyä
- suolaa maun mukaan
- vettä
- 2 dl jugurttia
- 3 kirsikkatomaattia
Pese kukkakaali , ja erottele kukinnot pieniksi kukinnoiksi . Laita kukkakaalin kukinnot paistokasariin, tai muuhun korkeareunaiseen paistinpannuuun. Kaada pannuun vettä niin että sitä on kukkakaalikukintojen puoliväliin. Lisää myös öljy.
Kukkakaalista annetaan haihtua vesi , ja lämpö saa olla korkea. Kun kaikki vesi on haihtunut, jäljelle jää öljy. Kukkakaalin kiehuessa ei tarvitse tehdä mitään, mutta kun vesi on haihtunut, lämpöä hieman alennetaan , ja kukkakaalia käännellään välillä , niin että kaikki kukinnot saavat väriä ja hieman karamellisoituvat.
TV-kokki asetteli laakealle lautaselle ensin jugurttia, jonka päälle hän puristi kirsikkatomaateista sisällön jugurtin päälle. Kukkakaalipalat asetellaan jugurtin (minulla oli tahinia, jota voi käyttää jugurtin sijaan, tai yhdistää molempia) päälle. Päälle ripotellaan karkeaa suolaa. Tarjoillaan heti.
Veden määrä on todellakin tärkeä tässä , jonka huomasin kun tein tätä ensimmäistä kertaa. Laitoin liikaa vettä, ja kukkakaali kiehui mössöksi. Maku oli loistava näinkin, mutta vettä tosiaankin vain kukkakaalien puoliväliin.