Näinä aikoina varmaankin ostetaan paljon säilykkeitä, vessapaperin lisäksi:D . Tässä pasta joka tehdään kokonaan säilykkeistä, mausteita lukuunottamatta, Idea tuli täkäläiseltä kokilta, entiseltä MasterChef-voittajalta, jonka kuvasin tänne blogiinkin kerran, mutta en muista minne. Minulla sattui olemaan itse tehtyä tomaattikastiketta, ja itse keitettyjä kikherneitä, mutta yhtä hyvin ne olisivat voineet tulla purkista. Tässä siis tosi nopea, helppo ja herkullinen ohje. Käytin gluteenitonta maissipastaa, josta tulee tuo keltainen väri, ja onnistuin löytämään viimeisen pakkauksen ;D (pastaa oli kyllä aivan riittävästi kaupassa, mutta ei tätä suosimaani maissipastaa, eikä sen brändin fusillia, jota yleensä käytän....)
Helppo säilykepasta
- 1 purkki öljyssä säilöttyä tonnikalaa
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 dl kikherneitä säilykkeestä
- 2 rkl kikhernepurkin nestettä
- suolaa maun mukaan
- 1 tl sokeria
- ½ tl paprikaa
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 tl yrttimaustetta
- pastaa valinnan mukaan.
Tyhjennä purkki tonnikalaa öljyineen suoraan kattilaan. Lämmitä tonnikalaa muutaman minuutin ajan, keskilämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää mausteet. Alkuperäisessä ohjeessa oli vain chiliä ja jeeraa, mutta lisäsin myös paprikaa ja yrttimaustetta. Lisätään kikherneet, ja tarkistetaan mausteiden määrä. Tämän jälkeen lisätään kikhernelientä, ja annetaan seoksen paistua minuutin ajan, minkä jälkeen lisätään tomaattimurska , suola ja sokeri. Kattila peitetään kannella, ja tonnikala-tomaattikastikkeen annetaan kiehua pienellä lämmöllä 10-15 minuutin ajan, kunnes kastike on hieman kuivunut kokoon. Maista ja lisää suolaa/mausteita tarpeen mukaan.
Pastaa keitetään ohjeiden mukaan, ja tarjoillaan kastikkeen kanssa. Päälle voi lisätä parmesaaniraastetta.
Erittän hyvää ja niin helppoa! Lisäsin reilusti chiliä, sillä tykkään pikantista mausta.