Appelsiineja & Hunajaa blogi täyttää tänään 14 vuotta💚Tuntuu kuin olisin aloittanut blogin ikuisuus sitten, mutta vielä ollaan täällä...
Tässä synttäripostauksessa jaan näiden täytettyjen taatelisuklaatryffeleitteni ohjeen. Nämä suklaanamut tein joitakin viikkoja sitten, ja vein tuomiseksi tutuille. Näistä pidettiin tosi paljon, ja myös omasta mielestäni nämä olivat tosi hyviä💚 Taatelin ja suklaan yhdistelmä toimii tosi hyvin🍫
Täytetyt taatelisuklaanamut
- 8 taatelia
- 200 gr tummaa suklaata
- 1 rkl kookosöljyä
- muutama tippa vaniljauutetta
- ripaus suolaa
- 2 rkl kaurahiutaleita
Täyte
- 100 gr valkosuklaata
- 2 rkl tahinia
- 2 tl appelsiinikuoriraastetta
Tein nämä niin että ensin sulatin tumman suklaan(minulla oli 70% tummaa suklaata), jonka jälkeen lisäsin kookosöljyn, taatelit, vaniljan, suolan sekä kaurahiutaleet sulaneen suklaan joukkoon ja jauhoin koko seoksen tasaiseksi. Jos taatelit tosi pehmeitä, ne voi lisätä sellaisenaan, mutta omat taatelini olivat kuivahtaneita, joten olin ensin liottanut taatelit lämpimässä vedessä, poistanut siemenet, ja sitten jauhanut ne paksuksi soseeksi, lisäten hieman liotusnestettä. Suklaa - taateliseos meni jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Täytettä varten sulattelin valkosuklaan, yhdessä tahinin ja appelsiinikuoriraasteen kanssa., Sulanut seos sekoitetaan hyvin, ja laitetaan jähmettymään jääkaappiin.
Kun suklaaseokset ovat jähmettyneet, taateli-suklaaseoksesta pyöritellään pieniä suklaatryffelin kokoisia palloja, joihin tehdään sormella syvennys, minne lisätään noin teelusikallinen valkosuklaatäytettä per namu. Täyte peitetään kunnolla, ja täytetty seos pyöritellään palloksi. Pyörittelin lopuksi suklaa-taatelinamut kookoshiutaleissa sekä kaakaojauheessa, ja pienen osan pomeranssi-ja punajuurijauheessa.