Tein tässä yhtenä päivänä tosi herkullisen mutta aika yksinkertaisen jälkiruuan. Olin suunnitellut tähän alunperin granaattiomenaa, mutta kun sitä ei löytynyt kodin viereisestä, ei niin hyvästä vihanneskaupasta, niin tilalle tuli appelsiinia. Ostamani appelsiinit olivat ensimmäiset sitten kevään. Täällä kyllä löytyy kesälläkin appelsiineja jos niitä välttämättä haluaa, mutta ne eivät ole silloin yhtä hyviä , joten odottelen sesongin alkua joka taitaa olla jo alkanut. Appelsiineista tulikin ihana maku tähän jälkiruokaan, ja kaiken kruunasi vaniljajäätelö.
Herkullinen omena&appelsiinijälkiruoka (1-2 annosta)
- 1 -2 omenaa
- 1½ rkl voita
- 1 rkl hunajaa
- muutama tippa sitruunamehua
- 1 dl appelsiinimehua
- appelsiinikuoriraastetta (voi jättää pois)
- vaniljajäätelöä
Omena/omenat kuoritaan , ja niistä poistetaan keskiosa omenaporalla. Omenasta leikataan parin millin paksuisia viipaleita, jotka asetellaan lautaselle odottamaan. Niiden päälle ripotellaan hieman sitruunamehua joka estää tummentumisen. Voi kaadetaan kuumalle pannulle, ja sen annetaan hieman ruskistua. Omenaviipaleet asetellaan pannulle, ja niitä paistetaan keskilämmöllä, kunnes alapinta on saanut hieman väriä.
Omenaviipaleet käännellään, ja pannuun lisätään hunaja sekä appelsiinimehu. Paistolämpötilan annetaan olla matala, ja kastikkeen annetaan hiljalleen karamellisoitua. Omenaviipaleita käännellään varovasti välillä. Kun kastike on siirappimaista ja omenat läpikuultavat , ovat omenat valmiit. Ne asetallaan varovasti tarjoilulautaselle , ja pannussa olevaa siirappia lusikoidaan päälle. Lisäsin päälle myös appelsiinikuoriraastetta, mutta se ei ole välttämätöntä. Ennen tarjoilua keskelle lisätään pallo vaniljajäätelöä. Hieman ruskistuneesta voista , omenasta irronneista nesteistä, hunajasta ja appelsiinimehusta muodostunut siirappimainen kastike antaa ihanasti makua omenaviipaleille:)
Ai että oli hyvää!