Tällä kertaa ei reseptiä,vaan kuvakierros tämänpäiväisestä käynnistäni Israfood-messuilla. Israfood-messut ovat Israelin suurimmat elintarvikealan messut,ja pidetään yleensä samanaikaisesti hotellialan messujen kanssa. Messuilla on enemmänkin pienempiä tuottajia,maahantuojia ja jälleenmyyjiä kuin suurempia elintarvikealan yrityksiä täällä.Suurin osa messujen näytteilleasettajista on täkäläisiä,mutta messuilta löytyi tuotteitaan esitteleviä yrityksiä myös mm. Perusta,Puolasta, Intiasta ,Unkarista ja Turkista.Israfood messut ovat enemmänkin elintarvikealan ihmisille kuin laajalle yleisölle tarkoitetut,ja sain kutsun messujen järjestäjiltä.
Messuille tullessani huomasin tulleeni samaan aikaan kuin kaikki muutkin...oli todella täyttä ja lähes mahdotonta päästä kuvaamaan mitään läheltä,
Pieni kupillinen El Nakhlehin arabialaista kahvia ihan alussa piristi.
Tonnikala ceviche maistui hyvältä.
Nigellansiementahinia. Kaunis musta väri,mutta maku sellaisenaan niin voimakas ettei sitä voi syödä sekoittamatta sitä esimerkiksi hunajan,tai taatelisiirapin kanssa.
Hunajaa +hedelmää.. Oli kiivin,aprikoosin,omenan ja karpalon makuisena. Maistoin hunajaa kiivilla;hapokas hedelmä tasoitti hunajan makeutta.
Kiinan osastolla oli kiinalaisia kastanjoita,Kiinanjujubaa, mielenkiintoisen näköistä mustaa sientä, kiinalaisia pinjansiemeniä ja ginsengiä. Rasioissa olevat ginsengjuuret olivat järkyttävän kauniita,ja samalla järkyttävän kalliita; hinta lähti jostain 400 dollarista: ja melkein pyörryin kun kuulin juurien hinnat. Kaikki riippuu siitä miten vanha juuri on,sanoi kiinatar ja osoitteli 16 vuoden ikäistä ginsengjuurta....
Jätin leivoksen väliin.
Koska en väentungoksesta johtuen päässyt oikein kuvaamaan ruokia,päädyin kuvaamaan näytteilleasettajia. Pyysin Angel -leipomon tyttöä ottamaan leivän käteensä kuvaa varten.
Berman-leipomoiden osastolla sai juustolla ja vihanneksilla täytetyn sämpylän. Berman -leipomo on yksi suurimpia leipomoita Israelissa,ja perustettu Jerusalemissa jo vuonna 1875.
Pritarin valmiiksi kuoritut ja leikatut hedelmät. Pidän etenkin granaattiomena-annoksista,jotka ovat niin käteviä koska granaattiomenan siemenet on valmiiksi poistettu kuoriosasta.
Haifan suurten jauhomyllyjen osastolla sain kuvassa näkyvän peltipurkin jonka sisällä oli kilon pussi täysjyväleipäjauhoa.
Keittiömestari Ehia Heib ja hänen kirjoittamansa beduiinikeittiön reseptejä sisältävä keittokirja. Heib järjestää kotikylässään Tuba-.Zangariyyessä kulinaarisia tapahtumia, joissa tutustutaan mm. beduiinien ruokakulttuuriin. Harmi vaan että nettisivut ovat vain hepreaksi.
Turkkilaisen pastayrityksen hieman paljas osasto ,mutta pastayritystä edustava turkitar oli viehättävä. Turkkilaisilla yrityksillä oli jopa 3 osastoa tuolla;:tämä oli pienin.Ankaraa pastaa;D
Ennen poislähtöä tutuistuin vielä Kuvings CS-600 kylmämehupuristimeen ,joka on tosi tehokas mutta tosi kallis laite.