Tämä lettu syntyi kun katselin jo hieman nuukahtanutta kesäkurpitsaani, ja mietin mitä valmistaa siitä, Käytin lettuun kikhernejauhoa, joka on keittiössäni nykyään usein käytössä; se kun sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Letusta tuli tosi hyvä, ja tätä voisi tarjoilla vaikka salaatin kanssa. Tein yhden ison letun, josta riittää annos kahdelle , mutta samasta taikinasta voi tehdä pienempiäkin lettuja.
Gluteeniton kesäkurpitsalettu
- 1 dl kesäkurpitsaraastetta (karkealla terällä raastettua)
- ½ kevätsipulin varsi, paloiteltuna
- 3 rkl kikhernejauhoa
- 2 rkl perunahiutaleita
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- ½ vihreä chili
- 1 kananmuna
- 1 tl paprikaa, 1/3 tl curryjauhetta , suolaa ½ tl
- 3/4 dl vettä
- 1½ rkl öljyä paistamiseen
- Raasta kesäkurpitsa ja purista siitä pois liiat nesteet.
- Sekoita kananmuna, mausteet, kikhernejauho, perunahiutaleet, valkosipuli ja vesi sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Yhdistä kesäkurpitsaraaste, kevätsipuli ja lettutaikina.
- Lämmitä öljy keskilämmöllä paistinpannussa (parhaiten tähän sopii paistokasari). Kun öljy on lämmennyt , levittele lettutaikinaa pannulle , tasaiseksi letuksi. Voit tehdä myös pienempiä lettuja. Peitä pannu kannella , ja anna letun pohjan paistua sekä yläpinnan hyytyä, noin 7-8 minuuttia , tai kunnes letun alapinta on ruskistunut.
- Käännä lettu varovasti, nosta hieman lämpötilaa, ja anna letun toisen puolen paistua ilman että kansi on päällä, kunnes letun toinenkin puoli on ruskistunut. Tarjoile lämpimämä, mutta lettu maistuu kylmänäkin.
Lettutaikinaan voi lisätä myös juustoraastetta, jolloin siitä tulee vieläkin herkullisempi.
Pieniä vauvakesäkurpitsoja torilla.