Eräällä espanjalaisella sivustolla vastaan tulivat suklaiset piparit, joihin tulee myös marsipaania. Rakastan marsipaanin makua, ja se olikin se mikä innosti leipomaan näitä. mutta valmiissa pipareissa ei tuntunutkaan marsipaanin maku. Mutta marsipaanin mantelit vaikuttivat kuitenkin kivasti piparien rakenteeseen. Tein ensin puolet satsista, ja vein ne torin kahvikauppaan , ja jotkut takeaway-kahvin hakijat saivat bonuksena piparin;D Näistä tykättiin, ja kun eksäni olisi halunnut näitä hieman lisää, leivoin toisen satsin seuraavana päivänä. Kuorrutukset ovat kamalan näköisiä, en tosiaankaan ole hyvä niissä, mutta pääasia että nämä maistuivat:) Hieman säätelin ohjetta, sillä ohjeessa oli jauhona leivontajauhoa "harina de reposteria", mutta kun normivehnäjauhoihin lisätään Maizenaa, tulee siitä sopivaa. Piparit ovat myös hyvin miedosti makeita, mutta sokerikuorrutus tai pikeeri antaa lisämakeutta.
Suklaiset piparit marsipaanilla
- 270 gr vehnäjauhoa
- 30 gr Maizenaa
- 30 gr kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 100 gr sokeria
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 150 gr voita
- 1 runsas teelusikallinen piparimaustetta
- ripaus muskottipähkinää
- 30 gr raastettua marsipaania ( voi korvata mantelijauholla, ja lisäämällä hieman sokeria)
- 1 kananmuna
Sulata voi, ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, kaakao, suola, sokeri, mausteet ja leivinjauhe.
Lisää raasttettu marsipaani (tai mantelijauhoa ja hieman sokeria ), appelsiinin kuoriraaste, kevyesti vatkattu muna, ja sulanut voi. Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Taikina jaetaan kahteen osaan, litistetään kahdeksi kiekoksi ja kääritään elmukelmuun , ja laitetaan jääkaappiin , vähintään 30 minuutiksi.
Uuni lämmitetään 170 asteeseen. Levittele hieman jauhoa leivinalustalle ja taikinan päälle, ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Leikkaa muotilla pipareita taikinasta.
Asettele piparit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista pipareita uunin keskitasossa , noin 10-12 minuutin ajan. Anna pipareiden jäähtyä kunnolla, minkä jälkeen niitä voi koristella. Säilytä pipareita suljetussa rasiassa.