Vuoden viimeisenä ohjeena munattomat ja jauhottomat kikhernecookiet, jotka vein ruokalahjaksi ystävälle. Nämä perustuvat tunisialaisiin Ghreiba pikkuleipiin (marokkolaisilla saman nimiset pikkuleivät) ,ja löysin ohjeen täkäläisen ruokatoimittajan,jonka tunisialaisperäisen perheen juhlapöytään nämä ovat kuuluneet, jutusta.Pikkuleivistä tuli mureat ja herkulliset,eikä kikherneen maku näissä tunnu. Nämä ovat myös todella helppotekoiset,eikä aineksia ole kuin muutama. Englanninkielisissä ohjeissa netissä on kikhernejauhon joukkoon yleensä lisätty vehnäjauhoa,mutta näissä on vain kikhernejauhoa,mikä tekee pikkuleivistä gluteenittomat.
*******************************************************************************
Kikhernecookiet
- 250 gr kikhernejauhoa
- 65 gr tomusokeria
- 10 gr vaniljasokeria
- 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
- 130 gr voisulaa
*******************************************************************************
Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään,ja niihin lisätään appelsiinikuoriraaste. Voi kaadetaan vähitellen kikhernejauhoseokseen,samalla sekoittaen,kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Jos seos tuntuu liian kuivalta voi taikinaan lisätä muutama ruokalusikallinen öljyä.
Muotoilin taikinasta tangon ,elmukelmun avulla,ja laitoin taikinan jähmettymään jääkaappiin.
Jähmettyneestä taikinatangosta leikkasin parin sentin paksuisia paloja,jotka asettelin leivinpellille,leivinpaperin päälle. Pikkuleipiä paistetaan 160 C asteessa, 12-13 minuuttia,tai kunnes pikkuleipien pinnat alkavat saada väriä.
Pikkuleipien annetaan kunnolla jäähtyä ja jähmettyä ennenkuin niihin kosketaan.Nämä eivät ole erityisen makeita,joten ne voi puuteroida tomusokerilla.
Oikein ihanaa ja herkullista Uutta Vuotta 2017 :)