Vaikka olenkin nyt tällä vähähiilarisella ruokavaliolla,se ei tarkoita sitä,etten voisi nauttia raakeittiön herkuista.Voin käyttää siemeniä,kookosta ja pähkinöitä,kunhan en vaan yhdistä niitä makeiden tai hiiilihydraattipitoisten aineksien kanssa. Sain sähköpostiini raw falafelien ohjeen,jota muunsin jonkun verran.Aineksiltaan nämä muistuttavat raakakrakkereitä,mutta ovat kuitenkin erilaisia.
Raw falafelit (14 kpl)
- 1½ dl idätettyjä kurpitsansiemeniä
- 1½ dl idätettyjä auringonkukansiemeniä
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- kourallinen silputtua persiljaa
- kourallinen silputtua korianteria
- 2 valkosipulin kynttä
- 1½ tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
- suolaa,mustapippuria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 rkl sitruunamehua
Kaikki ainekset jauhetaan massaksi monitoimikoneessa. Massasta muodostetaan pieniä palloja jotka asetetaan kuivurin kiinteälle pohjalle. Litistin hieman palloja,mutta ne voi jättää ihan palloiksi,jos haluaa.Kuivatin niitä,kunnes pinta oli kuivaa mutta sisus vielä hieman pehmeää.
Falafelit tarjosin 3 eri kastikkeen kanssa: tahinia, avokaado-yrttikastiketta sekä pikanttia chilikastiketta. Avokaadokastiketta varten jauhoin avokaadoa,sitruunamehua, tuoretta korianteria ja persiljaa ,suolaa ja pippuria. Chiliseen tomaattikastikkeeseen tuli jauhettua tomaattia johon lisäsin chilihiutaleita sekä suolaa.Tahini oli luomutahinista tehty:lisäsin siihen sitruunamehua, valkosipulia,vettä, suolaa,pippuria ja hieman yrttejä.
Olin yhtenä päivänä ystävän kanssa lounaalla,ja tässä annokseni:antipastiterriiniä salaatin kanssa. Terriini oli tosi hyvää;siinä oli päällä munakoisoa,sisällä paprikaa ja tomaattia,sekä juustoa ,jossa oli saksanpähkinöitä.Salaatista tosin jouduin noukkimaan porkkansuikaleet pois,sillä toistaiseksi ne ovat minulta vielä kiellettyjä.