Taannoisessa porkkanapostauksessani laitoin kuvan porkkanakakusta,ilman ohjetta ja kun minulta kysyttiin ohjetta päätin tehdä kakun uudestaan.En ollut nimittäin kirjoittanut ohjetta muistiin sitä tehdessä;se oli vähän sellainen ex-tempore-kakku,mutta ainekset olivat vielä hyvin muistissa joten tulipahan ohje kirjoitettua ylös,etenkin kun kakku on niin mehevän herkullinen:)
Appelsiininen porkkanakakku(laktoositon)
- 1,2 dl oliiviöljyä
- vajaa 2,7 dl muscovadosokeria
- 1 tl kanelia
- ripaus vaniljaa
- hyppysellinen muskottipähkinää
- 3 kananmunaa
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 2 dl appelsiinimehua
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 2 dl kookosjauhoa
- 10 gr leivinjauhetta
- 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Sekoita hyvin sokeri ja öljy ja lisää joukkoon kananmunat,vatkaten. Lisää mausteet,appelsiininkuoriraaste sekä appelsiinimehu ja sekoita hyvin.Sekoita kuivat ainekset sekä porkkanaraaste erillisessä astiassa ja lisää ne käännellen kosteaan seokseen,Sekoita kunnes taikina on tasaisen näköistä.Öljyä kakkuvuoka ja sirottele kookoshiutaleita pinnoille. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista kakkua 180 C-asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun isketty tikku tulee kuivana ulos. Anna kakun täysin jäähtyä ennenkuin poistat sen vuoasta. Kuorrutin kakun tomusokerin ja appelsiinmehun sekoituksella ja päälle sirottelin kuivaamaani pomeranssijauhetta.
Tumma sokeri antaa kakulle makua ja olen molemmilla kerroilla käyttänyt muscovadosokeria.
P.S.Kakku on vielä parempi seuraavina päivinä...
Aiemmin olen postannut täällä gluteenittomasta porkkanakakusta
P.S.Kakku on vielä parempi seuraavina päivinä...
Aiemmin olen postannut täällä gluteenittomasta porkkanakakusta
Viime päivinä en ole flunssan vuoksi käynyt torilla enkä muuallakaan mutta viime viikolla kävin taas torilla lempihummuspaikassani syömässä hummusannoksen.Suolakurkut sopivat tosi hyvin hummuksen seuraksi.Juuri ennen flunssaa (miten tämä flunssa tulikin nyt eikä talvella....) ehdin kuitenkin käydä ihanalla aamiaisella ihanassa paikassa:)
Herneitäkin saa vielä.